Argentijnen spelen Messi zwarte piet toe

Het door de WK-kwalifiactiereeks dolende Argentinië heeft zich niet populair gemaakt. In een online-enquête van het dagblad Clarin wordt tevens duidelijk dat Lionel Messi niet onomstreden is.

De absolute sterspeler van de ploeg van bondscoach Diego Maradona wordt door de stem van het volk zelfs gepasseerd. In het dagblad Clarin adviseert 60,3 procent van de ruim 55.000 stemmers om de aanvaller van FC Barcelona te passeren voor het allesbeslissende duel tegen Uruguay.

Zaterdag wonnen de Argentijnen met een onzichtbare Messi in extremis van Peru dankzij een goal van Martin Palermo. Woensdag kruist de nummer vier van de groep de degens met de nummer vijf Uruguay.

Een duel op leven en dood voor beide Zuid-Amerikaanse landen. Als Uruguay voor eigen publiek wint, passeert het Argentinië en verovert het een ticket naar Zuid-Afrika. Het ligt zelfs in de mogelijkheden dat de Argentijnen niet toekomen aan het spelen van de play-offs voor kwalificatie van het WK 2010, daar Ecuador ook nog in de race is.