[EL] Koevermans onzeker bij PSV

Het is nog niet duidelijk of PSV komende donderdag tegen CFR Cluj over Danny Koevermans kan beschikken. De spits heeft last van een hamstringblessure en wordt woensdag onderzocht in het ziekenhuis.

De afwezigheid van Koevermans zou pijnlijk zijn voor de Eindhovenaren, die volgens trainer Fred Rutten moet oppassen met Cluj. "Koevermans is een vraagteken, dat is jammer. Want Cluj is een tegenstander die veel respect verdient, we hebben ze een paar keer bekeken. Het is een gevaarlijke ploeg. Ze hebben eerder gewonnen van Lazio Roma en gelijk gespeeld tegen Chelsea. Cluj is goed georganiseerd en heeft een ervaren elftal. We moeten oppassen dat we niet het gevoel krijgen het spel onder controle te hebben om vervolgens alsnog de deksel op de neus te krijgen. Voor ons is het duidelijk. Een thuiswedstrijd in de poulefase moet je proberen om te zetten in drie punten."

Rutten en PSV strijden in de Europa League met Cluj, Sparta Praag en Kopenhagen om een plaats in de volgende ronde. Rutten: "Het onderlinge niveau ontloopt elkaar niet veel. Er is niet een ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat maakt het een gevaarlijke poule, waarop alles wel eens op de laatste speeldag beslist kan worden."

De trainer riep de fans op om de club te komen aanmoedigen. Er zijn op dit moment pas 13.000 kaartjes verkocht. "En dat is best wel jammer. Helemaal omdat ons spel de laatste weken steeds aantrekkelijker wordt."