Uitslagen Engeland speelronde 6

Afgelopen weekend is de zesde speelronde afgewerkt in de Engelse Premier League. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Manchester United pakt City in blessuretijd

De derby van Manchester is in het voordeel van Manchester United beslist. In extremis scoorde invaller Michael Owen het winnende doelpunt. Drie keer kwam City knap terug van een achterstand. Deze veerkracht was uiteindelijk niet genoeg: 4-3. Doelpunten voor United werden gemaakt in de tweede minuut door Wayne Rooney, de derde minuut na rust door Darren Fletcher. Na 80 minuten evenens door Fletcher en in de 95ste minuut door Michael Owen. De doelpunten bij City kwamen op naam van Gareth Barry en tweemaal een doelpunt van Craig Bellamy.

Chelsea wint in Londense Derby

De Londense derby tussen Chelsea en Tottenham Hotspur is zondag gewonnen door The Blues. De ploeg van manager Carlo Ancelotti was met 3-0 de sterkste. Het was linksback Ashley Cole die na een ruim half uur spelen de score opende op Stamford Bridge: 1-0. Na de thee waren het Michael Ballack en Didier Drogba die in een tijdsbestek van vijf minuten het duel definitief beslisten.

De Chelsea-trein blijft ook na de zesde speelronde doordenderen in de Premier League. Ancelotti & co wonnen tot nu toe al hun wedstrijden in de competitie en staan op achttien punten.

Tottenham Hotspur behoort door deze nederlaag tot een viertal ploegen met twaalf punten dat Chelsea en Manchester United achtervolgt.