Uitslagen Italië speelronde 4

In Italië werd dit weekend de vierde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Juventus - Livorno

Juventus blijft ongeslagen in de Serie A door een overwinning op Livorno. In Turijn werd het 2-0. Juve kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na acht minuten was het raak. Een voorzet van Camoranesi werd ingekopt door Vincenzo Iaquinta. Claudio Marchisio verdubbelde de voorsprong na een half uur. Wederom stond Camoranesi aan de basis van de treffer.

Livorno wist de rest van de wedstrijd niets meer terug te doen. Door deze zege heeft Juventus nu twaalf punten uit vier wedstrijden. Alleen Genoa is nog ongeslagen, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Morgenmiddag speelt Genoa tegen Chievo.

AS Roma - Fiorentina

AS Roma krabbelt langzaam op in de Serie A. Na twee competitienederlagen werd er vanavond met 3-1 gewonnen van Fiorentina. De zege op de Florentijnen was na de overwinning op Siena de tweede overwinning op rij voor de giallorossi. De driepunter kreeg in de eerste 45 minuten gestalte, waarbij Francesco Totti en Daniele De Rossi een hoofdrol opeisten.

Met een rake strafschop en een velddoelpunt hielp Totti Roma rond het half uur aan een 2-0 voorsprong. Nog voor rust scoorde De Rossi de derde Romeinse treffer. De goal van Alberto Gilardino vlak voor tijd was voor de statistieken. Roma stijgt naar de middenmoot door deze overwinning. Fiorentina moet de topploegen voorlopig even loslaten in de stand.