Guardiola: "United beste team van de wereld"

Woensdag kan FC Barcelona de derde prijs van het seizoen pakken als men wint van Manchester United in de Champions League. Eerder pakte de club al de landstitel en Copa del Rey. Als deze derde prijs in de wacht wordt gesleept, dan is het de eerste ploeg met drie titels in één seizoen in Spanje.

Toch ziet de trainer van FC Barcelona, Pep Guardiola, in dat het geen makkelijke partij gaat worden in de Champions League-ontmoeting. "In mijn ogen zijn ze de beste team van de wereld. United heeft al meerdere titels in de wacht gesleept, en beschikt over een goede selectie op alle linies. Voor de aanval en de achterlinie is goed bezet. Dit kun je zien door de vele goals, en weinig tegengoals."

"We zullen net als altijd op de aanval en met vertrouwen de wedstrijd gaan spelen. Dit zal de tegenstander ongetwijfeld al wel weten, maar zo spelen we nu eenmaal altijd." Eerder pakt de 38-jarige Spanjaard de cup al als speler. Ook kan hij de zesde oud-prof worden die beslag legt op de Champions League als trainer.