Uitslagen beslissingsduels zaterdaghoofdklasse

In de zaterdaghoofdklasse A en C was een beslissingsduel noodzakelijk om te bepalen wie degradeert en wie nog een promotie / degradatie-wedstrijd dient te spelen tegen een eersteklasser. Hieronder de resultaten.

In de hoofdklasse A speelden Excelsior Maassluis en ARC tegen elkaar. Op neutraal terrein, in Heerjansdam, dienden de ploegen uit te maken wie de tweede rechtstreekse degradant in deze afdeling zou worden. Excelsior Maassluis nam de leiding dankzij Jeff Stans, maar ARC maakte nog voor rust gelijk via Jermain Heldoorn. In de tweede helft kwam ARC een kwartier voor tijd op 2-1 dankzij Michel van Beest. Met tien man, invaller Rudi Witvoet kreeg rood, wist Excelsior Maassluis in de laatste minuut alsnog de 2-2 te maken door Ronnie Nouwen. In extra tijd schoot Stefan Schaafsma echter nog een vrije trap tegen de touwen. Excelsior Maassluis is daarom gedegradeerd, ARC mag over enkele weken proberen in de hoofdklasse te blijven tegen de winnaar van de nacompetitie in de eerste klasse E. Dit wordt Noordscheschut, The Knickerbockers of Urk.

In de hoofdklasse C moesten PKC '83 en Staphorst onderling uitmaken wie zich zou handhaven en wie tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste klasse C, Nieuw-Lekkerland of Kloetinge, dient te gaan spelen in een promotie / degradatie-duel. Op neutraal terrein in Beilen wist PKC '83 uiteindelijk met 1-0 te winnen, waardoor de Groningers zich verzekerden van nog een seizoen in de hoofdklasse. Jhonny Meter scoorde uit een vrije trap de enige treffer.

Submitter:  Bron: FOK!sport