McClaren lacht favorietenrol FC Twente weg

FC Twente-trainer Steve McClaren verwacht een spannende bekerfinale tussen zijn ploeg en sc Heerenveen morgen. De Brit ziet weinig kwaliteitsverschil tussen beide teams en vindt het dan ook verre van terecht dat zijn ploeg als favoriet wordt bestempeld.

"FC Twente favoriet? Haha", moest McClaren lachen om deze uitspraak tijdens de persconferentie voorafgaand aan de eindstrijd. "Van een favoriet en een underdog spreek je alleen als één van de twee ploegen een divisie lager uitkomt."

McClaren en FC Twente deden dit seizoen in Europees verband veel ervaring op met zware wedstrijden en de coach hoopt dat zijn formatie hier morgen van kan profiteren. "Onze Europese wedstrijden tegen Arsenal, Schalke en Olympique Marseille waren 'massive games', net als de duels in de beker en in de strijd om de tweede plaats. Geloof in eigen kunnen was het sleutelwoord. En daardoor hebben we ons ontwikkeld tot een stabiele ploeg."

FC Twente tikte eerder dit seizoen Heerenveen van het kastje naar de muur in de eigen Grolsch Veste (6-0) en speelde enkele weken geleden in Friesland met 1-1 gelijk tegen de formatie van Trond Sollied. McClaren: "Tijdens de thuiswedstrijd hadden wij een goede en zij een slechte dag. Heerenveen is een uitstekende ploeg en ik houd van de manier waarop dat elftal voetbalt. Niet voor niks hebben zij prima resultaten geboekt tegen alle topclubs. Bij Ajax én PSV werd gewonnen."

"Zij zijn verdedigend beter en beter geworden. Voor de winterstop kregen zij veel meer tegentreffers dan daarna. En als je een goede verdediging hebt en dan ook nog eens zoveel aanvallende kwaliteiten - met Beerens, Sibon, Elm, Pranjic en Henrique - kunt aanspreken, ben je een opponent om serieus rekening mee te houden."