Everton klopt ManU in FA Cup

Everton is er in geslaagd de finale van de FA Cup te bereiken. De club uit Liverpool wist Manchester United na 120 minuten spelen op 0-0 te houden, waarna de ploeg na strafschoppen de Mancunians wist te kloppen.

Manchester begon de wedstrijd in de halve finale op Wembley met slechts drie spelers die woensdag wisten te winnen van FC Porto, namelijk Rio Ferdinand, Nemanja Vidic en Anderson. Drie anderen, Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney, zaten zelfs op de tribune. Toch begon ManU sterk aan de wedstrijd. De eerste kans was niet aan Macheda besteed.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Everton, maar Tim Cahill stuitte op Ben Foster. De Mancunians moesten in de tweede helft met tien man verder nadat Fabio geblesseerd uitviel en coach Ferguson al drie maal gewisseld had. In de penalty-serie was de hoofdrol voor Everton-keeper Tim Howard weggelegd. Rio Ferdinand en Dimitar Berbatov wisten de goalie niet te passeren, waarna Phil Jagielka de beslissende strafschop voor The Toffees benutte en zo de ploeg in de finale tegenover Chelsea zette.