Greene: "Niet eerlijk dat ik geen kans kreeg"

Serginho Greene mocht zondagmiddag eindelijk weer eens zijn opwachting maken in het eerste elftal van Feyenoord. Greene maakte vanwege de nekblessure van Kevin Hofland en de schorsing van André Bahia zijn rentree in de Rotterdamse hoofdmacht.

Het was dus weer even geleden dat Greene, die na dit seizoen vertrekt bij De Stadionclub, mocht spelen voor Feyenoord. Een knieblessure hield hem dit seizoen een tijdje aan de kant, waarna hij vanaf zijn rentree bij Jong Feyenoord in februari twee maanden niet in actie kwam. Jongere spelers als Kelvin Leerdam kregen tot ongenoegen van de 26-jarige Greene de voorkeur van trainer Leon Vlemmings.

"Dan word je boos", betoogt Greene tegenover Sportweek. "Ik vond het niet eerlijk dat ik geen kans kreeg, dus ben ik naar de trainer gestapt. Ik vroeg of er iets aan de hand was, of er een speciale reden was waarom ik niet speelde. Hij zei dat er niets speelde en dat ik gewoon op mijn kans moest wachten. 'In de tijd dat je geblesseerd was zijn er andere jongens opgestaan,' zei hij."

Voor Greene zit er niets anders op dan er de rest van het seizoen het beste van te maken. "Maar dan moet de trainer me wél opstellen. Zonder bal kun je weinig doen, toch?"