Amrabat speelt liever op andere positie

Het seizoen van Nordin Amrabat bij PSV verloopt niet zoals de jonge buitenspeler zich had voorgesteld. De 22-jarige Amrabat verkaste aan het begin van dit seizoen van VVV-Venlo, waar hij week in week uit de smaakmaker was, naar Eindhoven.

Een definitieve doorbraak bij PSV laat nog op zich wachten, tot teleurstelling van Amrabat zelf. "Ik wil belangrijk zijn voor het team, goals maken en assists geven. Dat heb ik nog te weinig gedaan. Ik ben een tijdje geblesseerd geweest aan mijn lies en probeer nu weer op mijn oude niveau te komen", aldus de speler in kwestie in het Eindhovens Dagblad.

Tot dusver heeft de frivole speler vier doelpunten gescoord, zes minder dan in het vorige seizoen. "Maar ik sta niet op mijn favoriete positie. De trainer wil rechtsbenige spelers rechts en linksbenige links laten voetballen. Daardoor sta ik nu op rechts terwijl ik op links veel beter in mijn spel kom. Bij elk team wisselen de buitenspelers wel eens van positie maar Balázs (Dzsudzsák, red.) wil alleen maar op links spelen dus dat heb ik dan maar te accepteren. Jammer, want een kwartiertje zou voor mij al genoeg zijn om een paar goede acties te maken."

Bij PSV heeft Amrabat veel aan Phillip Cocu. "Phillip Cocu is op dit moment erg belangrijk voor me. Hij is echt bezig me beter te maken. Voorheen gingen negen van de tien ballen hoog in het vangnet. Nu zie ik na een week trainen al veel meer ballen als een streep tussen de palen terecht komen."

De keuze voor het Nederlands elftal in plaats van voor Marokko knaagt nog een beetje aan de buitenspeler. "Ik maak meer kans om voor Marokko uit te komen, het Nederlands elftal is voor mij erg ver weg."