Cilic verslaat Ancic in finale Zagreb

Marin Cilic heeft het ATP-toernooi van Zagreb op zijn naam geschreven. Hij versloeg zijn landgenoot Mario Ancic voor eigen publiek met 6-3 en 6-4.

De 20-jarige Cilic had veel moeite om zijn eerste servicegame binnen te halen, maar domineerde vanaf dat moment. Beide spelers konden vertrouwen op hun goede opslag, maar in de rallies vanuit het achterveld bleek de jongste van de twee Kroaten duidelijk de betere. De overwinning in twee sets was dan ook verdiend.

Voor Cilic is het alweer zijn derde ATP-titel. Vorig jaar won hij het toernooi van New Haven en dit jaar won hij direct het toernooi van Chennai. De jonge Kroaat reikte op de Australian Open nog tot de vierde ronde, waarin Juan Martin Del Potro de sterkste was. Dit was vooralsnog de enige nederlaag van Cilic in het jaar 2009.

In het dubbelspel-toernooi was een opvallende rol weggelegd voor de Nederladse specialist Rogier Wassen. Samen met zijn Duitse dubbelpartner Christopher Kas kwam hij tot de finale, waarin hij met 4-6 en 3-6 verloor van het Tsjechisch-Zweedse duo Martin Damm en Robert Lindstedt.