FIA weet van problemen met achterzijde diffusors

De afgelopen dagen ontstonden de geruchten dat de diffusors van de auto's van Williams en Toyota illegaal zouden zijn. De FIA is op de hoogte van de discussie, maar heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak.

Williams en Toyota hebben aan de achterzijde van de auto een diffusor die hoger is dan de toegestande 175 milimeter. De manier waarop ze dat uitgevoerd hebben, verschilt. Williams heeft een middendeel dat onder de maximale toegestane hoogte blijft, maar een oplopend achtergedeelte creëert een tweede deel achter de achterwielen. Toyota heeft gebruik gemaakt van een vijftien centimeter brede zone waar extra bodywork toegestaan is om de tunnel van de diffusor uit te breiden.

Directeur enigneering van Renault Pat Symonds vraagt zich af of de diffusors legaal is: "Ze zijn zeker interessant, al kan ik niets over de legaliteit er van zeggen. Dat is iets voor de FIA. We zullen ze er naar vragen, maar we hebben het nog niet gedaan."

Naast Renault willen nog enkele teams de FIA benaderen om uit te vinden of de gebruikte diffusors legaal zijn. Mocht dat het geval zijn, dan zullen de achterzijdes van de Formule 1-auto's nog voor de start van het nieuwe seizoen aangepast worden door de teams.