[AO] Lu verrast Nalbandian

Yen-Hsun Lu uit Chinees Taipei heeft voor de grootste verrassing tot nu toe gezorgd op de Australian Open. In zijn tweede ronde partij versloeg hij de als tiende geplaatste David Nalbandian.

Nalbandian, die vorige week nog de titel pakte in Sydney, kwam geen moment in zijn spel. De vermoeid ogende Argentijn kon geen grip krijgen op het aanvallende spel van Lu en maakte daarnaast zelf teveel onnodige fouten. Dit kostte hem de eerste set (4-6).

Desondanks leek het goed te komen voor de Argentijn. Met flink wat geluk won hij set twee en drie, met 7-5 en 6-4, maar in de vierde set ging het weer mis. Nalbandian kwam een dubbele break achter en ondanks één rebreak verloor hij de set met wederom 4-6. Ook in de vijfde set was Lu simpelweg de betere speler. Hij liep uit naar een dubbele break voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met 6-2 won hij de laatste set. In de volgende ronde ontmoet hij Tommy Robredo, die simpel won van Viktor Troicki.

Ook Robin Söderling werd uitgeschakeld. De Zweed zat lange tijd op rozen tegen oud-finalist Marcos Baghdatis maar vanaf de stand 6-3 en 4-0 in het voordeel van Södering ging het mis. Onder luid gejuich van de vele Cyprioten op de tribune begon Baghdatis aan een opmars, waarmee hij terugkwam tot 5-5 en uiteindelijk zelfs de set pakte met 7-5.

De Zweed kon hierna zijn frustraties niet meer te boven komen en kwam in de resterende sets geen moment meer in zijn spel om uiteindelijk met 6-4, 5-7, 3-6 en 3-6 te verliezen. In de volgende ronde ontmoet Baghdatis de Amerikaan Mardy Fish. Deze won overtuigend van Simone Bolelli met 6-4, 6-1 en 7-5.