Schaatser Stam wint drie ton in Lotto

Marathonschaatser Arnold Stam kan zijn geluk niet op, ondanks dat hij door reglementen van de KNSB morgen niet mee kan doen aan het NK marathon op natuurijs.

Eerder deze week werd Stam gebeld door de loterij Lotto met de mededeling dat hij de winnende cijfercombinatie had. Omdat nog twee andere deelnemers dit ook hadden, moest de hoofdprijs van één miljoen euro gedeeld worden. Stam is hierdoor ruim drie ton rijker.

"Soms zit het mee, soms zit het tegen," vertelde de uitgelaten Stam woensdagmiddag. "Aan die hele Lotto dachten we niet meer. Ik zei in december nog tegen m’n vrouw dat we maar eens met die loterijen moesten stoppen, want het leverde geen sodemieter op. Ze zou alles stopzetten, maar gelukkig is ze dat even vergeten te doen. Dit is geweldig. Toevallig viel het goede nieuws precies samen met de verjaardag van onze zoon Michael. Bij hem werd vijf jaar geleden acute leukemie geconstateerd. Toen stortte onze wereld in. Twee maanden terug is hij genezen verklaard. En als klap op de vuurpijl overkomt ons dit nu. Daar word je sprakeloos van, ja."

Dat hem op grond van de KNSB-reglementen geen startgelegenheid werd gegund voor het NK, was hij woensdag al bijna vergeten. "Het zou leuk zijn geweest. Ach, nu doe ik bij de Masters mee. Leef ik me daar toch lekker uit."