'Turkse interesse voor Nilsson'

Lasse Nilsson kan rekenen op belangstelling van een tweetal Turkse club. Dit meldde de aanvaller tegenover de Zweedse versie van Eurosport. De oud-speler van Heerenveen kan in Frankrijk niet rekenen op veel speelminuten en wil daarom weg.

Onlangs bood hij zich aan bij FC Groningen en FC Twente. Beide clubs zagen in de oud-speler van sc Heerenveen geen meerwaarde voor hun eerste elftal. Over aanbiedingen heeft de speler van Zweedse komaf echter niet te klagen. "Ik heb de keuze uit verschillende aanbiedingen. Daar zitten ook Turkse clubs bij," aldus Nilsson, die aangaf geen belangstelling te hebben voor een verhuurperiode.

Mocht Nilsson ingaan op één van de aanbiedingen, dan kan hij rekenen op medewerking van zijn huidige werkgever. Dit meldde een woordvoerder binnen de club tegenover het eerder genoemde medium. "Als hij wil vertrekken dan gaan wij niet moeilijk doen,” aldus de woordvoerder.

Nilsson begon zijn voetballoopbaan bij IK Brage. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar IF Elfsborg, waar de scouts van sc Heerenveen positieve rapporten uitbrachten over de speler. Na drie seizoenen in Friese dienst lonkte er voor hem een contract bij St. Etienne. In zijn eerste seizoen bij de Franse club kwam hij maar zes keer in actie. Dit mede doordat hij door Etienne achtereenvolgens werd uitgeleend aan Aalborg BK en IF Elfsborg. Bij beide clubs liet hij de netten wel regelmatig bollen.