Aanstelling Allardyce kost Fowler contract

Omdat Sam Allardyce is aangesteld als nieuwe manager bij de Blackburn Rovers, moet Robbie Fowler (33) de Premier League-club verlaten. Allardyce is de opvolger van de vorige week ontslagen Paul Ince.

Aanvallende middenvelder Fowler had een speciaal contract: de oud-speler van onder meer Liverpool werd pas betaald als hij speelde. Een zogenaamde pay-as-you-play deal. Allardyce zou daar niet meer mee akkoord gaan. Dit seizoen speelde Fowler, voormalig international van het nationale elftal van Engeland, zes wedstrijden. Daarvan mocht hij driemaal vanaf de aftrap verschijnen. Het zestal duels werd gelijkwaardig verdeeld over wedstrijden in de Premier League en de Carling Cup.

Vorig seizoen bereikte Fowler nog met Cardiff City de finale van de FA Cup, waarin Portsmouth te sterk bleek. Nu lijkt hij bij Grimsby Town in de League Two zijn geld te gaan verdienen. Daar zou hij als speler/coach moeten gaan fungeren. Naast Fowler moet ook trainer van de verdedigers Nigel Winterburn het veld ruimen.