Uitslag Manchester City - Manchester United

Manchester United is er zondagmiddag in geslaagd om de derby tegen Manchester City te winnen. Na negentig minuten voetbal stond er 0-1 op het scorebord in het City of Manchester Stadium.

De eerste helft van het duel had nog niet veel weg van een derby. United domineerde wel, maar grote kansen vielen er nog niet te noteren. Meer dan een kopbal van Berbatov en een schot van Evra gebeurde er niet. Na iets meer dan een half uur spelen wist City de eerste grote kans te creëeren. Ireland schoot de bal hard tegen de paal. Vervolgens voerde United de druk nog verder op, wat zich uiteindelijk in een treffer uitbetaalde. Hart wist een poging van Carrick nog wel onschadelijk te maken, maar had op Rooney geen antwoord.

Na de thee golfde het spel de eerste vijftien minuten op en neer. Beide ploegen wisten door een aantal scherpe counters wat kansen te creëeren, maar deze werden niet verzilverd. Twintig minuten voor tijd kreeg Cristiano Ronaldo, na een handsbal, zijn tweede gele kaart en kon inrukken. United liet zich vervolgens ver terugzakken, waardoor het spel voornamelijk op de helft van de bezoekers werd gespeeld. In blessuretijd leek het er nog even op dat het 1-1 zou worden, maar Van der Sar reageerde attent op een schot van Dunne. In de tegenstoot kon Rooney het duel nog beslissen, maar Hart was net op tijd terug in zijn doel.