Hermafrodiete tennisster zet door

Ondanks dat ze wordt gepest zet Sarah Gronert haar tennisloopbaan toch voort. De Duitse is als hermafrodiet geboren, maar staat officieel als meisje te boek. Een geslachtstest dit jaar wees uit dat ze een vrouw was.

De 22-jarige Gronert werd geboren met zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtskenmerken. Toen dat algemeen bekend werd in het WTA-circuit, werd ze flink gepest. Sarah Gronert, die als hoogste positie de 730e plek op de wereldranglijste haalde, wilde daarom stoppen. Tijdens een toernooi in Alkmaar kreeg ze bijvoorbeeld felicitaties van een Russische tegenstandster voor het behalen van haar "eerste ATP-punten".

In haar thuisland ontstond er een discussie of Gronert wel mocht meedoen aan het clubkampioenschap. Uiteindelijk mocht ze meedoen, maar ze kwam niet opdagen. Officieel werd gezegd dat ze kampte met een blessure.

Gronert heeft vandaag gezegd dat ze toch door zal gaan, mede door de vele steunbetuigingen die ze heeft gekregen. "Het doet me deugd om te weten dat er zoveel mensen achter mij staan en mij respecteren".