FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 november 2008

Vrouw gedagvaard wegens te luide seks

Een vrouw uit het Engelse Sunderland moest vandaag voor de rechter verschijnen wegens een pikante zaak. Haar buren sleepten Caroline Cartwright namelijk voor de rechter omdat zij tijdens de seks met haar man Steve te veel lawaai zou produceren.

Vandaag verscheen de 47-jarige vrouw voor de inleidende zitting. Mocht ze schuldig worden verklaard aan asociaal gedrag, dan staat haar een flinke boete te wachten.

Uitslag sc Heerenveen - PSV

Om 20:45 begon de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PSV. Hieronder vind je de uitslag.

sc Heerenveen - PSV 2-2
16' Beerens 1-0
65' Beerens 2-0
81' Koevermans 2-1
86' Nijland 2-2

Toeschouwers: 26.000
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Bak Nielsen, Svec (sc Heerenveen), Lazovic, Dzsudzsák (PSV)

Opstellingen

sc Heerenveen: Steppe, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim, Svec, Pranjic, Beerens, Sibon (Wojciechowski/90+3), Paulo Henrique (Elyounoussi/71)

PSV: Isaksson, Culina, Rodríguez (Manco/ 81), Bréchet, Salcido, Méndez (Bakkal/61), Simons, Nijland, Dzsudzsák, Lazovic, Koevermans

Figurant Studio 100 graait kind in kruis

Studio 100, het mediabedrijf van de Belg Gert Verhulst dat verantwoordelijk is voor onder andere K3 en Kabouter Plop, heeft een figurant de zak gegeven. Tijdens een uitvoering van de musical Daens greep de man namelijk een jongetje bij zijn edele delen. De ouders van de kinderen die een rol hebben in het stuk zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het ontslag.

Afgelopen week riep men de cast bijeen. Achter de schermen graaide de figurant een van de jongens in zijn broek. Nadat het voorval was gemeld bij de directie van Studio 100 besloot men de grijpgrage man op staande voet ontslag te geven. Het is niet bekend of er aangifte is gedaan van aanranding.

Uitslagen Eredivisie 29/11/2008

Om 19:45 begonnen twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Heracles Almelo - Willem II 1-0
67' Overtoom 1-0

Toeschouwers: 8.413
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Looms (Heracles), Swinkels, Akgun, Schenkel, Mourad (Willem II)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Wuytens, Looms, Breukers, v.d.Bergh (De Vries/79), Klavan, Douglas, Everton (Dost/70), Overtoom (Shayesteh/90)

Willem II: Aerts, v.Eijden, Schenkel, Swinkels, Veloso, Kargbo, Akgün, Mathijssen (Grégoire/76), Boutahar, Muhamadu (Mourad/71), Messoudi (Zijler/ 70)



ADO Den Haag - FC Twente 1-2
9' Janssen 0-1
76' Resodihardjo 1-1
80' Arnautovic 1-2

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: ADO Den Haag stadion
Gele kaart: Janssen (FC Twente)

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Horváth, Kum, v.Hese, Immers (Meriç/58), Rankovic, Cornelisse, Bosschaart, Knopper (Resodihardjo/65), Caracciolo (Hoogendorp/77)

FC Twente: Boschker, Stam (Tioté/90+1), Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Perez (Hersi/88), Janssen (Heubach/85), Arnautovic, N'Kufo, Elia

Badpak Pamela Anderson brengt 420 euro op

Een badpak van de voormalige Baywatch-ster Pamela Anderson heeft vandaag op een veiling in Amsterdam 420 euro opgebracht. Het rode badpak met een handtekening van de rondborstige actrice zelf maakte deel uit van een uitgebreide collectie memorabilia van showbizzsterren die bij het Amsterdamse veilinghuis Boven's onder de hamer ging.

Een boxershort van Mohammed Ali leverde eveneens 420 euro op, terwijl een hoed van Michael Jackson niet van de hand ging omdat het minimumbedrag niet werd gehaald. Onder anderen schoenen van Yoko Ono, een gesigneerde viool van Jaap van Zweden en ontelbare gesigneerde foto's van diverse internationale beroemdheden vonden verder een nieuwe eigenaar. Bij elkaar volgden ongeveer negentig mensen de openbare verkoop.

De collectie is afkomstig van Michou Daniels, die acht jaar geleden begon met de winkel Famous in Amsterdam. Hier verkocht ze memorabilia van sterren die ze al sinds haar veertiende verzamelde. Ondertussen is Famous uitgegroeid tot een meer kunstgerichte winkel. Mede daarom doet Daniels afstand van een groot deel van haar verzameling.

Water Natuurlijk wint waterschapsverkiezingen

De onafhankelijke stichting Water Natuurlijk heeft de waterschapsverkiezingen gewonnen. De partij, die vorig jaar is opgericht, krijgt in totaal 101 zetels. Het CDA volgt met 89 zetels, de PvdA krijgt er 60 en de VVD 59.

Water Natuurlijk heeft tot doel om natuurlijk waterbeheer en de beleefbaarheid van het landschap nadrukkelijker op de agenda van de waterschappen te zetten. De partij ziet de uitslag als een grote stap voorwaarts in het streven om de belangen van natuur en recreatie een meer volwaardige rol te geven in de waterschappen. 

Gisteren werd al gekend dat slechts 24 procent van de stemgerechtigden heeft gestemd. Vier jaar geleden was de opkomst nog iets lager, namelijk 23 procent. De Tweede Kamer is niet te spreken over de lage opkomst en wil de opzet van de verkiezingen veranderen. De verkiezingen kunnen bijvoorbeeld samenvallen met andere verkiezingen of via internet plaatsvinden.

Lading Ninja Blade-beelden opgedoken

Er was nog niet zo heel veel bekend over de nieuwe 360-game Ninja Blade. Velen denken dat het spel gaat lijken op Ninja Gaiden, maar we horen ook geruchten dat het de 360-versie van God of War wordt, alleen dan in Tokyo in plaats van de oudheid. Oordeel zelf aan de hand van de volgende gameplay-beelden en trailers.









Ninja Blade is een nieuwe actie-thriller en zal exclusief op de Xbox 360 uitkomen. De ontwikkelaar is FromSoftware, bekend van Otogi. Gewapend met een arsenaal Ninja-wapens, Ninja-uitrusting en Ninja-vechtkunsten zal de speler Tokyo en uiteindelijk zelfs de mensheid moeten verdedigen tegen een verschrikkelijke ziekte die mensen genetisch muteert.

Eindstand SchaatsQuiz november

Het is eind november en dus de eerste ronden van de FOK! SchaatsQuiz zijn voorbij. In samenwerking met Trendis mogen we de eersten van de in totaal 65 prijzen die er te winnen zijn weggeven.

Allereerst de antwoorden van de vragen van ronde 4:

1. Welke mannelijke schaatsers veroverden de meeste wereldtitels allround?
Clas Thunberg en Oscar Mathisen
2. Naast Moskou heeft Rusland nog een overdekte schaatsbaan. In welke plaats staat deze?
in Kolomna
3. Hoeveel Nederlandse vrouwen deden er zaterdag mee in de A-groep in Moskou op de 5.000 meter?
1

In totaal waren er 16 users die alle vragen van alle vier de ronden goed hadden. Hierdoor moesten we door middel van een loting de tien winnaars bepalen.

De Eindstand

Een paar Noren, een winterjack, een sporttas en handschoenen zijn gewonnen door sporttv

Een trainingspak is gewonnen door MSNMGH

Een schaatsbroek is gewonnen door Doks en InfernoRed.

Een joggingpak is gewonnen door marcodej.

vegakip, Oxygenefrl, spruud, Edje1985 en Memorice winnen een sporttas

Winnaars gefeliciteerd. Er zal vandaag nog contact met jullie worden opgenomen over de afhandeling.

Alle punten zijn nu weer op nul gezet. De eerste ronde van de maand december begint in het weekend van 5/6 december. Omdat sporttv de eerste prijs deze maand heeft gewonnen, komt hij daar in de volgende maanden niet meer voor in aanmerking.

Uitslag De Graafschap - Roda JC

Om 18:45 uur begon het duel tussen De Graafschap en Roda JC. De uitslag van deze wedstrijd kan je hieronder terugvinden.

De Graafschap - Roda JC 1-1
64’ Hadouir 0-1
82’ Oost 1-1

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Wouters (Bel)
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Gele kaart: de Fauw (Roda JC)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Keller, Meijer (de Groot/66), Hese, Bot, Jungschläger, van den Ouweland, J.Buijs, de Ridder (Assaidi/66), den Ouden, Oost

Roda JC: Castro, Linssen, de Fauw, Saeijs (Kah/58), de Jong, Vormer, Meeuwis, Janssen, Bodor, Yulu Matondo (Oper/83), Hadouir (Gommans/88)

'Aanslagen moesten Indiaas 9/11 worden'

De aanslagen van afgelopen woensdag in de Indiase stad Mumbai moesten volgens de enige nog levende terrorist een 'Indiaas 9/11' worden. Het was volgens hem de bedoeling dat de symbolen van de economische kracht van India werden verwoest. De NOS berichtte gisteren al  dat de terroristen deel uit maakten van Lashkar-e-Taiba, een Islamitische terreurorganisatie die ten doel heeft hindoes en joden (India en Israël) te verwoesten.

De terroristen hadden alles zeer goed voorbereid. Zo hadden sommigen alle hotels bezocht en overal geslapen. De Indiase autoriteiten zeggen dat er in totaal tien personen achter de aanslagen zaten. Het bericht dat eerder vandaag verscheen en sprak van Pakistanen van Britse afkomst, wordt door de autoriteiten tegengesproken. Mogelijk zijn de terroristen wel uit Pakistan gekomen met een gekaapte vissersboot, die later op zee werd gevonden met een lijk aan boord.

Bij de aanslagen zijn bijna tweehonderd mensen, waaronder 22 buitenlanders, om het leven gekomen en honderden gewond geraakt. In totaal werden er 610 mensen gered door Indiase commando's. De mensen werden vastgehouden in hotel Taj Mahal, hotel Trident-Oberoi en een joods centrum. Bij de bevrijdingsacties zijn negen van de tien terroristen gedood.

Welke is Dit: Opgave 58 - Uitslag

Vanaf het moment dat Juk, slim als hij is, dezelfde lift koos als qu63 was het pleit voor deze maand beslecht. Natuurlijk, ahbruinsma gaf het goede antwoord: One Night Stand (een overigens niet onaardige film) maar dat was slechts voor de statistieken. De lift laat ik deze keer achterwege en ik verzoek Juk zijn NAW aan mij te pm-en.

Top 5: 1. Juk (15) 2. qu63 (12) 3. WurM (9) 4. bierjoost (8) 5. Klompje/Ryoga (7)

Zwemster Buschschulte stopt

Antje Buschschulte stopt met zwemmen. Dit maakte de 29-jarige Duitse vandaag in haar woonplaats Maagdenburg bekend.

Buschschulte boekte haar grootste succes in 2003, toen werd ze wereldkampioene op de 100 meter rugslag. Ze won op de Olympische Spelen vijf bronzen medailles. In totaal stond ze bij de Spelen, WK's en EK's 54 keer op het podium. "Zwemmen kan ik al 23 jaar, twintig jaar sport ik al en zeventien jaar draait het om de prestaties", aldus de zwemster.

EC ziet niks in '6+5'-regel

De Europese Commissie ziet niks in de zogenaamde '6+5'-regel. Die maatregel moet het aantal buitenlanders in een ploeg beperken.

De commissie legt daarmee een verzoek van de ministers van Sport van de EU-landen naast zich neer. Volgens EU-commissarissen Jan Figel (Sport) en Vladimir Spidla (Sociale Zaken) valt de maatregel onder het verbod op basis van nationaliteit. De Europese Commissie en de voetbalwereld ruziën al tijden over de zogeheten '6+5'-regel van de FIFA. Met de regel worden clubs gedwongen minimaal zes spelers uit het eigen land op te stellen.

Ook een idee voor een EU-verbod op transfers van spelers jonger dan achttien jaar wordt door Brussel verworpen. "Op het eerste gezicht lijkt dat een indirecte discriminatie van het vrije verkeer van werknemers en kan buitensporig zijn voor het doel," aldus de commissie.

FOK!Blog Babe Battle #98

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Atena en in de rechterhoek Steph. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

'SBS6 nept kijker met Groeten Terug'

De SBS6-series 'Groeten uit de Rimboe' en 'Groeten Terug' nemen de kijker in de maling. Het is lang niet allemaal even spontaan en primitief als de campingzender ons voorschotelt. Zo blijken de Afrikanen gewoon Engels te spreken en alcohol te drinken. Daarnaast roken ze gewone sigaretten, en hebben auto's en gsm's geen geheimen voor de negers.

Een cultureel antropoloog van de Universiteit van Amsterdam is vorig jaar voor het programma naar het Afrikaanse Namibië getrokken om daar kennis te maken met de Himba-stam. Tot zijn verbazing bleken de stamleden veel minder primitief dan de serie Nederland wil laten zien. Zo maken ze gebruik van dingen die voor ons al decennia zijn ingeburgerd. Bankrekeningen, alcoholisme en aids zijn er aan de orde van de dag. Uiteraard werd dit uit de uitzending geknipt. 

De stam werd zelfs verplicht alleen hun eigen taal te spreken. Bij 'Groeten terug', waar de Afrikanen ons land bezoeken, moest men zich zelfs houden aan een vooraf opgeschreven script.


De Koefnoen-negers. Gegarandeerd 100% nep...

[Upd] Jiao Li door in Warschau, Jie Li niet

Jiao Li heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Poolse Open in Warschau.

De Nederlandse tafeltennisster versloeg de Wit-Russin Viktoria Pavlovitsj met 4-0 (11-4, 11-7, 11-6 en 11-7). De andere Nederlandse die nog in het toernooi zat, Jie Li, werd uitgeschakeld. Ze ging met 2-4 te onder tegen Tianwei Feng uit Singapore.

Update @ 19:10 uur

Jiao Li heeft zich geplaatst voor de halve finale. De Noord-Hollandse tafeltennisster versloeg in de kwartfinale Qian Li, die uitkomt voor Polen, met 4-2 (4-11, 9-11, 12-10, 11-8, 11-7 en 11-9).

Van Calker/Jansma zet eerste stap naar Vancouver

Bij de start van het wereldbekerseizoen voor de bobsleeërs hebben Edwin van Calker en Sybren Jansma een olympische nominatie voor de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 binnengehaald. In Winterberg eindigde het duo met de tweemansbob als zesde.

De eis van sportkoepel NOC*NSF voor nominatie was een klassering in de top acht. Om ook echt naar Vancouver te mogen, moeten Van Calker en Jansma volgend jaar nog wel vormbehoud tonen.

De wereldbekerwedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse combinatie Beat Hefti en Thomas Lamparter. De Duitse favoriet Andre Lange, met remmer Kevin Kuske, eindigde als tweede.

Kate Moss stomdronken gekiekt

Kate Moss is weer eens stomdronken door een paparazzo op de foto gezet. Op de foto's ziet ze er stukken minder florissant uit dan hoe zij doorgaans op de catwalk verschijnt.

Het fotomodel ging gisteravond op verjaardagsvisite bij haar persoonlijke assistente, Fiona Young. Kates nieuwe vlam Jamie Hinch was uiteraard ook van de partij.

Om twee uur 's nachts kreeg een fotograaf de twee in het vizier. Hij wist met succes de 34-jarige Kate voor het nageslacht vast te leggen

Het fotomodel zal absoluut niet blij zijn met de kiekjes. Kate Moss bleek namelijk verre van nuchter tijdens de onvrijwillige fotoshoot.

De foto's van het stomdronken fotomodel zijn hier te zien

Schorsing Guijo-Velasco na Hitlergroet

Het bestuur van voetbalclub Helmond Sport heeft Daniel Guijo-Velasco voor één wedstrijd geschorst. De maatregel is genomen na het gedrag van de middenvelder in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal van vrijdagavond (1-1).

Guijo-Velasco bracht op het veld de Hitlergroet. Dit deed hij nadat een speler van RBC bij de scheidsrechter had gevraagd een gele kaart te geven aan één van de voetballers van Helmond Sport. Guijo-Velasco zei na afloop van duel voor de camera's van Omroep Brabant dat hij zijn gebaar gepast vond. "Het was mijn reactie op zijn reactie."

Het bestuur van Helmond Sport heeft in een verklaring gezegd dat het zich distantieert van het gedrag van Guijo-Velasco, die vandaag overigens zijn excuses maakte.

Gezin rijdt van onvoltooide brug: 7 doden

Een gezin uit Texas dat op weg naar familie was, is gisteren in het noorden van Mexico met de auto van een onvoltooide brug in een rivier gereden. Zeven inzittenden verdronken, de achtste kon nog net op tijd gered worden.

Het was twee uur 's nachts toen de chauffeur de brug over de rivier de Conchos op reed. Hij zag te laat dat de brug nog niet af was en reed het water in. Een tweede auto met familie kon nog net remmen, maar ze konden maar een van de acht inzittenden van de andere auto op tijd uit de autogordels bevrijden; de rest verdronk.

Naar de brug leidde slechts een onverharde weg. Er waren geen afzettingen en ook geen waarschuwingsborden.

Met dank aan Sneakemail voor de submit.

Miss Nederland paradeert in bikini onder skipak

Tijdens de finale van de verkiezing van Miss Nederland, morgenavond in Hilversum, hoeven de provinciemissen niet in badmode te paraderen. Daarentegen lopen de dames in skipakken over de catwalk, waaronder ze dan een bikinitopje tonen.

"We willen af van het imago bikini's en hoge hakken, dat is zeer vrouwonvriendelijk op een podium. Bikini's zijn bovendien meer iets voor het strand", zegt organisator Hans Konings, die als sinds 1989 bij de organisatie van de Nederlandse missverkiezing betrokken is.

De skipakkenronde is morgen de tweede ronde en draagt de misleidende titel Afrikaanse stijl. In de eerste ronde lopen de twaalf provinciemissen in jurken van de in augustus overleden modeontwerper Percy Irausquin. In de derde ronde lopen de dames zoals de traditie voorschrijft in avondkleding, ditmaal van de beroemde Turkse modeontwerper Erol Albayrak.

De noordelijke finalistes zijn Suzanne Wieringa (21) uit het Groningse Veendam, Miss Friesland Bouktje Boersma (20) uit Haulerwijk en Miss Drenthe Fabiene Jungerhans (21) uit Emmen. De 24-jarige Miss Overijsssel woont in Raalte en luistert naar de naam Maaike Heethaar.

Miss Flevoland heet Lara Seveke (21) en komt uit Almere. Gelderland vestigt de hoop op Maral Semonian (21 uit Arnhem, terwijl Utrecht zich laat vertegenwoordigen door Deniz Akkoyun (23) uit Amersfoort. Noord-Holland vaardigt Desiree van den Berg (21) uit Santpoort af en de Rotterdamse Thirza Prak komt namens Zuid-Holland.

De zuidelijke provinciemissen zijn Miss Brabant Lia Visser (21) uit Werkendam, Daphne Kolader (24) uit Maastricht en Vivian Folmer (22) uit het Zeeuwse Wemeldinge.

Miss Nederland paradeert er vrolijk op los  (foto: ANP)

Studente op straat wegens dronken minister

Het fanatiek bijhouden van haar weblog heeft een Nederlandse studente haar baantje gekost. De jongedame verdiende wat extra geld door te werken als bardame in een New Yorkse kroeg. Tot er ineens een dronken minister binnenkwam.

De studente Nathalie Lubbe Bakker spotte onlangs Pieter De Cremin in 'haar' café. "Hij kwam stiepelzat binnenstrompelen", zo schrijft ze op haar weblog . Daarnaast doet ze uit de doeken hoe de Belgische minister van Defensie keihard zat te zingen, te lallen, achter de bar wilde staan en schunnige moppen vertelde.

"Maar het ergste moest nog komen", schrijft ze. De Cremin hoorde namelijk van zijn diplomaat dat hij voor niets naar New York was gekomen. Hij zou er namelijk een vergadering bijwonen, maar van te voren werd al bekendgemaakt dat deze was geannuleerd.

Kay van de Linde stapt op bij TON

De pr-adviseur van Rita Verdonk en Trots op Nederland, Kay van de Linde, stapt op. Dat heeft hij vanmiddag zelf bekendgemaakt. Hij heeft het besluit in overleg met Verdonk genomen.

Aanleiding is de ophef die is ontstaan over zijn uitlatingen op een gastcollege van de Universiteit van Amsterdam. "Het is tot nu toe gebakken lucht", zei hij daar over de beweging van Verdonk. Volgens Van de Linde zijn die uitspraken "volledig uit hun verband gerukt", maar is daardoor wel de indruk ontstaan dat hij Verdonk en Trots op Nederland is afgevallen.

De commotie die daardoor is ontstaan is schadelijk voor Rita Verdonk en haar beweging, stelt Van de Linde, en daarom stapt hij op. In de verklaring biedt hij zijn excuses aan aan de partijleidster en de medewerkers en vrijwilligers van de partij.

Crisis kost minnaressen de kop

Met de huidige kredietcrisis en een recessie op komst, moet iedereen noodgedwongen enkele pleziertjes laten varen. Ook multimiljonairs, die er naast hun eigen vrouw nog een minnares op nahouden, moeten deze noodgedwongen opzijzetten.

Deze uitkomst is naar voren gekomen uit een onderzoek naar de effecten van de kredietcrisis, die deze week in de conservatieve Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post is gepubliceerd. Socioloog Russ Alan Price, die zichzelf de consultant van de superrijken noemt, heeft zijn klantenkring ondervraagd over hun maîtresses. Tachtig procent van de extreem rijken is van plan behoorlijk te schrappen in het potje voor buitenhuwelijkse uitstapjes.

Aan het onderzoek deden maar liefst 191 exorbitant rijke personen mee. Alle 191 rijken bezitten minstens een privévliegtuig en een vermogen van meer dan twintig miljoen dollar. Jaarlijks wordt er door ieder van hen tussen de 155.000 en 775.000 euro uitgegeven aan een minnares. Dit om de dame in kwestie toch een beetje hetzelfde leventje te gunnen als de heer van stand. Hierbij moet men denken aan etentjes in restaurants met een veelvoud aan sterren, shoppen in grote modehuizen en juweliers, tripjes naar een beautyfarm en reisjes met het privévliegtuig.

Het tij lijkt nu echter gekeerd voor het luie leventje van de betere maîtresse. Twaalf procent van de rijken is namelijk van plan zijn minnares te dumpen omdat het nu te duur is geworden. Meer dan zestig procent wil drastisch snijden in het budget voor de buitenvrouw. Opvallend is dat hoe langer de buitenechtelijke relatie heeft geduurd, des te minder er nu overblijft voor de arme minnares.

 


Zolang je geen konijntje in de pan aantraft, is er niets aan de hand...

Kredietcrisis treft ook zwervers

De kredietcrisis treft niet alleen spaarders en ondernemers, ook zwervers ondervinden de nadelen. In het Noord-Hollandse Zwaag kan Stichting 't Zwervertje daklozen geen eten en drinken meer bieden door de sterke daling van de papierprijs, zo vertelde woordvoerder Peter de Boer van de stichting zaterdag.

"Het verkopen van oud papier was onze bron van inkomsten", legt De Boer uit. Sinds anderhalve maand zijn deze inkomsten volgens hem gigantisch teruggelopen. "In plaats van 9 cent per kilo krijgen we nog maar 1 cent per kilo. We kunnen zwervers overdag nog net onderdak bieden, maar een goede maaltijd of een aantal warme bakjes koffie is er niet meer bij."


Zelfs de kerstman heeft last van de kredietcrisis (foto: ANP)

Postbode neemt post mee naar huis

Een postbode is op staande voet ontslagen, omdat hij in Apeldoorn twee zaterdagen lang post naar huis meenam in plaats van dat hij die bezorgde. Dat meldt TNT zaterdag op Omroep Gelderland.

De kwestie kwam aan het licht, toen TNT een onderzoek instelde naar klachten van geadresseerden die bepaalde post niet kregen. De postbode nam niet alle post mee: een deel bezorgde hij wel gewoon. Het werk van de man heeft nooit eerder tot klachten geleid. Waarom hij de post naar huis meenam, is niet bekend.

'Doornbos en Viso naar HVM Racing'

Het is nog altijd een gerucht, maar wel afkomstig van misschien wel de bekendste IndyCars-verslaggever Curt Cavin. Op zijn blog staat te lezen dat hij een e-mail had gekregen van coureur E.J. Viso over dat hij en Robert Doornbos bij IndyCar-team HVM Racing gaan rijden in 2009.

Daarmee zou HVM-eigenaar Keith Higgens een team krijgen met twee wagens. Dat Viso zou rijden is geen verrassing, aangezien zowel Wiggins als Viso bij de laatste race van het seizoen in Chicago hadden gezegd dat dit zou gaan gebeuren. Alleen wilde Viso het toen nog niet officieel vastleggen om zijn opties nog te verkennen, maar blijkbaar zat er niet meer in voor hem. Ernesto Viso werd achttiende in het rookieklassement en hij miste een race in Nashville door ziekte. Zijn beste finish was een vierde plek in St. Petersburg.

Doornbos reed eerder voor HVM Racing toen het team uitkwam in de Champ Car World Series in 2007 als Minardi Team USA. De Nederlander kende het meest succesvolle debuut sinds Nigel Mansell in 1993 door in de eerste race van het seizoen 2007, de Grand Prix van Las Vegas, als tweede te eindigen op het podium.

Maar HVM Racing heeft zijn rijders tot op heden nog niet bevestigd. En de gehoopte rookietest voor Doornbos lijkt nog altijd niet het plan te zijn van welk ICS-team dan ook. Al had tevens Newman/Haas/Lanigan wel belangstelling voor de Nederlandse coureur.

Advocaat: "Voor PSV maak ik uitzondering"

Dick Advocaat is niet van plan in Nederland terug te keren als trainer. Enkel voor PSV wil de huidige oefenmeester van Zenit Sint-Petersburg een uitzondering maken. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad

"Ik heb tweemaal het Nederlands elftal onder mijn hoede gehad en ook PSV. Wat moet ik nog doen?", zegt hij over een mogelijke terugkeer naar de Eredivisie.

Advocaat: "Alleen als PSV in de problemen komt en mij echt nodig heeft, zou ik voor die club een uitzondering willen maken. Zoals Sef Vergoossen deed, toen Ronald Koeman vertrok. Gelukkig is van zo'n situatie geen sprake in Eindhoven. PSV heeft met Huub Stevens een uitstekende trainer in huis."

Lang was er twijfel of Advocaat zijn aflopende contract bij Zenit zou verlengen. "Drie prijzen pakken in één seizoen, dat is een mooi moment", licht hij toe. "Maar als ik nu vertrek, moet ik wachten op een club waar problemen ontstaan, waar de trainer wordt ontslagen. Dat zie ik niet zo zitten. Daarom heb ik bijgetekend."

Treinverkeer Amsterdam morgen hervat

Het treinverkeer rond Amsterdam wordt morgen volledig hervat. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen omdat treinen met een lage snelheid over het herstelde spoor moeten rijden, meldt ProRail. Deze week hadden veel reizigers last van vertragingen doordat geen treinen konden rijden tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA.

Zo'n vijfhonderd meter spoor raakte vorige week zaterdag zwaar beschadigd toen bij station Muiderpoort een goederentrein kantelde. Door de ontsporing konden vier van de zes sporen bij Muiderpoort niet meer gebruikt worden.

De afgelopen week zijn drie tijdelijke sporen aangelegd. Het spoor wordt de komende maanden definitief hersteld zonder dat reizigers daar last van krijgen, meldt ProRail.

Krezip heeft gestolen gouden platen terug

Krezip-toetseniste Annelies Kuijsters heeft twee van haar vier gestolen gouden platen terug. "Toen we in 013 in Tilburg optraden, kwamen twee mensen backstage met de vondst", schrijft de muzikante op de website van de band. Het duo beweert de platen in de bosjes in Tilburg te hebben gevonden.

Vier maanden geleden werden de gouden en platina awards tijdens een inbraak gestolen uit de woning van Kuijsters. Ze plaatste daarop een oproep op de site van de band in een poging haar prijzen terug te krijgen. Kuijsters had nooit verwacht dat ze de platen ooit nog terug zou zien. "Ik was dus ook helemaal perplex", schrijft ze. "De platen zijn natuurlijk wat beschadigd, maar dat ziet er wel stoer uit."

Kuijsters hoopt dat fans blijven zoeken naar de overige twee prijzen. "Zie je iets geks glinsteren in de bosjes, kijk dan even drie keer goed", zegt ze.

Vorige maand kondigde Krezip aan na bijna twaalf jaar uit elkaar te gaan. De carrière wordt afgesloten met een best-of-cd en een clubtoer, die onlangs van start ging in Nijmegen. Als afsluiter volgen op 26 en 27 juni twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall.


Krezip heeft gestolen gouden platen terug  (foto: DAG)

Vervecken klopt Nys in laatste meters

Erwin Vervecken is er in het Belgische Koksijde in geslaagd om de wereldbekerwedstrijd veldrijden te winnen. In de laatste meters van het parcours reed de Belg zijn landgenoot Sven Nys voorbij.

"In 2004 won ik ook op deze manier," liet Vervecken in een reactie weten. "Maar het gat tussen mij en Sven was nu wel wat groter. Ik ben even achter hem gaan zitten en zette toen vol aan."

Nys zette in de finale van de veldrit al vroeg aan en kwam als eerste door de laatste bocht. Toch wist Vervecken zijn landgenoot vlak voor de finish nog in te halen. Gerben de Knegt mocht zich de beste Nederlander noemen. Hij werd zevende.

Amoah mogelijk niet in actie

Het is nog maar de vraag of NAC Breda dit weekend beroep kan doen op topscorer Matthew Amoah. De aanvaller heeft namelijk teveel last van een blessure aan zijn hamstring en moest hierdoor de training van vrijdag laten schieten.

Mocht Amoah inderdaad niet spelen, dan is de kans groot dat Fouad Idabdelhay in de basis zal starten. Robert Maaskant, trainer van de Brabanders, kan in elk geval niet over Tommie van der Leegte en de geblesseerden Rob Penders, Ellery Cairo en Martijn Reuser beschikken.

Loeff kijkt uit naar duel met Laren

Vorig jaar stond hij nog op het middenveld dat er in slaagde Laren te behouden voor de Rabo Hoofdklasse. Zondag staat hij in Laren tegenover dat middenveld. Namens Pinoké, dat ook wil overleven op het hoogste niveau.

Waarom speelt Floris Loeff eigenlijk niet meer in Laren? Omdat hij geen contract overeenkwam met het bestuur van de ambitieuze Gooische club. Simpel. "Toen Roelant Oltmans werd aangetrokken en bekend werd dat hij overdag zes keer per week ging trainen, was het natuurlijk de vraag welke mogelijkheden er voor mij waren," zegt Loeff tegen Hockey.nl. "Ik had immers een fulltime baan. Laat ik zeggen dat we er niet helemaal zijn uitgekomen."

Het plan van Loeff was om een jaartje te gaan voetballen bij de zaterdagamateurs van AFC, maar die selectie zat al vol. Via Jeroen Koops belandde hij bij het opgepoetste Pinoké. Een concurrent van Laren in de strijd om de onderste plaatsen. Dus brengt hij zondag een bijzonder bezoekje aan Laren.

Mogelijk speelt Loeff als midden-midden. Daarmee zou hij zo maar eens de directe tegenstander kunnen worden van zijn goede vriend Martijn de Jager. "Mooi duel,"zegt Loeff. "Martijn is een goede, flegmatieke hockeyer die iets extra's kan brengen." En dan met een lach: "Maar Martijn moet wel op mij blijven letten en dat zal hem niet meevallen."

'Xavi tot 2014 bij FC Barcelona'

Xavi en FC Barcelona hebben hun samenwerking tot medio 2014 verlengd. Dit is in de Franse sportkrant L'Equipe te lezen. De middenvelder pakte afgelopen zomer, tijdens het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland, de titel.

Xavi begon zijn carrière als prof bij FC Barcelona in 1997 en is nog nooit naar een andere club vertrokken. Tot nu toe was de speler al goed voor 294 duels, waarin hij 31 keer wist te scoren. De Spaanse voetballer zal op jaarbasis ongeveer 7,5 miljoen (incl. premies) euro gaan verdienen.

Westerhof slachtoffert Sprockel

Een kleine twee weken nadat Vitesse-trainer Hans Westerhof zich per ongeluk negatief uitliet over zijn centrale verdedigingsduo Civard Sprockel en Sebastien Sansoni, is eerstgenoemde geslachtofferd.

De Gelderlander maakt uit de laatste training in aanloop naar de competiewedstrijd met Feyenoord op dat Sprockel, oud-speler van de Rotterdammers, vervangen wordt door Frank van der Struik.

Sprockel en Sansoni werden na afloop van de competiewedstrijd tegen AZ (1-1) door trainer Westerhof van een "dramatisch niveau" genoemd, terwijl een microfoon nog open stond. Na een gesprek tussen spelers en technische staf van afgelopen maandag bracht de club naar buiten dat de kou uit de lucht was.

Westerhof wilde vrijdag niks kwijt over de opstelling. "Alle opties zijn nog open."

Halfnaakte vrouwen bij presentatie nerdcalendar

Voor de nerds onder ons is er een mooie kalender uitgekomen met schaars gekleden vrouwen in verschillende Sci-fi outfits en omgevingen. De 'NerdCore Calendar' verschijnt ieder jaar met een ander thema. Dit jaar is het thema Science Fiction, om te vieren dat de nieuwe kalender verscheen werd er een feestje georganiseerd. In het volgende filmpje zie je naast de verschillende modellen, ook wat interviews met de bedenkers van deze kalender. Ook al zijn de tetten gecensureerd, het blijft een beetje NSFW.

Katy Perry biedt borsten te koop aan

Katy Perry heeft haar borsten te koop gezet op veilingsite eBay. Op een beschilderde gipsafdruk van de voorgevel van de Amerikaanse zangeres is al een bod van ruim driehonderd euro uitgebracht.

De 24-jarige zangeres, bekend van het nummer 'I kissed a girl', liet haar borsten in gips gieten voor de Keep A Breast Foundation, een stichting die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. Haar vriendje Travis McCoy, zanger van de alternatieve hiphopgroep Gym Class Heroes, beschilderde de gipsafdruk van het decolleté van zijn vriendin. Op het kleurrijke kunstwerk staan onder meer een schedel en een tekening van een jong meisje afgebeeld. Op het werk prijkt een gouden kroon.

De veiling loopt volgende week zaterdag af.

Overgewicht gaat via de tong

Overgewicht zorgt ervoor dat de smaakpapillen die zoet herkennen langzaam ongevoelig raken, waardoor er meer en nog zoeter voedsel moet worden genuttigd om hetzelfde effect van verzadiging te bereiken.

Onderzoekers van het Penn State College of Medicine hebben onderzoek in gezonde ratten en in ratten die gevoelig zijn voor overgewicht uitgevoerd, waarbij is gebleken dat in ratten met overgewicht er veel minder positieve feedback is naar de hersenen. Bij normale ratten is er een normale respons die ervoor zorgt dat het lichaam zich eerder verzadigd voelt, bij de ratten met overgewicht is deze respons ook aanwezig maar alleen als er nog zoeter en vetter gegeten wordt totdat het punt van verzadiging is bereikt.

Een extra schepje suiker in de koffie in plaats van minder om de smaakpapillen tevreden te houden dus.

Stemacteur van Ubisoft neergeschoten

De acteur Michael Rudder ligt momenteel in het ziekenhuis te herstellen van een drietal schotwonden die hij opliep bij een aanval in Mumbai. Hij was aan het dineren in het restaurant van het Oberoi Hotel toen verschillende terroristen binnenvielen en om zich heen begonnen te schieten. Nadat hij de schotwonden opgelopen had werd hij naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht en geopereerd. Gelukkig kan hij het navertellen, hij heeft wel een poosje op de intensive care moeten doorbrengen. Maar gelukkig mocht hij daar snel weg, zijn toestand is stabiel.

Michael Rudder is stemacteur voor verschillende succesvolle games zoals Assassins Creed, Far Cry 2 en Prince of Persia: Warrior Within.



Michael Rudder


Politie jaagt op Marokkaanse scooterrovers

De Amsterdamse politie is een grootschalige actie gestart tegen jonge straatrovers op scooters die zich bedienen van de zogenoemde Italiaanse methode. Bij deze uiterst brutale overvaltechniek slaan scooterrijders de ruit in van stilstaande auto's, om vervolgens bezittingen van de inzittenden weg te grissen. De methode wordt de laatste maanden steeds vaker toegepast.

Onder de codenaam Lord of the Rings houden agenten in de hoofdstad van 's morgens vroeg tot na middernacht scooterrijders en automobilisten aan voor controle, schrijft Het Parool zaterdag. De politie richt zich daarbij voornamelijk op Marokkaans uitziende jongens, omdat zij de voornaamste dadergroep van de Italiaanse methode vormen. De gegevens van de bestuurders worden opgeslagen in een databank, waarin de recherche na een beroving snel kan zoeken.

Behalve scooterrijders houden de agenten ook 'patsers' aan. Dit zijn jongeren die in opvallend dure auto's rijden, maar die geen passend legaal inkomen hebben. Verder wordt er in Amsterdam extra gepatrouilleerd door drie mobiele teams van steeds acht agenten en vier motorrijders.


Politie jaagt op Marokkaanse scooterrovers  (foto: DAG)

Diablo 3 demo blijkt virus te zijn

Een waarschuwing voor iedereen! Mocht je een Diablo 3 demo op het internet te hebben gevonden, download 'm dan niet. De 'demo' is in tegenstelling tot een echte demo, een verzameling van virussen en trojan horses. Deze virussen en trojan horses kunnen je PC helemaal kapot maken.

Al klinkt het best ongeloofwaardig als je opeens op een onbekende site een Diablo 3 demo vindt. Er zijn echter best wat mensen die er gemakkelijk intrappen. Daarom een waarschuwing voor die mensen, want we willen natuurlijk niet dat de 'demo' door veel mensen wordt gedownload.

Brand verwoest noodlokalen school Woerden

Een brand heeft vrijdagnacht een bijgebouw van het Minkema College in Woerden verwoest. Het gebouw met dertien noodlokalen is gesloopt omdat brandweerlieden het vuur door instortingsgevaar niet goed konden bestrijden. De brand brak rond 01.30 uur uit en was rond 02.00 uur geblust, meldt een woordvoerder van de brandweer zaterdag.

Het hoofdgebouw van de school is niet in brand gevlogen. Wel sprongen enkele ruiten en is er rookschade. Vrijdagmiddag woedde in hetzelfde bijgebouw ook al een brandje. Acht lokalen waren na deze brand onbruikbaar. De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken en is een onderzoek gestart.

360-versie Final Fantasy XIII nog niet in de maak

Square Enix heeft heel wat te doen. Na The Last Remnant en Infinite Undiscovery, die overigens niet zo vaak werden geprezen in de media, heeft Square Enix nu volledig de tijd om aan de 360-versie van Final Fantasy XIII te werken. Althans, dat is de bedoeling. De 360-versie is namelijk nog niet in de maak, de PS3-versie echter wel. De bedoeling is dat de PS3- en de 360-versie tegelijkertijd in Europa verschijnen.

Dat wordt dus nog een groot probleem. De ontwikkeling van de 360-versie kan ervoor zorgen dat de PS3-versie moet wachten op de 360-versie, waardoor de game veel later dan gepland uitkomt. In een interview met de website Kikizo had producer Yoshinori Kitase het volgende te vertellen:

"For development, the PS3 version is currently being worked on.

We're going to complete that version first before we move onto the 360. We're at the state where we can put the build on a [Blu-ray disc] and play them on our testing units."

In Japan blijft Final Fantasy XIII nog een PS3-exclusive. Alleen Amerika en Europa krijgen de mogelijkheid om de 360-versie te spelen. Veel PS3-gamers vinden het niet leuk dat FFXIII ook naar de Xbox 360 komt, maar Kitase vindt dat er niet te veel ophef moet zijn.

I'd rather they not think of this as a 'betrayal' or disappointment. It's not like we're cancelling or delaying the PS3 version at all! It's more of an added bonus for 360 fans. We won't be putting them at a disadvantage in any way.

Een Europese releasedate is er nog niet, maar als je ons wil geloven, kan dat nog best lang duren.

Hermafrodiete tennisster zet door

Ondanks dat ze wordt gepest zet Sarah Gronert haar tennisloopbaan toch voort. De Duitse is als hermafrodiet geboren, maar staat officieel als meisje te boek. Een geslachtstest dit jaar wees uit dat ze een vrouw was.

De 22-jarige Gronert werd geboren met zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtskenmerken. Toen dat algemeen bekend werd in het WTA-circuit, werd ze flink gepest. Sarah Gronert, die als hoogste positie de 730e plek op de wereldranglijste haalde, wilde daarom stoppen. Tijdens een toernooi in Alkmaar kreeg ze bijvoorbeeld felicitaties van een Russische tegenstandster voor het behalen van haar "eerste ATP-punten".

In haar thuisland ontstond er een discussie of Gronert wel mocht meedoen aan het clubkampioenschap. Uiteindelijk mocht ze meedoen, maar ze kwam niet opdagen. Officieel werd gezegd dat ze kampte met een blessure.

Gronert heeft vandaag gezegd dat ze toch door zal gaan, mede door de vele steunbetuigingen die ze heeft gekregen. "Het doet me deugd om te weten dat er zoveel mensen achter mij staan en mij respecteren".

Jonge automobilist dood in Woudrichem

Een 18-jarige automobilist uit het Brabantse Woudrichem is overleden nadat hij vrijdagnacht in zijn woonplaats tegen een boom was gereden. Hierbij raakte een 23-jarige passagier uit Andel gewond, hij ligt op de intensive care in het ziekenhuis, meldt de politie.

Rond 01.30 uur raakte de jonge bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt op de Almkerkseweg. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Ambulancepersoneel en brandweerlieden konden de zwaargewonde inzittenden uit de auto bevrijden. Beiden werden naar een ziekenhuis overgebracht, waar de bestuurder zaterdagochtend overleed.

Automobilist (19) overlijdt na ongeval in Putten

Bij een verkeersongeval in het Gelderse Putten is vrijdagavond een 19-jarige man uit Nijkerk om het leven gekomen. De man reed rond 23.55 uur over de Veenhuizerveldweg toen hij waarschijnlijk met zijn rechterwiel in de berm kwam en vervolgens de macht over het stuur verloor. Hij raakte vier bomen aan de linkerkant van de weg en kwam tot stilstand tegen een hek, meldt de politie.

Het slachtoffer droeg geen gordel en was op slag dood. Door het ongeluk is de Veenhuizerveldweg, tussen Putten en Voorthuizen, enige tijd afgesloten geweest.

'Strengere regels alcohol funest voor sportclubs'

Strengere regels rond het schenken van alcohol in sportkantines zouden het voortbestaan van sportclubs ernstig bedreigen. Dat zei vertrekkend voorzitter van de afdeling amateurvoetbal van de KNVB Hans Lesterhuis zaterdag bij zijn afscheid. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) wil de regels rond het schenken van alcohol in sportkantines aanscherpen.

Zo zouden er volgens de minister vaste tijden moeten worden vastgesteld waarop alcohol mag worden geschonken. Daarnaast wil Klink dat er geen alcoholhoudende dranken worden verstrekt als kinderen aan het sporten zijn. De aankondiging van deze maatregelen is volgens Lesterhuis 'een klap in het gezicht van de totale sport'. Hij vindt dat landelijk opgelegde beperkingen hun doel voorbij schieten.

De algemene vergadering van de afdeling amateurvoetbal roept minister Klink op zijn plannen af te blazen. Sportclubs zouden veel inkomsten mislopen als ouders, begeleiders en vrijwilligers geen alcoholisch drankje meer mogen drinken tijdens en na een sportwedstrijd van kinderen. Daarnaast zegt Lesterhuis dat sportclubs zich al aan genoeg regels moeten houden. De plannen van Klink worden op 19 december door de ministerraad besproken.

Left 4 Dead is uit, Half Life 2: Episode 3 is de volgende?

Als we de jongens van Split-Screen mogen geloven, komt volgende maand een aankondiging van Half Life 2: Episode 3. Nu Left 4 Dead is uitgekomen heeft Valve de tijd gekregen om zich te fixeren op een andere game. Uit een interview van een maand geleden blijkt dat developer Doug Lombardi heeft gezegd dat er wellicht een aankondiging van Half Life 2: Episode 3 aan het eind van dit jaar komt. Toen er werd gevraagd naar een mogelijke aankondiging van de game, antwoordde Lombardi positief:

"We may at the very end of the year."

We hebben nog een maand te gaan, dus er is zeker tijd genoeg. Maar waar gaat Episode 3 dan over? Veel mensen zeggen dat het over de Borealis gaat, een schip die een nieuwe Black Mesa kan veroorzaken. Half Life 2 bevatte eerder een hoofdstuk met de Borealis in de hoofdrol, maar werd vlak voor de release verwijderd. Op de E3 van dit jaar werd er nog een stukje artwork van de Borealis getoond.


De Borealis

Rare: Nieuwe Killer Instinct heeft een revolutie nodig

De lead engineer van de welbekende Killer Instinct, Mark Betteridge, heeft in een gesprek met Eurogamer laten weten dat Rare misschien aan de slag zal gaan met een nieuwe Killer Instinct. Na het nieuwe leven van Banjo-Kazooie vindt Betteridge dat er best een nieuwe Killer Instinct mag komen.

Er is echter één hindernis: een nieuwe Killer Instinct heeft een soort revolutie nodig. De oude Killer Instinct bracht, toen het spel uitkwam, ook een soort revolutie met het combo-systeem. Daarna kwamen er steeds meer kleine, nuttige elementen aan de andere fighting-games. Volgens Betteridge is het aantal fighting-liefhebbers daardoor gekrompen.

"Killer Instinct is an IP that is fondly remembered and we may do something with it, but it's a tricky market to be like the old Killer Instinct.

At the time there was Street Fighter and Mortal Kombat and we were thinking, 'how do we make our own area here?' and it came from the combo system. The market after that became more and more specialised. And all you do then is make your user-base smaller and smaller and it disappears [to the point where] it's not really feasible anymore.

Once a market gets like that then it needs a revolution to bring something new to it and to kick-start a new growth. It will stagnate for a while and then it needs a real significant change of direction potentially."

Betteridge vindt het overigens zonde als ze de nieuwe Killer Instinct als een "Killer Instinct in een nieuw jasje" uitbrengen. Daarom hebben ze de nieuwe Banjo-Kazooie ook niet des Banjo's gedaan, maar er gewoon een nieuwe game van gemaakt.

"It is a law of diminishing returns to recycle the same game. That's why we didn't want to do that with Banjo just to build a Banjo game that was hi-def. We wanted to do a game that not only provided a different gameplay experience that we couldn't do before, but we wanted to build something that we can then build on to do other titles.

We want to be forward-thinking as much as we can. Even though we've got a great heritage that gamers love and we love, we want our design team to be thinking for the next thing, what's the next great idea. We need to define our own space on this console and we're only going to do that by using new IP."

Rockstar legt DRM van Grand Theft Auto IV uit

De PC versie van de game Grand Theft Auto IV zal DRM software bevatten om de game te beschermen tegen illegale praktijken. Rockstar heeft gezegd dat er geen limiet is aan het aantal installaties dat je kunt uitvoeren. Je moet je game wel even activeren via het internet. Als je de game verwijdert en vervolgens weer installeert hoef je dit niet nog eens te doen omdat er omdat er wat registry settings bewaard blijven.

"We have worked very hard to ensure that our solutions do not persecute the legitimate players of our games." Aldus een woordvoerder van Rockstar.

Het spel installeert verschillende applicaties op je PC zoals: Games for Windows, Adobe Flash, Internet Explorer, SecuROM en de Rockstar Games Social Club software. Mocht je PC geen internet hebben, dan is het mogelijk om je game op een andere PC te activeren die wel een internetverbinding heeft.

Grand Theft Auto IV ligt 3 december in de winkels.

Advies: vrouw één glas, mannen twee glazen alcohol

Vrouwen die geen risico's met hun gezondheid willen lopen, moeten zich beperken tot één glas alcohol per dag. Voor mannen is dat hooguit twee glazen. Tot voor kort was het advies voor aanvaardbaar alcoholgebruik voor zowel vrouwen als mannen één glas meer.

De woordvoerster van het Trimbos Instituut heeft een bericht daarover in Trouw vandaag bevestigd. Het kenniscentrum voor de verslavingszorg bracht gezondheidswetenschappers en communicatiedeskundigen bijeen om zich over een nieuw advies te beraden. De aanpassing vloeit voort uit nieuwe wetenschappelijke inzichten over de werking van alcohol.

Lightsabers in The Old Republic screenshots

Biowares antwoord op World of Warcraft is een maand geleden gekomen. Trots kondigden ze toen The Old Republic aan, een Star Wars Massive Multiplayer Online game. The Old Republic speelt zich 300 jaar na de gebeurtenissen van Knights of the Old Republic af, waar (hopelijk) miljoenen spelers het verhaal van de game zullen volgen. Een belangrijk element in de game is het gevechtssysteem. In tegenstelling tot World of Warcraft bijvoorbeeld, krijgt The Old Republic gechoreografeerde gevechten. Dat houdt in dat elk gevecht uniek zal zijn.

Even ophouden met praten Egamer, want er zijn wat nieuwe screenshots van deze Star Wars MMO verschenen. Je ziet ze hieronder.




Rijscholen sjoemelen met slagingspercentages

De slagingspercentages van rijscholen die op de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) staan, zijn niet altijd betrouwbaar. Sommige rijscholen krikken hun cijfers op door slechte kandidaten onder een andere bedrijfsnaam te laten afrijden.

Voorzitter Thorald Rasker van FAM, een vereniging van grotere rijscholen, bevestigde vandaag een bericht daarover in het AD. De desbetreffende rijschoolhouders maken gebruik van de mogelijkheid dat rijscholen hun leerlingen niet onder hun eigen CBR-registratienummer hoeven te laten afrijden. Zij mogen ook een klant van een collega naar het examen brengen. De rijschoolhouders die hun slagingspercentage willen opkrikken, laten hun mindere leerlingen onder een andere bedrijfsnaam en bijbehorend nummer afrijden.

Rijscholen sjoemelen met slagingspercentages  (foto: ANP)

Atlético wil geen fans in Marseille

Atlético Madrid roept zijn aanhang op om niet naar Marseille te reizen voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Olympique Marseille. Op deze manier hoopt de Spaanse voetbalclub dat ze nieuwe ongeregeldheden voorkomt.

Afgelopen woensdag, tegen PSV, mochten de fans van Atlético ook niet aanwezig zijn bij de thuiswedstrijd. Na de rellen in de eerste wedstrijd tegen Olympique Marseille op 1 oktober moesten ze een wedstrijd zonder publiek afwerken. De supporters van Marseille misdroegen zich woensdag ook in de wedstrijd tegen Liverpool. Er werden onder meer munten op het veld gegooid.

"Uit voorzorg adviseer ik onze supporters niet naar Marseille te gaan", aldus de voorzitter van Atlético, Enrique Cerezo. "Dit om incidenten te voorkomen."

Het duel wordt op 9 december gespeeld.

'A-Rod viert Thanksgiving met Madonna'

Alex Rodriguez heeft tijdens de Amerikaanse feestdag Thanksgiving zijn tijd verdeeld tussen zijn ex-vrouw en zijn dochters en Madonna en haar gezin. Donderdagmiddag schoof hij aan voor een maaltijd bij zijn aanstaande ex-vrouw Cynthia en hun twee dochters Natasha (4) en Ella (zeven maanden), waarna hij zich naar Star Island haastte om de avond door te brengen met Madonna, zo meldt de New York Daily News.

De 50-jarige Madonna gaf woensdag een concert in Miami. Tijdens haar show zat de New York Yankees-speler op de eerste rij, waar hij zijn vermeende vriendin van een flesje water voorzag, zo meldt de Amerikaanse zender E!. Na het concert zou Madonna haar verblijf in de zonnige stad in Florida hebben verlengd om de feestdag door te kunnen brengen met de 33-jarige A-Rod, zoals Rodriguez ook wel wordt genoemd.

Alle ogen zijn gericht op de superster en de honkballer, over wie al maanden wordt gefluisterd dat ze een romance hebben. Madonna en Guy Ritchie kondigden vorige maand hun scheiding aan na een huwelijk van 7,5 jaar. Eerder liep het huwelijk van de honkbalspeler al op de klippen. Boze tongen beweren dat Madonna de reden zou zijn van de breuk tussen de sporter en diens vrouw Cynthia. Madonna en Rodriguez ontkennen dat er sprake is van een liefdesrelatie.


'A-Rod viert Thanksgiving met Madonna'  (foto: DAG)

Lycos Europa stopt ermee

Mensen die al een tijdje meedraaien op het web kennen de lijstjes met Oude Groten. Yahoo (doet nog steeds wel mee), Altavista (Altawie?), De Digitale Stad (in welke straat woon jij?) en zo kan men nog wel even doorgaan. Voor één van die namen, Lycos, lijkt het nu echt voorbij.

Voor de Europese tak althans, het Amerikaanse Lycos blijft voorlopig nog bestaan. Ooit was het een groot merk op het web, ook in Nederland. In 1994 is Lycos opgericht als zoekmachine, en had een flink succes. Ook de gratis en betaalde hostingdiensten van Lycos waren populair onder particulieren. De Europese tak was een samenwerking van Bertelsman en Lycos, maar het bedrijf blijft verlies maken. Alleen in Duitsland en Denemarken heeft Lycos nog een kleine rol kunnen spelen.

Onlangs introduceerde Lycos nog met veel tamtam de Nederlandstalige versie van IQ, een site waar gebruikers elkaars vragen beantwoorden. Gebruikers daar noemen het 'jammer' dat Lycos ermee stopt, maar wanneer dat precies is nog onduidelijk. Vermoedelijk gaat ergens aan het einde van het eerste kwartaal in 2009 de stekker uit het stopcontact. Ook de Nederlandse portal, die onder meer een zoekmachine, nieuws en een e-maildienst bevat, zal dan stoppen.

Overigens stoppen niet alle diensten. Voor de domeinregistratie, de online winkelactiviteiten en de Deense portal zoekt het bedrijf een koper, de rest stopt dan. In een mail aan beheerders van schrijft Lycos zelfs "Er bestaat zelfs nog een kleine kans dat iemand Lycos gedeeltelijk of in zijn geheel overneemt". Die kans lijkt echter onwaarschijnlijk klein. De verkoop van de onderdelen die het wel goed doen moet vijftig miljoen euro opleveren.

Lycos Europa stopt ermee  (foto: DAG)

Mike Tyson weer eens over de rooie

Mike Tyson heeft tijdens Thanksgiving voor opschudding gezorgd in een afgesloten woonwijk in Las Vegas. De driftige bokser reed het gesloten toegangshek van de chique wijk omver in plaats van te wachten tot het werd geopend. Dat meldt het lokale televisiestation KNTV.

Volgens bewoners van de wijk kwam Tyson, die berucht is om zijn explosieve karakter, donderdagochtend rond 07.45 uur aanrijden bij het toegangshek in een zwarte SUV. Toen hij ertegenaan was gereden, zou hij achteruit zijn gereden om vervolgens het hek omver te rijden. De politie slingerde de driftkikker op de bon wegens vernieling van het hek. Uit een blaastest bleek dat Tyson niet had gedronken. Daarna mocht de voormalige bokskampioen alsnog toetreden tot de woonwijk, waar hij naar verluidt niet woont maar op bezoek zou zijn.

De 42-jarige Tyson werd in 1986 op 20-jarige leeftijd de jongste zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis. In 1997 bereikte zijn carrière een dieptepunt toen hij tijdens een gevecht een stuk uit het oor van zijn tegenstander Evander Holyfield beet. Vorig jaar werd Tyson, die drie jaar geleden een punt zette achter zijn bokscarrière, tot een celstraf van 24 uur en drie jaar proeftijd veroordeeld wegens cocaïnebezit en rijden onder invloed. Eerder zat hij al een celstraf uit wegens verkrachting.


Mike Tyson weer eens over de rooie  (foto: DAG)

Ludieke acties tijdens veertiende niet-winkeldag

In het kader van de jaarlijkse niet-winkeldag wordt vandaag in verschillende plaatsen in Nederland stilgestaan bij de consumptiedrang van Nederlanders. Consumenten wordt onder andere in Maastricht, Tilburg, Zwolle en Utrecht gewezen op hun 'doorgeschoten' consumptiegedrag en de gevolgen daarvan. Het is dit jaar voor de veertiende keer dat de niet-winkeldag in Nederland gehouden wordt.

"Want leef je om te consumeren, of consumeer je om te leven", legt Marta Resink van Omvang, de werkgroep voor duurzame ontwikkeling uit. De werkgroep organiseert de jaarlijkse actiedag. Het is de bedoeling dat mensen door de ludieke acties bewuster gaan consumeren. "Mensen willen vaak steeds grotere en duurdere spullen kopen. Zaterdag worden consumenten opgeroepen om na te denken over hun koopwoede," zegt Resink.

In Amersfoort, Coevorden, Maastricht, Renesse, Wageningen, Tilburg, Utrecht, Zeist en Zwolle wordt vandaag op een ludieke manier actie gevoerd. In Amersfoort kan bijvoorbeeld overtollig speelgoed worden ingeleverd, dat vervolgens weer wordt uitgedeeld door de Speelgoedbank. In Zwolle wordt gratis soep uitgedeeld. Daarnaast worden mensen gewezen op de gevolgen die overconsumptie heeft voor de rest van de wereld. In winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht lopen clowns rond die het 'consuminderen' promoten.

Zaterdag wordt in meerdere landen aandacht gevraagd voor overconsumptie. Onder andere in Amerika, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zweden en België. De niet-winkeldag is in 1992 ontstaan in Canada.

Paul de Leeuw werkt aan Duitse tv-show

Paul de Leeuw heeft zijn zinnen op de Duitse televisie gezet. "Het gaat om een Duitse formule van Mooi! Weer De Leeuw, met als werktitel Lieber Paul", legt de presentator uit in De Telegraaf. "Ik ga, na Rudi Carrell, de Duitsers verwennen. Heel spannend."

De 46-jarige De Leeuw moet nog wel voorbereidingen treffen voordat hij zich op een carrière in Duitsland stort. "Mijn Duits is nog niet goed genoeg, daar moet ik nog wat aan doen", zegt hij. "Maar het gaat niet alleen om de taal. Voor dit programma moet je vooral weten wat er allemaal in Duitsland speelt."

De verovering van Duitsland is niet het enige project waarop De Leeuw zich momenteel heeft gestort. Ook komt hij volgend jaar met een remake van Top of Flop met Giel Beelen en werkt hij aan een eigen tijdschrift. Daarnaast heeft hij plannen om de komedieserie Seth & Fiona nieuw leven in te blazen. "We gaan in mei volgend jaar weer live-comedy maken, een nieuwe Seth & Fiona", vertelt hij.

De Vara-presentator viert zaterdag dat hij 25 jaar in het vak zit met een marathonuitzending van Mooi! Weer De Leeuw. Tijdens de uitzending vervult De Leeuw traditiegetrouw wensen van het publiek. Daarnaast zijn artiesten als Ilse DeLange, Jamai, Brigitte Kaandorp, Jacques d'Ancona, Jan Smit en Danny de Munk te gast. Linda de Mol presenteert samen met de jubilaris een eenmalige ontbijtshow.

Vrouw vergiftigd in Gronings café

Een 24-jarige vrouw is vannacht in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen nadat ze vermoedelijk met GHB was gedrogeerd in een café in Groningen. De inwoonster van Haren ligt op de intensive care, meldt de politie. Een man is aangehouden.

De vrouw had in het café een glas bronwater van iemand aangeboden gekregen. Nadat ze ervan had gedronken werd ze onwel en stokte haar adem. Ambulancepersoneel dat ter plaatse was gekomen beademde haar.

Een vriendin van de vrouw wees de man aan die haar wat te drinken had gegeven. Toen dienders hem in het café in het vizier kregen ging de man ervandoor. Door camerabeelden kon achterhaald worden dat de man een ander café was ingevlucht. Agenten vonden de 32-jarige man aan de achterkant van het café. Hij was in het bezit van een flesje GHB. Hij is ingesloten.


Vrouw vergiftigd in Gronings café  (foto: DAG)

Jovanovic: "PSV is geen top meer"

Spits Milan Jovanovic staat al geruime tijd in de belangstelling van PSV. De Serviër was lange tijd geïnteresseerd om naar Eindhoven te verkassen, maar ziet Standard Luik inmiddels als een betere tegenstander dan PSV.

"PSV is geen top meer," stelt Jovanovic duidelijk. Vice-voorzitter Luciano D'Onofrio houdt echter wel rekening met een vertrek van de spits. Enkele clubs zouden belangstelling tonen voor de Servische international.

Jovanovic maakt er geen geheim van dat hij graag een nieuw avontuur wil aangaan. Maar hij verlaat Sclessin alleen voor een Europese topclub. "PSV wordt het zeker niet," blikt Jovanovic vooruit. "Dat is geen topclub meer. Op dit moment is Standard sterker dan PSV."

Standard is de huidige landskampioen van België en maakt momenteel ook indruk in Europa.

Bos wil etappe in Tour winnen

Eerder deze week liet Theo Bos weten de overstap van het baanwielrennen naar het wegwielrennen te maken. Vanaf 2009 zal de Nederlander voor de Continental-ploeg van Rabobank gaan rijden.

"Natuurlijk zal het wennen wezen, maar ik hoop dat ik ook op de weg kan zegevieren. Mocht het onverhoopt anders gaan, en ik slecht presteer zal ik de eerste zijn die de beslissing neem om terug naar de baan te gaan" aldus Bos.

Over zijn ambities zei de renner het volgende: "Het uiteindelijke doel is een etappezege in de Ronde van Frankrijk. Als mij dat lukt, dan is deze overstap geslaagd."

Enoh: "Stoppen studie was moeilijk besluit"

Afgelopen zomer verruilde Eyong Enoh het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town voor Ajax. In augustus maakte de 22-jarige Kameroener zijn debuut in de Kuip tegen Feyenoord. Enoh is, na een blessure aan zijn lies die hem zes weken aan de kant hield, weer aan het terugkomen.

Enoh kreeg omdat zijn vader in Kameroen ambtenaar was de mogelijkheid om te studeren. Hij stelde zijn ouders in eerste instantie dan ook teleur omdat hij voor voetballen koos. "Al vanaf mijn vijfde ging ik naar school. Later begon ik met een vijfjarige studie medicijnen op een Engelse universiteit. Omdat ik voor het voetbal koos, heb ik er maar twee van vol gemaakt," aldus de middenvelder.

Enoh noemt het besluit om te stoppen met zijn studie een moeilijke. "Het was een moeilijke beslissing. Maar ik wilde het graag en wist wat de risico’s waren. Gelukkig is het goed gekomen. Mijn ouders zijn erg trots. Aan hen heb ik veel te danken, zeker mijn vader. Hij heeft mij gepusht aan die opleiding te beginnen."

Schoonmaakster mag gevonden 16 mille houden

Een schoonmaakster die tijdens het poetsen van een vliegtuig in Spanje 16.000 euro vond, heeft mazzel. De vrouw mag al het geld dat ze drie jaar geleden vond, zelf houden.

De uit Peru afkomstige Marisol Aguirre vond het geld toen ze een vliegtuig moest schoonmaken op Barajas, het vliegveld van Madrid. Het geld zat in een plastic tas die in de businessclass werd aangetroffen. De 47-jarige vindster leverde het geld eerlijk in bij de politie.

Ze heeft mazzel dat ze in Spanje woont en niet in ons land, want daar is een gevonden voorwerp na twee jaar automatisch het eigendom van de eerlijke vinder. De waarde van de vondst is daarbij niet van belang.

In al die jaren is de eigenaar zijn eigendom nooit komen opeisen, en daarom mag Aguirre zichzelf nu vele duizenden euro's rijker rekenen. Met het geld wil ze haar schulden aflossen en haar moeder in Peru helpen.

Boek: De Week voor Sinterklaas

Aanstaande vrijdag is het weer eens vijf december. De meest magische datum in de Nederlandse samenleving. Jong maar zeker ook oud genieten dan weer van pakjesavond. Maar ook in de weken vóór vijf december is het al volop genieten. En speciaal voor de laatste week voor Sinterklaas is er het boek De week voor Sinterklaas. Acht schrijvers hebben elk een eigen verhaal geschreven. Zeven verhalen die vóór het 'heerlijk avondje' gelezen kunnen worden en eentje voor de dag na Sinterklaas.

Van der Weijden en De Bruijn beste van Europa

De Europese zwemfederatie heeft Maarten van der Weijden uitgeroepen tot beste openwaterzwemmer van het jaar, Daniëlle de Bruijn kreeg een onderscheiding voor beste waterpoloster van Europa.

Van der Weijden werd dit jaar wereldkampioen op de 25 kilometer en tijdens de Olympische Spelen in Peking won hij goud op de 10 kilometer. Bij de verkiezing kreeg Van der Weijden maar liefst 86 procent van de stemmen.

De Bruijn won met de Nederlandse waterpolovrouwen verrassend goud tijdens de Spelen. In de finale tegen de Verenigde Staten scoorde De Bruijn zeven doelpunten. De Bruijn kreeg bijna 77 procent van de stemmen. Mieke Cabout eindigde met 7 procent als derde.

Op 13 december, tijdens de Europese kampioenschappen kortebaan in het Kroatische Rijeka, zullen de prijzen worden uitgereikt.

Van Gaal viert 200 overwinningen

Gisteren won AZ de uitwedstrijd tegen Groningen met 0-2. Voor de coach van de Alkmaarders, Louis van Gaal, was het zijn 200e overwinning als trainer in de Eredivisie. Van Gaal is de vijfde oefenmeester die deze mijlpaal bereikt na Bert Jacobs, Kees Rijvers, Han Berger en Guus Hiddink.

Tussen 1991 en 1997 was Van Gaal trainer van Ajax. Sinds 2005 is de Amsterdammer coach van AZ, waarmee hij momenteel koploper van de eredivisie is.

Vrouwen bedwelmen slachtoffers met boezem

De politie van Oeganda waarschuwt mannelijke cafébezoekers op te passen voor vrouwen met een flink bos hout voor de deur. De door Moeder Natuur rijkelijk bedeelde dames hebben zichzelf namelijk een nieuwe, criminele truc aangeleerd. De vrouwen stappen op nietsvermoedende mannen af, en drukken het hoofd van het slachtoffer tussen hun enorme borsten. De mannen vallen hierop gelijk in een diepe slaap.

De borsten van de dames blijken namelijk te zijn ingesmeerd met chloroform. De politie heeft zo al meerdere ronkende mannen aangetroffen na een overval. "Enkele slachtoffers werden helemaal naakt teruggevonden. Ze waren alles kwijt en herinnerden zich niets meer. Ze wisten alleen nog dat er een rondborstige dame op hen afkwam", meldt politiewoordvoerder Fred Enanga. De roversbende vereert vooral rijke zakenmannen met veel contanten op zak met een bezoekje.

Hockeyster Aymar weer de beste ter wereld

Luciana Aymar is voor de vijfde keer in haar carrière gekozen tot beste speelster van de wereld. De Argentijnse topspeelster liet in de verkiezing onder andere Minke Booij (winnares 2006), Janneke Schopman en Naomi van As achter zich. Aymar was in 2001, 2003, 2004 en 2007 ook wereldspeelster van het jaar.

Bij de mannen ging de hoofdprijs naar Pol Amat. Voor de Spanjaard, die in Beijing de olympische finale verloor van Duitsland, was het de eerste keer dat hij deze titel won. De afgelopen vijf jaar gingen Teun de Nooijer (3x) en Jamie Dwyer (2x) er telkens met de eer vandoor. Talent van het jaar werden de Nederlandse Maartje Paumen en Australiër Eddie Ockenden, die sinds dit seizoen bij Laren speelt.

Ajax ziet ziekenboeg leeglopen

In de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong De Graafschap zullen Ismail Aissati, Dario Cvitanich en Jeffrey Sarpong hun rentree maken bij de Amsterdammers. Het trio is hersteld van blessures en zullen maandag speeltijd krijgen.

Zondag ontvangt Ajax in eigen huis FC Utrecht. Dan zal het drietal nog ontbreken. Doelman Maarten Stekelenburg en Klaas-Jan Huntelaar zullen eveneens ontbreken bij de Ajacieden. Het duo is nog niet hersteld van een blessure. Of de middenvelder Gabri in actie zal komen is nog maar de vraag. De Spanjaard is niet ongeschonden uit de strijd met HSV gekomen. "Hij heeft een dik oog, een dikke lip en een dikke enkel", vertelde trainer Marco van Basten vrijdag.

Ook de selectie van Utrecht is niet geheel fit. Aanvaller Morten Skoubo zal niet mee kunnen spelen. De Deense aanvaller heeft teveel last van een hamstringblessure. Of Cedric van der Gun tegen zijn oude club kan spelen is ook nog niet zeker. De aanvaller kampt met een bovenbeenblessure die hij opliep tijdens een training op dinsdag.

Ondanks de blessures ziet Utrecht kansen tegen Ajax. "Ajax is diep moeten gaan tegen HSV en heeft die wedstrijd dit weekend dus nog in de benen. Daar moeten wij van profiteren," zegt assistent-trainer Ton du Chatinier. "Ajax zal proberen om snel wat te forceren tegen ons in de eerste 20 tot 25 minuten van de wedstrijd. Het is dus belangrijk dat we goed en vooral fel starten."

Smit zwemt wereldrecord wisselslag

Julia Smit heeft in Toronto het wereldrecord kortebaan op de 400 meter wisselslag verbeterd. De Amerikaanse zwemster zwom een tijd van 4.25,87 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan het oude record. Dat stond met 4.26,52 op naam van Kirsty Coventry uit Zimbabwe.

In Genua verbeterde Edoardo Giorgetti het Europees record kortebaan op de 200 meter schoolslag naar 2.05,02. De oude toptijd stond met 2.05,49 op naam van de Hongaarse zwemmer Daniel Gyurta.

Handbalsters winnen van Tsjechië

De Nederlandse handbalvrouwen hebben ook hun derde kwalificatieduel voor het WK handbal gewonnen. Na de zeges op Groot-Brittannië en Turkije werd met 24-21 van Tsjechië gewonnen.

De ploeg van bondscoach Sjors Röttger begon sterk, maar in de slotfase van de eerste helft verslapte Oranje en wisten de Tsjechische vrouwen terug te komen naar 10-11. In de tweede helft zette Nederland orde op zaken en liep uit naar 16-12. In de slotfase drong het stugge Tsjechië nog aan, maar het kon niet voor een verrassing zorgen.

Nederland stuit op Spanje in poulefase EK 2009

De Nederlandse hockeymannen zijn tijdens het EK van volgend jaar ingedeeld in Poule B, samen met Spanje, Frankrijk en Polen. Het team van bondscoach Michel van den Heuvel verdedigt in eigen huis de Europese titel die het vorig jaar in Manchester veroverde. In Poule A strijden Duitsland, Engeland, België en Oostenrijk.

De vrouwen van bondscoach Herman Kruis komen uit in Poule A. Tegenstanders zijn Engeland, Azerbeidzjan en Rusland. Duitsland en Spanje ontmoeten in Poule B Ierland en Schotland.

Het EK wordt volgend jaar van 22 tot en met 30 augustus gehouden in het Wagener Stadion in Amstelveen.

Jans: "De kwaliteit heeft gewonnen"

Na de 0-2 nederlaag van FC Groningen tegen AZ was Ron Jans na afloop teleurgesteld, maar realistisch. "De kwaliteit heeft vandaag gewonnen."

Jans: "AZ was een niveautje te hoog. "Het zag er bij ons in de eerste helft een beetje machteloos uit. Pas de tweede helft kwam onstond er meer het beeld van wat ik vooraf verwacht had."

"Het ging allemaal wat te snel voor ons en dan moet je maar blijven schakelen. In de tweede helft ging dat beter. We zijn toen wat meer druk gaan zetten, maar we kregen pas een echte kans in de slotfase", aldus Jans tegenover de camera's van Eredivisie Live.

Zlatan is blij met Adriano, Drogba niet nodig

Internazionale heeft Didier Drogba niet nodig, dat vindt de spits van de club, Zlatan Ibrahimovic.

Volgens de oud-Ajacied loopt er al genoeg aanvallend talent rond bij Inter.

"Drogba is een grote speler die dankzij zijn sterke fysiek veel scoort, maar als het om grote aanvallers gaat, hebben we er al genoeg", aldus Zlatan tegen Corriere dello Sport. "Bijvoorbeeld Adriano kan een groot verschil maken als hij fit is. Hij trekt ook altijd veel gaten voor mij."

De laatste dagen ging in Italië het gerucht dat Drogba binnen de kortste keren bij Inter zou spelen. Inter zelf liet eerder al weten dat een transfer van Chelsea naar de Italiaanse landskampioen niet aan de orde is.

VVV biedt weer op Boymans

VVV-Venlo heeft wederom een bod uitgebracht op Fortuna Sittard-spits Ruud Boymans, meldt ELF Voetbal.

Ook vorige maand waagde de club uit Venlo al een poging. "Ik heb van Fortuna vernomen dat VVV weer een bod heeft uitgebracht. Fortuna heeft dat nu in beraad."

"Ik ben een sportman en ik wil het hoogste bereiken. Vooral vanwege het feit dat VVV een grote kans maakt om te promoveren, zie ik een transfer wel zitten."

Opvallend genoeg speelt VVV vanavond tegen Fortuna Sittard. De 19-jarige aanvaller scoorde dit seizoen pas twee keer voor de Zuid-Limburgse club.

'Standard kreeg bod van meer dan 20 miljoen'

Axel Witsel, middenvelder van Standard Luik, is 'hot'. Volgens Luciano D'Onofrio van de Belgische kampioen is er meer dan twintig miljoen euro geboden op de international.

Witsel mag echter niet vertrekken in de winterstop. Dat mag spits Milan Jovanovic wel. "Ik heb een goeie club voor hem, maar hij weet het nog niet en ik houd er rekening mee dat het voorstel hem niet bevalt," aldus de vice-voorzitter.

Als mogelijke opvolger zou Standard de Nigerees Maazou weg willen plukken bij Lokeren.

Of Oguchi Onyewu blijft is nog de vraag. Het contract van de Amerikaanse verdediger loopt af en Onyewu heeft ambities om zijn loopbaan buiten België voort te zetten.

Nederland enthousiaster dan België voor WK2018

Het zijn vooral de Walen en de Nederlanders die enthousiast over het organiseren van het WK in 2018. Bijna zestig procent van de Belgen lijkt er wel iets voor te voelen maar daar is een maar een kleine percentage Vlamingen bij.

Toch is projectleider Alain Courtois tevreden met de resultaten van de enquête van onderzoeksbureau Profacts.

"Ik ben bijzonder blij met dit resultaat", zegt Courtois in Het Nieuwsblad. "Een jaar geleden lachte iedereen nog met ons toen we zeiden dat we het WK wilden organiseren in 2018."

"In België, toch een land met verschillende culturen, is het niet evident om de mensen allemaal samen achter een evenement zoals dit te krijgen."

In Nederland is zelfs 75 procent voor de kandidatuur. "Dat verbaast me niet", reageert Courtois. "De Nederlanders krijgen ook duizenden mensen in Basel voor een voetbalmatch en kleuren een heel stadion oranje voor een wedstrijd."

"Daar zet iedereen zich sneller achter een dergelijk project. In België beginnen we in december aan een nieuw luik van onze mediacampagne. Dat zal helpen om onze score nog hoger te krijgen."

Opvallend is ook het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen staat 55 procent achter het project en in Wallonië liefst 65 procent.

Maradona volgt Romero

De Argentijnse keeper van AZ, Sergio Romero zal voortaan goed nadenken voordat hij een telefoontje ophangt.

Romero hing op toen ene 'Diego' hem prettig nieuws wilde melden. De 21-jarige doelman van AZ is bezig aan een uitstekend seizoen in Alkmaar. In die mate zelfs dat zijn prestaties op de voet gevolgd worden door Diego Maradona, de Argentijnse bondscoach.

Maar het eerste telefoongesprek met Maradona verliep niet bepaald vlotjes. Romero hing zelfs op. Romero kreeg, vóór de vriendschappelijke interland in Schotland, een telefoontje op zijn gsm. Het nummer was afgeschermd, dus wist hij niet wie belde. Maar daarna liep het wat mis.

"Er stamelde iemand: 'Met Diego'. Mijn broer, die ook Diego heet, was het niet. Het was zijn stem niet. Ik kon me niet meteen een andere Diego inbeelden. 'Ik hoor je niet goed. Bel nog eens terug', zei ik toen." Gelukkig belde Maradonna hem wel terug en Romero mocht meespelen met de oefeninterland, die met 0-1 gewonnen werd door Argentinië.

[NBA] Standen per 29 november

De Los Angeles Lakers blijven domineren in het westen terwijl de Boston Celtics het oosten veroveren. Het blijft spannend in het middenmoot. Bepaalde teams kunnen de play-offs al uit hun hoofd zetten. Teams als Thunder, de Clippers, Wizards en Bucks zullen het niet redden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Toronto RaptorsAtlanta Hawks93-88
Boston CelticsPhilidelphia Sixers102-78
Cleveland CavaliersWashington Wizards112-97
Detroit PistonsMilwaukee Bucks107-97
Indiana PacersCharlotte Bobcats108-115
Oklahoma City ThunderMinnesota Timberwolves103-105
Phoenix SunsMiami Heat92-107
Utah JazzSacramento Kings120-94
Portland TrailBlazersNew Orleans Hornets101-86
Los Angeles LakersDallas Mavericks114-107

Stand per 29 november 2008

Eastern Conference

Atlantic W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Boston 15 2 0.882 0.0 11-1 4-0 9-1 6-1 9-1 W 7
Toronto 8 7 0.533 6.0 7-7 1-4 4-4 4-3 5-5 W 2
New Jersey 7 7 0.500 6.5 5-4 1-0 3-4 4-3 5-5 W 1
New York 7 8 0.467 7.0 4-6 0-2 5-3 2-5 4-6 L 2
Philadelphia 7 9 0.438 7.5 3-7 2-2 5-3 2-6 5-5 L 3

Central W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Cleveland 13 3 0.813 0.0 8-2 4-1 9-0 4-3 9-1 W 4
Detroit 10 5 0.667 2.5 7-3 3-0 5-2 5-3 6-4 W 2
Chicago 7 9 0.438 6.0 2-5 2-2 5-2 2-7 4-6 L 1
Indiana 6 9 0.400 6.5 4-7 0-3 4-4 2-5 4-6 L 1
Milwaukee 7 11 0.389 7.0 4-8 0-3 3-3 4-8 4-6 L 3

Southeast W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Orlando 12 4 0.750 0.0 9-1 3-1 6-3 6-1 8-2 W 3
Atlanta 9 6 0.600 2.5 7-6 3-0 5-1 4-5 4-6 L 1
Miami 8 8 0.500 4.0 5-4 2-1 5-3 3-5 5-5 W 1
Charlotte 5 10 0.333 6.5 3-8 1-2 4-6 1-4 3-7 W 1
Washington 2 11 0.154 8.5 0-10 0-5 2-5 0-6 2-8 L 1



Western Conference

Northwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Utah 11 6 0.647 0.0 9-1 3-0 8-1 3-5 5-5 W 2
Portland 11 6 0.647 0.0 7-6 2-1 7-0 4-6 7-3 W 3
Denver 10 6 0.625 0.5 6-5 1-1 5-2 5-4 7-3 L 1
Minnesota 4 10 0.286 5.5 2-9 1-4 2-5 2-5 3-7 W 1
Oklahoma City 1 16 0.059 10.0 1-8 1-2 1-9 0-7 0-10 L 14

Pacific W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
L.A. Lakers 13 1 0.929 0.0 11-0 4-0 8-1 5-0 9-1 W 6
Phoenix 11 6 0.647 3.5 7-4 1-1 4-4 7-2 6-4 L 1
Golden State 5 11 0.313 9.0 4-4 1-1 3-4 2-7 3-7 L 5
Sacramento 5 13 0.278 10.0 5-8 2-2 3-5 2-8 2-8 L 5
L.A. Clippers 2 13 0.133 11.5 2-11 0-4 1-9 1-4 2-8 L 4

Southwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Houston 10 6 0.625 0.0 7-4 3-2 3-3 7-3 6-4 L 1
San Antonio 9 6 0.600 0.5 7-4 3-1 5-4 4-2 8-2 W 4
New Orleans 9 6 0.600 0.5 7-4 0-1 4-3 5-3 6-4 L 1
Dallas 7 8 0.467 2.5 4-5 3-1 2-4 5-4 5-5 L 1
Memphis 4 12 0.250 6.0 3-9 0-4 3-4 1-8 1-9 L 5

'Alle terroristen Taj Mahal dood'

Alle terroristen die zich hadden verschanst in het hotel Taj Mahal in Mumbai zijn gedood. Daarmee is de belegering van het complex ten einde. Dat heeft de bevelhebber van de commandotroepen vandaag gezegd tegen Indiase televisiezenders.

"We hebben sinds gisteren vier terroristen gedood, waarvan twee vandaag", liet het hoofd van de politie weten, die eraan toevoegde dat het hotel "onder onze controle" is.

Commando's zullen nu alle kamers van het hotel doorzoeken, op zoek naar explosieven en naar mensen die zich mogelijk nog verscholen houden voor de aanslagplegers.

Indiase commandotroepen zijn dagen bezig geweest om terroristen die zich na de aanslagen in het gebouw hadden verschanst uit te schakelen. Urenlang klonken geweerschoten en explosies. Zaterdagochtend rond zonsopkomst brak een grote brand uit op de benedenverdiepingen van het hotel. Korte tijd later stopte het geweervuur.

'Alle terroristen Taj Mahal dood'  (foto: ANP)

Tegenstanders rookverbod naar Haags Malieveld

Op het Malieveld in Den Haag komen vanmiddag om twee uur caféhouders en caféklanten samen om te protesteren tegen het rookverbod in de horeca. De organisator, stichting Red de Kleine Horeca, verwacht minstens drieduizend mensen.

De stichting roept de politiek op een uitzondering van het verbod te maken voor de kleinere horeca-ondernemers. Zij zien het liefst keuzevrijheid voor de ondernemers om het roken al dan niet toe te staan.

Bush wil als bevrijder de geschiedenis in

De vertrekkend president van de Verenigde Staten George W. Bush wil graag de geschiedenis ingaan als de man die "50 miljoen mensen bevrijd heeft en hielp vrede te bereiken." Bush zei dit in een interview waarvan het Witte Huis gisteren delen naar buiten bracht.

"Ik wil graag herinnerd worden als een president die niet zijn ziel verkocht om het politieke proces te accommoderen. Ik kwam naar Washington met een set waarden en ik ga weg met dezelfde waarden", aldus Bush.

Het interview zal opgeslagen worden in de bibliotheek van het Congres en in een museum dat gewijd zal zijn aan het presidentschap van Bush.

Arrestant te dik om uit de auto te stappen

Politiewagens schieten van links naar rechts over de weg. De dronken verdachte kijkt vluchtig in zijn spiegels, terwijl hij probeert te bedenken hoe de politie af te schudden. Die ene blik naar achteren zorgt echter voor het einde van zijn ontsnapping, want hij slipt en knalt bovenop een verkeersbord. Toegesnelde agenten trekken hun wapen en dwingen hem uit de auto te stappen. 'Dat kan ik niet!,' schreeuwt de verdachte terug. 'Stap uit of geweld zal worden gebruikt!' De verdachte roept nogmaals, maar nu mét zijn reden: 'Ik ben te dik en kan er daarom niet uit!'

Zo verliep volgens Damien Hannigan zijn arrestatie in april na een achtervolging in het Australische Brisbane.

De politie heeft echter een ander verhaal. Volgens de aanwezige agenten moesten ze Damien met geweld uit zijn auto trekken, waarbij hij de dienders had uitgescholden en zich had verzet tegen zijn arrestatie. Er moest zelfs pepperspray worden gebruikt om de 42-jarige man rustig te krijgen.

De rechter geloofde het verhaal van de agenten, ondanks dat er daadwerkelijk drie dienders nodig waren om Damien uit zijn auto te tillen. De obese australiër kreeg 18 maanden cel en drie jaar rijontzegging voor dronkenschap, verzet bij arrestatie, gevaarlijk rijgedrag, weigeren van een blaastest en op de vlucht staan voor de politie.


Arrestant te dik om uit de auto te stappen  (foto: DAG)

Tweede reeks Little Britain USA in de maak

Er komt een vervolg op de zesdelige serie Little Britain USA. Ondanks geruchten dat de komedieserie te obsceen was voor de Amerikaanse televisie, heeft tv-zender HBO een tweede reeks besteld bij het komische duo Matt Lucas en David Walliams. "De serie is goed bekeken, kreeg fantastische recensies, iedereen was heel tevreden", zei laatstgenoemde gisteren in de BBC-radioshow Newsbeat.

Little Britain, een aaneenrijging van komische sketches, was in 2003 voor het eerst te zien in Groot-Brittannië. De Amerikaanse versie van de show heeft eenzelfde opzet en bevat enkele typetjes uit de Britse variant, maar werpt een ironische blik op de Amerikaanse cultuur.

Onder anderen twee opgepompte bodybuilders met minuscule geslachtsdelen en een blasfemische kleuter bevolken het nieuwe universum van Lucas en Walliams. Volgens het koppel zijn de sketches niet aanstootgevend. "We proberen alleen maar mensen te vermaken, niet te kwetsen", vertelde Walliams. "Als je er niet van houdt, kijk er dan niet naar."

Wanneer de tweede reeks van Little Britain USA op de buis komt, is nog onbekend.


Tweede reeks Little Britain USA in de maak  (foto: DAG)

Staatsschuld fors gestegen

De staatsschuld is fors opgelopen door de ingrepen van de overheid in de financiële sector. Op Prinsjesdag verwachtte het kabinet nog een zogeheten EMU-schuld van zo'n 261 miljard in 2009, nu is dat al ongeveer 356 miljard. Dat blijkt uit de Najaarsnota, die het kabinet gisteren heeft vastgesteld.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) liet blijken geen reden tot zorg te zien. "Het geld komt vanzelf weer terug, mogelijk zelfs met winst." Balkenende doelde op de mogelijkheid dat de overheid ABN Amro en Fortis in de toekomst met winst weer verkoopt.

Uit de Najaarsnota blijkt verder dat het overschot op de begroting dit jaar iets lager uitvalt dan eerder verwacht: 1,1 procent van het bruto binnenlands product (BBP) in plaats van 1,2 procent.

Hotel kan uitzending Reporter niet tegenhouden

De uitzending van het televisieprogramma Reporter over vastgoedfraude gaat morgen gewoon door. De voorzieningenrechter in Amsterdam maakte gisteren korte metten met de eis van het Mövenpick Hotel in Den Bosch om de KRO-uitzending van morgen, waar het hotel zijdelings in voorkomt, te verbieden. Het staat de omroep vrij de naam van het hotel in beeld te brengen, zei de rechter.

In het programma is een reconstructie te zien van het verdwijnen van 150 miljoen euro aan vastgoedtransacties uit het Philips pensioenfonds, onderdeel van de omvangrijke vastgoedfraudezaak die vorig jaar aan het licht kwam, de zogenoemde Klimop-zaak. In de uitzending wisselen verdachte zakenmannen, acteurs, op het parkeerterrein van het hotel dure horloges uit.

De naam van het hotel wordt niet genoemd en is alleen voor de zeer oplettende kijker heel kort te zien, zei hoofdredacteur van Reporter Jos Slats tijdens de zitting. Dit is een fragment van 25 seconden in de uitzending die 35 minuten duurt. Slats reageerde na de zitting verheugd op de uitspraak, hoewel hij er niet door was verrast.

De general manager van het hotel Jos van der Steen is kwaad op Reporter omdat hem niet om toestemming is gevraagd om te filmen. Het zou daarom onrechtmatig zijn de beelden uit te zenden. Manager Van der Steen wil absoluut niet dat het hotel met fraude wordt geassocieerd. De KRO zegt de toestemming echter te hebben gekregen van een hotelmedewerker, waarbij zou zijn gezegd dat de uitzending over vastgoedfraude zou gaan.

De advocaat van het Mövenpick Kees Oosterwijk noemde dit 'leugen en bedrog'. Hij zei te vermoeden dat Reporter de uitzending onder dreiging van het kort geding had aangepast, maar dit werd door Reporter ontkend.

Van der Steen zei buiten de rechtszaal dat hij de zaak vooral voor de rechter had gebracht, omdat hij bang is voor represailles tegen zichzelf en anderen. "Ik weet wie ze zijn." In het voorjaar kwam het hotel al voor als ontmoetingsplaats van fraudeurs in verhalen in diverse media. Het Mövenpick had samengewerkt met justitie om een afluisteroperatie in een vergaderzaal in het hotel mogelijk te maken. Van der Steen zei dat als hij had geweten dat het hotel maar zijdelings aan de orde zou komen in de uitzending, hij mogelijk anders had gehandeld.

Atletico vreest voor doden in Marseille

De angst regeert bij Atletico Madrid. Op 9 december speelt de ploeg in Marseille haar laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Het duel is beladen, want het eerste treffen tussen de twee ploegen liep behoorlijk uit de hand.

Op 1 oktober ontstonden er hevige rellen tussen aanhangers van Atletico Madrid en Olympique Marseille. Een van de aanhangers van de Fransen, de Spanjaard Santos Mirasierra, zit nog steeds vast. De zaak tegen de hooligan dient op 3 december. Het Openbaar Ministerie in Spanje eiste acht jaar tegen de voetbalfan wegens openbare ordeverstoring en het aanvallen van een politieagent. Het bestuur van Atletico is bang voor zware represailles als Miasierra daadwerkelijk wordt veroordeeld.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws hebben de Spanjaarden de laatste dagen 'honderden dreigmails' ontvangen. 'We raden onze aanhang aan niet naar Frankrijk te reizen, want we kunnen de veiligheid niet garanderen. Onze bezorgdheid gaat ook uit naar de Spaanse journalisten en onze bestuursleden. Hopelijk moeten ze ginds hun leven niet op het spel zetten. We vragen de UEFA dan ook om hulp.' Ook zouden verschillende websites hebben aangezet tot rellen als de fan wordt veroordeeld.

Atletico Madrid heeft afgelopen woensdag met de UEFA om de tafel gezeten om een reeks maatregelen te treffen.


Atletico vreest voor doden in Marseille  (foto: DAG)

'Patiënt te lang op ic van klein ziekenhuis'

Patiënten liggen onverantwoord lang op ic-afdelingen van kleine ziekenhuizen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) naar aanleiding van een onderzoek van actualiteitenrubriek Nova.

Volgens het actualiteitenprogramma lagen vorig jaar in totaal minstens duizend patiënten zes dagen of langer op de ic van een klein ziekenhuis. Volgens richtlijnen van ziekenhuizen mag dit niet langer zijn dan drie dagen, omdat op de kleine ic's niet de noodzakelijke zorg kan worden geboden.

NVIC-voorzitter Hans van der Spoel vindt het aantal 'onwenselijk hoog', zegt hij tegen Nova. In de ziekenhuizen moeten zogeheten intensivisten aanwezig zijn. Dat zijn speciaal opgeleide artsen die patiënten op de ic zorg kunnen bieden.

Hoogleraar intensive care Jan Bakker van het Erasmus MC in Rotterdam deelt de zorg van de NVIC. "Het roept veel vraagtekens op, dat zijn hele zieke patiënten, die verwacht je niet in kleine ziekenhuizen. Kleine ic's moeten alleen de patiënt stabiliseren en daarna moet hij zo snel mogelijk naar een geavanceerde ic in een groot ziekenhuis", zegt Bakker tegen het actualiteitenprogramma.

Het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse heeft de intensive care vorige week gedeeltelijk gesloten. Volgens ziekenhuisdirecteur Lettie van Atteveld was het niet langer verantwoord om de afdelingen open te houden wegens gebrek aan gespecialiseerd personeel.

"Internisten en anesthesisten die speciaal zijn opgeleid voor werken op de ic zijn schaars", zei Van Atteveld vorige week woensdag over haar besluit. "Om goede zorg te kunnen bieden, moeten deze mensen overdag aanwezig zijn en 's nachts op afroep. Omdat we dit niet kunnen garanderen, heb ik besloten de afdelingen te sluiten."


'Patiënt te lang op ic van klein ziekenhuis'  (foto: DAG)

Rinnooy Kan weer invloedrijkste Nederlander

Alexander Rinnooy Kan is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot de invloedrijkste Nederlander. Dat blijkt uit een top 200 die is samengesteld door de Volkskrant. De 59-jarige voorzitter van de SER liet Elco Brinkman van Bouwend Nederland en topman van Philips Gerard Kleisterlee achter zich. Dat werd gisteravond bekend in het tv-programma Pauw & Witteman. Ook vorig jaar voerde Rinnooy Kan de lijst aan.

De hoogst genoteerde vrouw is weer FNV-voorzitter Agnes Jongerius met een zesde plaats. Ze is daarmee de enige vrouw in de top tien. De lijst is gebaseerd op een netwerkanalyse die wordt gedaan door de Universiteit van Amsterdam.

'Koopkracht stijgt harder dan verwacht'

De koopkracht van Nederlanders stijgt volgend jaar harder dan op Prinsjesdag werd aangekondigd. Gemiddeld neemt de koopkracht met een procent toe, voorheen werd uitgegaan van een half procent. Voor sommige groepen stijgt de koopkracht zelfs met 1,5 procent. Dit meldt De Telegraaf vandaag op basis van nog niet gepubliceerde cijfers van het Centraal Planbureau, die in handen zijn gekomen van de krant.

De inflatie zou een vol procent hoger uitkomen dan aanvankelijk was berekend en komt uit op twee en een kwart procent. Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) kan niet precies verklaren waar de onverwachtse koopkrachtstijging vandaan komt. Hij noemt in De Telegraaf de stijging 'een van de meest bizarre dingen' van de huidige crisis. De koopkrachtstijging zou onder meer veroorzaakt worden door de lagere olieprijs.

CD: Ten Kens - Ten Kens

Een viertal vrienden uit het Canadeze Toronto begonnen in 2003 met de band Ten Kens en nam onlangs op hun zolderkamertje hun demo op. Een jaarlang deden ze er over, en deze eerste demo bleef niet onopgemerkt. De platenmaatschappij Fat Cat Records, die de wereld eerder altrock grootheden als Animal Sounds en Arcade Fire schonk, was bijzonder geïnteresseerd en bood de jongens direct aan een plaat op te nemen. Het resultaat mag er zijn en plofte onlangs op de deurmat.

Belastingvrije invoer omhoog

Er is goed nieuws als je wilt gaan kerstshoppen in New York of een andere stad buiten de EU. Met ingang van 1 december mogen reizigers meer belastingvrij invoeren vanuit landen buiten de EU.

Wie met het vliegtuig of de boot in een EU-land aankomt, mag spullen tot maximaal 430 euro belastingvrij invoeren. Wie met de auto of privé boot de EU binnenkomt, mag voor 300 euro belastingvrij invoeren. Voor drank en sigaretten gelden andere regels. De oude vrijstelling bedroeg 175 euro.

Spullen die je belastingvrij op Schiphol hebt gekocht en mee hebt genomen op vakantie buiten de EU, tellen mee in de vrijstelling zodra je ze weer mee terugneemt naar Nederland. De vrijstelling is niet deelbaar. Heb je bij het kerstshoppen vier kledingstukken van 120 euro per stuk gekocht, dan vallen er drie onder de vrijstelling. Hun gezamenlijke waarde is 360 euro. Over de vierde moet je afrekenen met de douane. Koop je een laptop van 500 euro, dan moet je over het hele bedrag belasting betalen.

De prijs van spullen in een winkel zijn altijd inclusief BTW. Vraag als je buiten de EU iets koopt daarom belasting terug. Dat kan soms in de winkel, of anders op de luchthaven. Het artikel wordt goedkoper, waardoor het misschien net onder de vrijstelling valt.

Wie iets koopt in een internetwinkel buiten de EU, moet ook belasting betalen, tenzij de spullen minder waard zijn dan 22 euro. Voor spullen tussen de 22 en 150 euro betaal je vanaf 1 december geen douanerechten meer, maar nog wel BTW. Is het pakje meer dan 150 euro waard, dan betaal je invoerrechten én BTW.

 


Belastingvrije invoer omhoog (foto: Flickr/DAG)

Schietpartij in overvolle speelgoedwinkel

Twee personen zijn gisteren doodgeschoten in een overvolle speelgoedwinkel nabij Los Angeles. Naar de daders hoeft niet te worden gezocht, aangezien de slachtoffers zelf de daders zijn. 

Terwijl de traditionele Black Friday-uitverkoop in volle gang was in de Toys R Us-speelgoedwinkel, trokken twee mannen een pistool en beschoten elkaar meerdere malen. De afloop was voor beiden dodelijk. Vijfentwintig mensen waren direct getuige van het drama. De politie wilde nog niet bekendmaken of de schietpartij over een stuk speelgoed ging of dat het een afrekening tussen lokale bendes betrof. Er zijn verder geen gewonden gevallen.

Gesnapt dankzij YouTube en Facebook

Heel veel mensen zijn te vinden op vriendensites. Ook wordt er massaal gesurft naar de videosite van YouTube. Dit is een jongeman duur komen te staan.

De jonge Brit had namelijk een videofilm van zichzelf gemaakt terwijl hij een revolver aan het laden was. Het resultaat postte hij vervolgens op de site van YouTube. Maar juist dankzij ditzelfde medium, is de man in de kraag gevat. De actie is hem duur komen te staan. Hij mag namelijk voor de duur van vijf jaar achter de tralies in een jeugdgevangenis.

De 20-jarige Anthony H. dacht nog wel de politie te slim af te zijn door ervoor te zorgen dat op het filmpje zijn gezicht was afgeschermd. Toch kostte het de agenten weinig intellectuele inzet om de jongeman op te sporen. Ze gebruikten hiervoor gewoon zijn YouTube-account. Vervolgens kreeg H. een bezoekje van de agenten die in zijn slaapkamer in Bolton ook nog eens zo'n tweehonderd kogels in beslag namen.

Eerder deze week waren ook resto-runners (mensen die een restaurant uitvluchten zonder te betalen) de pineut. De gedupeerde restauranthouder in de Australische stad Melbourne zocht namelijk via de vriendensite Facebook de groep wanbetalers op. Hij vond ze daar. Enkele daders bleken voor dezelfde restaurantketen te werken. Twee van hen zijn inmiddels ontslagen.

YouTube in top 3 Nederlandse web 


Youtube logo (foto: DAG)

'Pakistaanse Britten pleegden aanslagen Mumbai'

Zeker twee en mogelijk zelfs zeven daders van de terreuraanslagen in Mumbai waren Britten van Pakistaanse afkomst. Dat hebben media in India en Groot-Brittannië gisteren gemeld op basis van bronnen binnen het onderzoeksteam.

Een aantal van de Pakistaans-Britse terroristen zou afkomstig zijn uit de regio rond de Engelse stad Leeds. Daar woonden ook minstens drie plegers van de terreuraanslagen in Londen in juli 2005.

De Britse regering hield zich op de vlakte over de berichten. Zowel premier Gordon Brown als minister van Buitenlandse Zaken David Miliband noemde het te vroeg om conclusies te trekken.

Voorwaardelijke celstraf voor eigenaar bijthond

De eigenaar van de rottweiler die een man bij een bushokje in de hand beet, heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen van drie maanden. Daarnaast mag de hond alleen nog maar worden uitgelaten door de eigenaar en moet rottweiler Boran altijd aan de lijn en een muilkorf om. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag bepaald.

Het bijtincident gebeurde op 10 juli toen de man met zijn hond wandelde. De eigenaar heeft volgens de rechter onvoldoende gedaan om te voorkomen dat Boran iemand zou bijten.

De hond werd na zijn daad in beslag genomen en door een deskundige van de Universiteit Utrecht onderzocht. Die oordeelde dat de hond niet afgemaakt hoefde te worden en terug mocht naar zijn baas. Omdat de teruggave niet onder voorwaarden kan en de deskundige die eigenlijk wel wilde, besloot de rechter dan maar voorwaarden op te leggen aan de voorwaardelijke straf van de eigenaar.

Het baasje van Boran moet naast de voorwaardelijke straf 750 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Dat is een voorschot op wat het slachtoffer eventueel nog in een civiele procedure bij de man afdwingt. Ook moeten Boran en zijn baas een training ondergaan.

Nodeloos gecompliceerd: Pong + BreakOut = PongOut

Je kan heel gemakkelijk iets nieuws bedenken door bestaande dingen te combineren: als je een lamp, een giraffe en een acht-kantige dobbelsteen combineert kan dat leiden tot PROFIT, of een aanklacht van de dierenbescherming. Zo zou je bij een combinatie tussen Pong en Breakout denken aan een game waarbij je Pong speelt, waar je eerst door het middenveld heen moet graven. Een goed uit te werken idee. Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt in de screenshot hieronder, is het concept wat simpeler, maar de gameplay wat moeilijker. Je speelt beide games los van elkaar, maar bestuurt ze wel allebei met de muis. Horizontale bewegingen bestuurt BreakOut, verticale bewegingen Pong. Klik hier om het ook te proberen.



Bromfietsers beschoten vanuit rijdende auto

Een bromfietser is in Eindhoven vanuit een rijdende auto met een vuurwapen neergeschoten. De bromfietser is gewond naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie is hij in zijn been geraakt. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

Het schietincident deed zich voor op de Marconilaan. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. "De Marconilaan maakt deel uit van de binnenring van Eindhoven", zegt de zegsvrouw. "Dat is een drukke weg. We gaan er dan ook vanuit dat er getuigen zijn van het incident."

Over het motief van de schietpartij is niets bekend.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.