Vettel: "Werkelijk ongelooflijk"

Sebastian Vettel wist op het drijfnatte circuit in Monza zijn eerste pole te behalen in zijn Formule 1-carrière. De Duitser schreef hiermee tevens historie want hij is met zijn 21 jaar en 73 dagen de jongste coureur ooit die een poleposition behaalde.

Samen met zijn team Toro Rosso wist Vettel grote teams als Ferrari, McLaren en BMW achter zich te houden tijdens de regenachtige kwalificatie. "Dit is werkelijk ongelooflijk! Ik maakte vanochtend met mijn monteurs een grapje en zei dat als het nat zou gaan worden, dat we voor de pole moesten gaan. We hebben het gedaan. Geweldig!"

"Ik had veel vertrouwen in de auto vandaag, zeker na de eerste twee sessies op deze natte dag. Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik voor het eerst op het circuit reed vanochtend. Door de eerste twee sessies vandaag goed te rijden had ik veel vertrouwen in de auto, dat is een enorm voordeel," zo vertelt Vettel glunderend tijdens de persconferentie."Desalniettemin was het erg lastig, niet alleen door het weer. Ook het verkeer maakte het rijden van snelle tijden erg lastig. Toch vind ik dat alle coureurs het hier goed hebben gedaan. Respect aan mijn collega's."

Het was voor de jonge Duitser een droom om ooit te rijden in de Formule 1. Nu Vettel ook zijn eerste pole te pakken heeft, kan zijn weekend niet meer stuk. "Om nu ook nog met de grote jongens te vechten om de overwinning en de snelste tijd is natuurlijk helemaal geweldig. Mijn geluk kan niet op. Mijn dank aan het team en ik heb zin in morgen."