Brands: "Dembélé alleen naar grote club"

Moussa Dembélé kan de laatste twee weken van de transfermarkt alleen nog naar een grote club vertrekken. Dat zegt directeur voetbalzaken Marcel Brands van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Kleinere clubs kunnen hem niet meer betalen."

De Belgische aanvaller maakt tijdens het Olympisch voetbaltoernooi een uitstekende indruk en loodste België met twee doelpunten langs Italië.

"Wij hebben altijd al gezegd dat hij een speler van de buitencategorie is. Ja oké, hij scoort misschien nog niet genoeg, en er zijn nog wel andere dingen die hij kan verbeteren. Maar mag dat misschien? Hij is vorige maand 21 geworden. Iedereen lijkt te vergeten dat hij nog zo jong is", zegt Brands.

De Alkmaarders willen hem echter nog niet kwijt. "Moussa heeft bij ons nog een contract tot 2011 en hij is een van de spelers die we niet kwijt willen. Ik hoop van harte dat hij komend seizoen nog bij ons speelt. Maar ja, je weet het niet. Ik denk dat hij straks zo veel keuze heeft, dat hij kieskeurig kan zijn. En wij kunnen daardoor een goede prijs vragen."

"Ik denk dat alleen clubs van de buitencategorie hem kunnen halen. We zullen hem namelijk niet zomaar laten gaan. Of hij klaar is voor de stap naar de echte top? Ik denk dat hij bij ons nog kan leren.''