Piquet Jr. moet gaan presteren

Nelson Piquet Jr. voelt zo langzamerhand de druk op zijn schouders toenemen. De Renault-coureur heeft tot op heden nog niet echt een goede indruk achtergelaten sinds zijn debuut dit jaar. De negen WK-punten die het Franse team heeft behaald staan allemaal op naam van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Volgens Renault's Sport Manager Steve Nielsen maakt hij nog te vaak fouten en moet deze gaan afwisselen met betere momenten. "En dat moet hij nu zo snel mogelijk doen," aldus Nielsen. "De Formule 1 is een genadeloze zakenwereld. Als er niet wordt gepresteerd dan wordt er vaak voor een snelle weg gekozen."

Piquet Jr. heeft zelf ook door dat het nu tijd is om betere prestaties te gaan neerzetten. "Hopelijk verbeter ik mijzelf snel en voel ik mij comfortabeler met alles om mij heen hier. Het team steunt mij erg, ze helpen mij zo veel ze kunnen dus daar heb ik niets over te klagen."

Overigens zal Piquet Jr. vandaag en morgen zijn testrondes gaan maken op het circuit van Paul Ricard. Hij neemt dan het stokje over van Lucas die Grassi.