Massa: "Niet veel sneller met neusgat"

Felipe Massa, coureur voor Ferrari, heeft gewaarschuwd dat er niet te veel verwacht moet worden van de nieuwe neus van Ferrari. Bij de aerodynamische aanpassingen die de teams vorige week testten in Barcelona, zat ook een 'gat in de neus' bij de Ferrari-bolides.

Dat gat aan de bovenkant van de neus moet de luchtstroom over de wagen verbeteren. "Ik heb me vorige week tijdens mijn tweede testdag in Barcelona bezig gehouden met de voorbereidingen op de Grand Prix van Spanje", zei Massa. "Ik heb aan de afstelling van de wagen gewerkt en aan de banden die we komend weekend tot onze beschikking hebben. Ik was erg te spreken over de balans van onze auto en ik denk dat we een goed fundament hebben gelegd voor komend weekend."

De Braziliaan vervolgde: "Ik was de eerste die het veelbesproken gat in de neus van de F2008 mocht proberen. Iedereen had het erover, maar dat komt voornamelijk omdat deze ontwikkeling zo goed te zien is. Wat de prestaties betreft is het maar een kleine stap voorwaarts. Het zal de wagen heus niet ineens een seconde per ronde sneller maken! Het is gewoon een normale aerodynamische ontwikkeling."

"Soms passen we een aerodynamisch onderdeel maar heel licht aan en zien de mensen niet eens dat er iets is veranderd, terwijl zo'n kleine verandering misschien wel een groter effect heeft dan het gat in de neus", aldus Massa.