Ajax wil Argentijnse spits

Spaanse media melden dat Ajax zich met een nieuwe aanvaller wil versterken. De Argentijnse centrumspits Dario Cvitanich zou vanaf komende zomer in Amsterdam te bewonderen zijn.

Naar verluidt heeft Ajax een transfersom van zes miljoen euro voor de 23-jarige Cvitanich geboden. De spits speelt op dit moment voor de Argentijnse club Banfield. Espanyol en Boca Juniors waren ook geïntereseerd in de aanvaller, maar de Amsterdammers hebben de twee ploegen afgetroefd. Cvitanich zou een vijfjarig contract krijgen.

De spits beschikt over zowel een Argentijns als een Kroatisch paspoort. De Kroatische bond heeft de 1 meter 75 lange spits benaderd om voor hen uit te komen. De komst van de aanvaller houdt niet in dat Klaas Jan Huntelaar zal gaan vertrekken. Doordat zowel Rydell Poepon en Ismael Urzaiz niet meer bij Ajax zullen voetballen, zijn de Amsterdammers op zoek naar een aanvaller.

Cvitanich wordt met Goran Vlaovic vergeleken. Hij zou snel en mobiel zijn, iemand die graag vanuit het middenveld speelt. Overigens zou hij ook een uitstekende kopper zijn. Hij maakt vanaf 2003 deel uit van Banfield waar hij in 75 wedstrijden 24 doelpunten heeft gemaakt.