Uitslagen Spanje speelronde 23

Real Madrid heeft de voorsprong in de Primera División weer uitgebouwd. De formatie van Bernd Schuster pakte twee punten meer dan naaste concurrent FC Barcelona.

Frank Rijkaards Barcelona reisde af naar Sevilla, voor het duel met de gelijknamige club. Het spel van de Blaugrana was nog altijd niet zoals het hoorde te zijn, en Sevilla hoefde zich niet al te veel zorgen te maken in de eerste helft. De thuisclub kon zelfs de leiding nemen toen Diego Capel het net vond. De jeugdinternational van Spanje en oud-speler van de Barça-jeugd vond het net op aangeven van Jesús Navas. Na rust kwamen de bezoekers iets beter in het spel. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker. Lionel Messi bereikte Xavi, die op zijn beurt netjes afrondde: 1-1.

Real Madrid kon bij winst op Real Valladolid uitlopen tot een voorsprong van acht punten. Het werd een onvervalste zevenklapper voor de Koninklijke. Zonder Van Nistelrooij (geblesseerd) en Sneijder (geschorst), maar met Arjen Robben en Royston Drenthe gaf Real een galavoorstelling. Julio Baptista zette Real al snel op 1-0, na een pass van Robben. Een prachtige combinatie werd vervolgens afgerond door Raúl, alvorens Robben zelf de derde maakte. Nog voor rust werd het 5-0. Raúl maakte er nog één vanaf de stip, terwijl man of the match Guti even later op aangeven van Drenthe afrondde. Na rust liet Real de teugels iets vieren. Toch mochten nogmaals Guti en Drenthe doelman Sergio Asenjo passeren voor zes en zeven-nul.

Villarreal verstevigde de derde plaats door te winnen van Real Murcia. Van harte ging het niet; pas in blessuretijd zorgde Guille Franco voor de 0-1. Club Atlético de Madrid nam de vierde plaats over. Het won zelf door twee goals van Diego Forlán bij Real Racing Club, terwijl Espanyol thuis verloor van Recreativo de Huelva. Florent Sinama-Pongolle scoorde al snel tweemaal, voordat Ewerthon de aansluitingstreffer zou maken. Ondanks een rode kaart voor Poli zouden de Catalanen niet verder komen. Valencia won voor de tweede keer op rij. David Villa (2x) en David Silva maakten de treffers tegen Real Betis, dat via Edú maar één keer iets terug deed.