Uitslagen Spanje speelronde 15

Real Madrid heeft de voorsprong in de Spaanse Primera División behouden. Barcelona kon ternauwernood aanhaken, terwijl Villarreal een dure misstap beging.

Real Madrid reisde af naar Baskenland voor de ontmoeting met Athletic Club de Bilbao. Met Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder in de basiself ving de Koninklijke het duel met de middenmoter aan. Athletic stichtte aanvankelijk het meeste gevaar, maar langzaam maar zeker nam Real het initiatief over, en werd het via vooral Robinho gevaarlijk. De bezoekers vonden ook als eerste het net, maar de goal van Sergio Ramos werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Na rust was het wel raak. Van Nistelrooij vond een gaatje en ramde de bal van een meter of twintig achter doelman Aranzubia. Arjen Robben mocht nog even invallen in het verder niet hoogstaande duel, dat op 0-1 zou eindigen.

Club Atlético de Madrid nam de derde plaats over. In de stadsderby met Getafe stapten er slechts achttien spelers van het veld. Toen Diego Forlán na een klein half uur de score opende was er nog weinig gebeurd. Daarna werd het grimmiger, en pakten de eerste spelers al geel. Atlético-spits Sergio Agüero pakte als eerste een tweede gele. Vervolgens was Lucas Licht aan de beurt. Slechts enkele minuten later kreeg Getafe-doelman Roberto Abbondanzieri een directe rode kaart vanwege een handsbal. Aangezien de bezoekers al drie keer hadden gewisseld, nam Cosmin Contra plaats onder de lat. Om het aantal spelers per team maar weer gelijk te maken ramde Antonio Reyes nog geen minuut later een tegenstander van achteren onder de zoden. Ook hij mocht inrukken. Het duel eindigde in 1-0, maar herbergde het spektakel van een 4-4.

FC Barcelona moest thuis winnen van Deportivo de La Coruña om aansluiting met Real Madrid te houden. De ploeg van Frank Rijkaard startte bijzonder slecht tegen de degradatiekandidaat, want Cristian Hidalgo ramde de bal al na drie minuten langs Víctor Valdés. Barça kende lange tijd de nodige moeite met de bezoekers, maar aan het eind van de eerste helft werd het toch gelijk. Ronaldinho, terug in de basis, verzilverde een strafschop, die werd verkregen na een overtreding op Andrés Iniesta. Na rust was het nog altijd geen geweldig vertoon van Barcelona, maar het bleek door de winnende treffer van Xavi op driekwart van de wedstrijd wel genoeg voor de drie punten.

Villarreal verspeelde dure punten door thuis te verliezen van Real Betis. De enige goal werd al vroeg gemaakt door Capi. Espanyol zag de winst door de vingers glippen bij Real Zaragoza. Diego Milito maakte al snel 1-0, maar door Tamudo, Valdo en Zabaleta leek de winst alsnog richting Catalonië te gaan. Toen Peter Luccin ook nog eens rood kreeg leek de buit binnen. Door twee late goals van Ricardo Oliveira wist de thuisploeg toch nog een punt uit het vuur te slepen. Ronald Koeman krijgt zijn Valencia maar niet aan het presteren. Ditmaal verloren Los Ches punten bij Osasuna: 0-0.