Bernie: "Silverstone slechtste circuit"

Bernie Ecclestone vindt dat Silverstone het slechtste circuit op de kalender is. Het is niet de eerste keer dat de Formule 1-baas kritiek heeft op het Engelse circuit, dat sinds het begin in 1950 op de kalender staat.

"Groot-Brittannië moet zogenaamd het hart van de Formule 1 vormen, maar dit land heeft het slechtste circuit op de Formule 1-kalender", vertelde Ecclestone aan de BBC.

Hij is vooral teleurgesteld over het gebrek aan financiële steun van de Britse overheid. "Met een klein percentage van het bedrag dat de Britse regering aan de Olympische Spelen verspilt, kan zij ook het circuit van Silverstone ondersteunen. De overheid weet al zeker vijf jaar wat nodig is om het circuit te redden. Het is niet aan ons om te bepalen waar het geld om het circuit op te knappen vandaan komt, maar in veel andere landen krijgen de circuits wel financiële steun van de regering."

Ook vindt Ecclestone het ontzettend jammer dat er geen Grand Prix in Londen wordt verreden. "De plannen voor een race in Londen zagen er goed uit en burgemeester Ken Livingstone was erg hulpvaardig", zei Ecclestone. "Opnieuw was de financiering een vraagteken. Het zou echt maar een klein bedrag zijn geweest in vergelijking met wat wordt gespendeerd aan de Olympische Spelen. Als je kijkt naar de mogelijke opbrengsten van deze race, snap ik niet waarom deze plannen zijn blijven liggen."

Het circuit heeft overigens nog tot en met 2009 een contract.