Nieuws uit de hoofdklasse

Omdat aparte nieuwsposts over de hoofdklasse bij diverse users voor onoverkomelijke problemen zorgden, is besloten om elke zondag een nieuwspost te plaatsen waarin het belangrijkste nieuws uit de zaterdag- en zondaghoofdklasse van die week wordt vermeld. Gelieve alleen inhoudelijk te reageren!

- Zondaghoofdklasser EVV uit Echt zal het vanaf de winterstop moeten doen zonder spits Stef Bergmans. De aanvaller werd enkele jaren geleden als speler van Groene Ster nog intensief gevolgd door profclubs als Roda JC. Bergmans wil stoppen omdat hij vindt dat trainer Dominik Vergoossen te professioneel werkt.

- HHC Hardenberg neemt in de zomer afscheid van succestrainer Michel Jansen, die na zes seizoenen toe is aan een nieuwe uitdaging. Onder leiding van Jansen veroverde HHC Hardenberg vorig seizoen de afdelingstitel in de zaterdaghoofdklasse C en is het ook nu lijstaanvoerder. Vorig seizoen won Jansen de Rinus Michels-award als beste amateurtrainer.

- Simon de Jong, belangrijk geldschieter bij DOTO, schaart zich achter trainer Koos Waslander. Die zorgde voor onrust door de spelers Niels Bezemer en Ilya Tiren tegen de zin van de spelersgroep weg te sturen. Beide voetballers zijn niet meer welkom bij DOTO. De Jong: "Spelers die de kantjes eraf lopen komen aan de beurt bij Waslander en dat is volledig terecht."

- Kloetinge en Spakenburg, spelend in de zaterdaghoofdklasse B, kregen afgelopen week een straf van de KNVB. Vanwege ongeregeldheden in de wedstrijd in Kloetinge eerder dit seizoen, waar een Spakenburger strafschop flink werd betwist, hebben beide teams een punt in mindering gekregen.

- Quick '20 uit Oldenzaal heeft trainer Freek van Oenen de laan uit gestuurd. Aanleiding was een brief van de selectie richting het bestuur, waarin men aangaf geen vertrouwen meer in Van Oenen te hebben. Het bestuur handelde direct en stuurde de trainer weg.

- FC Lienden-trainer Hans Kraaij jr. nam geen halve maatregelen toen hij vernam dat zijn speler Mohammed Raissi stiekem zaalvoetbalde bij het Eindhovense EFV Cibatax. Dit deed hij met een liesblessure. Eerder gaf hij die blessure op als reden om niet te kunnen spelen voor Lienden op het veld. Hij stuurde Raissi per direct weg bij FC Lienden.

- Be Quick '28-verdediger Jan Wicher Vellinga stopte per direct met spelen voor de zaterdaghoofdklasser uit Zwolle. De 28-jarige Vellinga kan het spelen en trainen niet langer combineren met zijn werk. Hij was bezig aan zijn achtste seizoen en werd in 2001 afdelingskampioen met de club.

- Onlangs trok Hoek Willem Leushuis aan als trainer. De oefenmeester uit Woudrichem werd geïntroduceerd als "de Guus Hiddink van het amateurvoetbal". Wellicht wekte dit de interesse van Eindhoven, want de club uit de Jupiler League zou Leushuis bovenaan het verlanglijstje hebben staan. Eindhoven zoekt een trainer na het ontslag van Louis Coolen. Leushuis werkte eerder als trainer bij Eindhoven.

- Blessurenieuws was er ook. ASWH-verdediger Roël Gorré moet een operatie ondergaan aan zijn knie en is er zo'n tien weken uit. Papendrecht zal Glenn den Uijl tot de winterstop niet kunnen opstellen. De middenvelder kampt met een schouderblessure. Ook Babberich zal tot de winterstop een speler missen en wel Patrick Verhaegh. De verdediger brak een middenvoetsbeentje.

Submitter:  Bron: FOK! sport