[A1GP] Uitslag Hoofdrace

De hoofdrace tijdens de A1GP op het circuit van Zandvoort is gewonnen door Team Engeland. De winnaar van de sprintrace, Team Zuid-Afrika, eindigde als tweede. Zwitserland pakte de derde plaats. Team Nederland eindigde als achtste.

Team Nederland had voor de start last van elektronische problemen met de wagen. Het team wist de problemen echter voor de start op te lossen, waardoor Bleekemolen gewoon vanaf de elfde plaats kon starten.

Team Zuid-Afrika was als snelste weg bij de start voor Duitsland en Engeland. Team Nederland kende een slechte start en kwam als zestiende de eerste bocht door. Na een ronde had Zuid-Afrika een voorsprong van een seconde op Engeland. Engeland wist echter weer aan te sluiten bij Zaugg en de twee wisten een voorsprong te nemen op de rest van het veld. Daarachter Frankrijk en Duitsland die om de derde plaats vochten.

Via een Power Boost probeerde Team Engeland Zuid-Afrika voorbij te komen, maar slaagde daar net niet in. Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nieuw Zeeland wisten zich weer aan te sluiten bij de twee koplopers. In de negende ronde doken onder meer Engeland, Duitsland, Mexico en Nederland naar binnen voor een pitsstop. Alle teams waren binnengekomen voor hun pitsstop, alleen Zuid-Afrika bleef buiten. Team Frankrijk lag lange tijd tweede, maar bij hun pitsstop waren er problemen, waardoor het team veel tijd verloor. Team Zuid-Afrika maakte in de twaalfde ronde alsnog een pitsstop, maar verloor wat tijd waardoor Oliver Jarvis namens Team Engeland de leiding in de race kon overnemen.

Na zestien ronden leidde Engeland, voor Zuid-Afrika en Zwitserland. Team Nederland lag op plek negen en was één van de snelste wagens op de baan. Bleekemolen kwam steeds dichterbij Team Ierland, met Ralph Firman, en in de twintigste ronde wist hij hem ook voorbij te gaan. Vooraan was het Engeland dat nog steeds aan de leiding lag, voor Zuid-Afrika en Zwitserland dat derde lag.

In de 23e ronde steeg Bleekemolen naar de zevende plaats, nadat hij Team Duitsland wist te verschalken met gebruik van een Power Boost. De tijden van de Nederlander gingen iets omhoog, en hierdoor kon Team Ierland weer dichterbij komen. Daarvoor was het Team Frankrijk die eindelijk Team Nieuw Zeeland voorbij ging en hierdoor de vijfde plaats pakte. Bleekemolen lag nu achter Team Nieuw Zeeland, dat geen Power Boosts meer had.

Engeland had een voorsprong van inmiddels vier seconden op Team Zuid-Afrika. Team Engeland was de eerste die voor de tweede maal binnenkwam, vlak daarachter kwam Zuid-Afrika. Zuid-Afrika verloor wat tijd omdat de wagen langer stilstond. Bleekemolen probeerde Team Nieuw-Zeeland via de pits te verschalken, maar faalde daarin.

Dertien ronden voor het einde wist Team Ierland via een Power Boost Nederland weer voorbij te gaan, waardoor Bleekemolen nu achtste lag. Duitsland lag achter Nederland, maar wist niet dichterbij te komen. Met nog zes ronden te gaan had Engeland een veilige voorsprong van acht seconden op Zuid-Afrika. Zwitserland lag derde. De Zwitsers probeerden in de laatste ronden Team Zuid-Afrika te achterhalen, maar slaagden hier niet in.