Barça breidt Camp Nou uit

FC Barcelona gaat haar stadion Camp Nou voor de derde maal uitbreiden. Dit werd bekend gemaakt tijdens de vijftigste verjaardag van de immense arena in de Catalaanse stad.

In 1981 en 1994 werd het Camp Nou (letterlijk "nieuw veld") al eerder uitgebreid. Sinds de laatste verbouwing is er plaats voor ruim 98.000 toeschouwers. Het stadion werd geopend op 24 september 1957, vandaag exact vijftig jaar geleden. De architect die het stadion van een nieuwe look mag gaan voorzien is Sir Norman Foster. Fosters laatste grote werk was het ontwerpen van het nieuwe Wembley stadion. De verbouwing zal ongeveer ¤300 miljoen kosten. Barça zal hiervoor het Mini Estadi, het stadion waar Barcelona B speelt, verkopen.

"Als Barça meer dan een club is, dan is Sir Norman Foster meer dan een architect", meldt Barça-preses Joan Laporta. "Het nieuwe design zal het oude respecteren en daarmee de Catalaanse traditie in stand houden. Bovendien zal het er voor zorgen dat er meer druk komt te staan op toekomstige tegenstanders van de club." In 2009 begint de bouw, en in 2012 zal het nieuwe Camp Nou klaar zijn. Uiteindelijk komt er plaats voor 104.000 toeschouwers, waardoor het nog altijd het grootste Europese stadion blijft.