Verbeek baalt van gatenkaas

Dit seizoen scoort SC Heerenveen aan de lopende band, maar tot onvrede van coach Gertjan Verbeek krijgt het ook regelmatig doelpunten tegen.

Vorige weekend eindigde de wedstrijd tegen Excelsior in 2-5, donderdag werd Helsingborg met 5-3 verslagen en gisteren scoorde Heerenveen twee keer. Helaas maakte tegenstander FC Utrecht één goal meer, waardoor de Friezen verloren. "Als je twaalf doelpunten maakt in drie duels is dat gewoon goed, maar je mag er geen acht tegen krijgen. Dat is het verhaal. We geven de doelpunten te makkelijk weg. Verdedigend staat het niet goed. Dat is niet alleen de schuld van de defensie. Verdedigen doe je met elf man", aldus Verbeek, die de wedstrijd gisteren vanaf de tribune moest bekijken omdat hij geschorst is.

Heerenveen staat, door de vele tegengoals en het bijbehorende puntverlies, momenteel twaalfde in de Eredivisie. "We moeten even door de zure appel heen bijten. Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de toekomst, maar er moeten nu wel snel punten komen. Anders raken we te ver achterop en wordt het een lastige inhaalrace".