Van der Vaart wil naar Valencia

Rafael van der Vaart baalt ervan dat hij van zijn club Hamburger SV niet naar Valencia mag vertrekken. Eerder vandaag wees de Duitse club een bod van veertien miljoen euro van de Spanjaarden van de hand.

"Ik wil absoluut weg, Valencia is mijn droom. Als ik in Hamburg moet blijven, zal dat pijnlijk zijn", liet Van der Vaart in een reactie weten. Maandag liet Dietmar Beiersdorf, technisch directeur van Hamburger SV, al weten dat een potentieel vertrek van Van der Vaart geen doorgang zal vinden.

"We hebben Valencia laten weten dat we Rafael niet zullen verkopen. En dat hebben we hem in een persoonlijk onderhoud ook gezegd. Hij heeft een belangrijke rol in onze plannen. Daar kan de aanbieding van Valencia niets aan veranderen. Hoeveel geld ze bieden, is niet belangrijk. We hebben steeds gezegd dat we Rafael van der Vaart op dit moment niet zullen verkopen", aldus Beiersdorf.

Van der Vaart is sinds 2005 actief voor de Duitse club. In die periode groeide de Nederlander uit tot aanvoerder van de Duitsers. Bovendien is hij een van de smaakmakers bij de Noord-Duitse club.