Uitslagen Schotland speelronde 36

Jan Vennegoor of Hesselink vervulde zaterdag weer een hoofdrol voor Celtic, terwijl Glasgow Rangers verloor. Dunfermline degradeerde uit de hoogste divisie in Schotland.

Celtic won met 2-1 van Aberdeen. Beide goals voor de landskampioen werden gescoord door Jan Vennegoor of Hesselink. In de 33e minuut van de wedstrijd opende Vennegoor de score door attent te reageren bij een klutssituatie. Nog voor rust kwam Aberdeen langszij via Darren Mackie. Drie minuten na de rust sloeg Vennegoor opnieuw toe. Via een voorzet van Paul Hartley scoorde Nederlander de winnende treffer.

Voor Aberdeen heeft de nederlaag grote gevolgen, omdat naaste achtervolger Hearts met 2-0 won van Hibernian. Pospisil en Driver beslisten het duel al in de eerste helft. Aberdeen en Hearts strijden om een UEFA Cup-ticket. Hearts heeft nog een achterstand van één punt op Aberdeen.

Glasgow Rangers verloor haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 0-1 van Kilmarnock. Steven Naismith scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Rangers was meerdere malen dichtbij de gelijkmaker, maar telkens lag doelman Alan Combe in de weg.