Uitslagen Duitsland speelronde 30

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 30 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Bayern München verliest drie dure punten

Nog vier wedstrijden staan er op het programma in Duitsland. Schalke 04, Werder Bremen en VfB Stuttgart zijn de drie overgebleven kanshebbers om kampioen te worden. Tot de dertigste ronde had ook Bayern München nog een redelijke kans maar het verlies tegen Stuttgart deed de ploeg van Ottmar Hitzfeld de das om. De achterstand op de nummer drie is opgelopen naar vijf punten, een grote achterstand. Voor de regerend kampioen dreigt tevens het mislopen van de voorrondes van de Champions League. Alleen de derde stek geeft hier recht op.

Bayern München kwam na iets meer dan twintig minuten op achterstand. Cacau bezorgde de thuisploeg de voorsprong, slechts twee minuten later verdubbelde hij de score. Daarmee was tevens de eindstand bereikt en deed Stuttgart uitermate goede zaken.

Werder Bremen en Schalke 04 winnen wel

Zowel Schalke 04, de nummer één, als het tweede geklasseerde Werder Bremen wonnen wel. Schalke was met 2-0 te sterk voor Energie Cottbus door doelpunten van Tim Rost en kort voor tijd Marcelo Bordon. Schalke behoudt een voorsprong van twee punten op Bremen dat van Alemannia Aachen won met 3-1. De directe achtervolger van Schalke hadden het de eerste helft niet gemakkelijk, het kwam zelfs achter te staan. Daarop kwamen Markus Rosenberg en Daniel Jensen in de tweede helft binnen de lijnen. Beide spelers, die ooit in Nederland speelden, scoorden voor de Grün Weissen. Jensen maakte de gelijkmaker op aangeven van Miroslav Klose, Rosenberg zorgde voor de 2-1. Diego zorgde in blessuretijd voor de 3-1 met een prachtig afstandsschot.