Blatter waarschuwt voor overnames voetbalclubs

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, heeft dinsdag gewaarschuwd voor overnames van voetbalclubs door buitenlandse investeerders. Daarmee reageerde hij op de overname van West Ham United door de IJslandse zakenman Eggert Magnússon.

Blatter, die al eerder liet blijken niet blij te zijn met de intrede van het grote geld in het voetbal, is bang dat de investeerders het belang van het voetbal niet vooropstellen. "Bovendien zijn deze situaties niet transparant. We hebben de hulp van de autoriteiten nodig om hier tegen op te kunnen treden." Na Chelsea, Manchester United, Fulham, Aston Villa en Portsmouth is West Ham de zesde Engelse club die in de handen valt van een buitenlandse investeerder.

Naast zijn zorgen om de overnames van clubs door investeerders, ging Blatter ook nog in op de roep om technische hulpmiddelen in te zetten om een wedstrijd in goede banen te leiden. "We overwegen alleen om apparatuur te gebruiken waarmee we kunnen zien of een bal de doellijn is gepasseerd", aldus de Zwitser. Tijdens het jeugd-WK, vorig jaar in Peru, werd al met deze techniek geëxperimenteerd.