Sinouh dreigt wedstrijd Feyenoord te missen

Er is een grote kans dat AZ-trainer Louis van Gaal het morgenavond tegen Feyenoord mogelijk moet doen met twee onervaren keepers. Van Gaal acht de kans dat Khalid Sinouh in De Kuip onder de lat staat op minder dan vijftig procent.

Vorige week zaterdag liep Sinouh in de wedstrijd tegen Heracles Almelo een bovenbeenblessure op. Hoewel hij volgens Van Gaal toen "slechts uit voorzorg" werd gewisseld, dreigt de doelman ook de wedstrijd tegen Feyenoord te gaan missen. Vandaag zei Van Gaal dat de kans dat Sinouh fit genoeg is om te spelen op veertig procent staat. Morgen krijgt de AZ-trainer uitsluitsel als Sinouh een laatste test ondergaat.

Als Sinouh niet speelt, dan zal de twintigjarige Job Bulters onder de lat staan. Bij afwezigheid van Jordy Deckers, die ook met een blessure kampt, is de rol van reservekeeper weggelegd voor Guido den Ouden, die in de A1 van AZ speelt.

Joey Didulica, normaal gesproken de eerste keus, is nog niet inzetbaar. De Australische keeper kampt met de naweeën van een hersenschudding. "Hij is vrijgegeven, maar kan zich nog niet lang concentreren. En dat is zeker voor een keeper natuurlijk belangrijk", aldus Van Gaal.