Gascoyne en Toyota definitief uit elkaar

Nadat Mike Gascoyne gisteren op non-actief was gezet door Toyota, is hij vandaag ontslagen. Het contract van de 43-jarige Brit liep nog tot eind oktober 2006.

Toyota en de technisch directeur verschilden van mening over de gang van zaken bij de Japanse renstal. “Natuurlijk betekent dit het einde van een tijdperk voor mij, maar niemand kan ontkennen dat wij de afgelopen twee seizoenen een grote stap voorwaarts hebben gezet. We zijn nu op een kruising beland en ik denk dat dit een goed moment is om op een vriendschappelijke manier ieder een eigen weg in te slaan. Ik kan nu terugverhuizen naar het Verenigd Koninkrijk en meer tijd met mijn familie doorbrengen. Ik wil alle leden van het team heel erg bedanken en wens hen een succesvolle toekomst in de F1 toe”, aldus Gascoyne

Tsutomu Tomita, Motorsport-president van Toyota, :“We hebben gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan. Toch wil ik Mike oprecht bedanken voor zijn onmiskenbare bijdrage aan het team. Zijn vertrek heeft niets met de kwaliteit van zijn werk te maken of met zijn technische expertise. We wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst.”