Federer eenvoudig naar finale

Roger Federer heeft zonder problemen de finale van de Australian Open bereikt. De Zwitserse nummer één van de wereld won met 6-3 5-7 6-0 6-2 van de Duitser Nicolas Kiefer.

Federer begon duidelijk beter aan de wedstrijd. In de vierde game zorgde de Zwitser dan ook voor een break. Hij had zelfs op 5-2 al twee setpunten, maar deze wist Kiefer nog weg te serveren. Op eigen service pakte Federer vervolgens met 6-3 de eerste set. In de tweede set ging het gelijkop tot 5-6 voor Kiefer. Federer maakte toen op eigen service een aantal fouten, waardoor Kiefer op zijn tweede setpunt de stand gelijk trok naar 1-1.

Federer leek geprikkeld door dit setverlies en begon meteen furieus aan de derde set. Maar liefst drie breaks en drie games op eigen service zorgden voor een 6-0 overwinning in deze set. Kiefer was mentaal gebroken, in de derde en vijfde game van de vierde set verloor de Duitser opnieuw zijn service. Op 5-1 kreeg Federer al kansen op de service van de nummer 21 van de plaatsingslijst, maar Kiefer wist toch nog een game te winnen. Op 5-2 was het voor Federer op zijn vierde matchpoint raak. Roger Federer speelt zondagochtend om 9.30 Nederlandse tijd de finale van de Australian Open tegen de verrassende 20-jarige Cyprioot Marcos Baghdatis.