Uitslagen Italië Speelronde 18

Na een korte winterstop wordt er in de Italiaanse Serie A weer gevoetbald. Koploper Juventus ging in de achttiende speelronde op bezoek bij Palermo en won daar nipt. Internazionale verloor terrein op de landskampioen door gelijk te spelen. Stadsgenoot Milan profiteerde daarvan en rukt op naar de tweede plaats door een zege op Parma.

In het Stadio Renzo Barbera moest het onbedreigde Juventus aantreden tegen Palermo, dat kleurloos in de middenmoot bivakkeert. De Oude Dame verloor vorig seizoen nog op het eiland (1-0), maar dit jaar was het met 2-1 te sterk voor de thuisclub. De Rosanero kwamen verrassend op voorsprong door een doelpunt van Christian Terlizzi, maar een herhaling van de stunt van vorig seizoen zat er niet in. Adrian Mutu zorgde met twee treffers persoonlijk voor de zege voor de club uit Turijn. Drie minuten na de openingstreffer van Terlizzi maakte de Roemeen gelijk en na iets meer dan een half uur zette hij de eindstand op het scorebord.

Internazionale wist niet in het spoor te blijven van de lijstaanvoerder. De equipe van Roberto Mancini ging op bezoek bij Siena, maar wist niet tot scoren te komen. Siena, de meest gepasseerde club in de Serie A, zorgde ervoor dat Adriano, Martins en Cruz namens de Nerazzurri niet het net wisten te vinden. De thuisclub deed dat ook niet en beiden clubs deelden zo de punten: 0-0. Het hoog geklasseerde Fiorentina kwam ook niet verder dan een remise: 1-1. Bij middenmoter Reggina kwam Viola na twaalf minuten op achterstand door een doelpunt van Lucarelli. Amper een minuut later zorgde Jørgensen alweer voor de gelijkmaker. In de rest van de wedstrijd wisten beide teams niet meer te scoren en daarmee houdt de thuisclub haar goede thuisoptreden in stand. Reggina behaalde vijftien punten van de achttien punten in het Stadio Granillo.

AC Milan profiteerde van de misstappen van aartsrivaal Internazionale en Fiorentina. De Rossoneri wonnen in een uiterst doelpuntrijke wedstrijd in het eigen San Siro met 4-3 van het in degradatienood verkerende Parma. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers via Cannavaro op voorsprong. Cardone zorgde drie minuten later voor de gelijke balans door de bal achter zijn eigen keeper te werken. Na de gelijkmaker speelde de ploeg van Carlos Ancelotti oogstrelend voetbal en kwam nog voor rust op 3-1. Gilardino scoorde de 2-1 tegen zijn oude club en ook Kaká wist het net te laten bollen. In het tweede bedrijf wist de goed spelende Marchionni van Parma tweemaal te scoren, maar omdat Shevchenko dat ook eenmaal deed tussen zijn doelpunten in, won Milan met 4-3.