Vlaar geniet in Rotterdam

Ron Vlaar weet hoe de Feyenoord-fans omgaan met de spelers. Onder grote belangstelling trainde de aanwinst vandaag voor het eerst mee.

De jonge Hensbroeker begon met een korte rondleiding door de Kuip. "Ik heb eerst mijn nieuwe teamgenoten een hand gegeven en ben vervolgens wegwijs gemaakt in en rond de kleedkamer. Dat ging allemaal in een heel gemoedelijke sfeer. Daarna zijn we lekker naar buiten gegaan om te trainen." Na de training van ruim anderhalf uur was de verbazing over de sfeer van het gezicht van Vlaar af te lezen.

"Je maakt je vooraf een voorstelling van hoe het zal zijn, zo'n eerste dag trainen naast De Kuip, je moet het eerst zelf meemaken om echt te voelen hoe speciaal het is. Ik vond het heel indrukwekkend om te ervaren hoeveel mensen er belangstelling toonden. Het geeft aan hoe groot de club is waar ik nu voor speel. Het maakt mijn enthousiasme om hier aan de slag te gaan alleen maar groter. Natuurlijk was het in het begin even wennen. De warming-up bijvoorbeeld, verliep anders dan ik gewend ben, door goed naar mijn teamgenoten te kijken, wist ik het redelijk snel op te pakken. Ook de aanpak van trainer Koeman verschilde iets met wat ik gewoon was, dat is ook logisch. Iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken en dat is ook alleen maar goed".

Trainer Koeman en de verdediger hebben nog niet gesproken over hoe en wat de bedoeling is. Komende dagen zal de club in Zeeland een korte trainingsstage afwerken. Vlaar zegt daarover het volgende: "Hard werken op de training, er helemaal voor gaan en zorgen dat ik mezelf blijf ontwikkelen als speler. Wanneer ik daar in slaag, komt het helemaal goed."