Cocu: "hard gevochten en verdiend gewonnen"

Na een ongelukkige botsing in de eerste helft van de wedstrijd, hielden alleen pijnstillers Phillip Cocu overeind. Maar de ervaren middenvelder doorstond de fysieke ongemakken en leidde PSV in de wedstrijd tegen Fenerbahçe naar de 2-0 overwinning. "We wilden zó graag winnen. Je kunt dit zien als een soort eerbetoon aan Frits Philips."

De Eindhovenaren plaatste zich dankzij de winst bij de laatste 16 van de Champions League. Cocu zei dat hij daarvoor diep in zijn reserves had moeten tasten, maar dat vond de middenvelder niet verwonderlijk. "We hebben alles uit de kast moeten halen, we zijn heel diep gegaan. Maar ja, dat is logisch. Op dit niveau krijg je niks voor niks".

Uiteraard was Cocu blij met de winst, maar hij verwonderde zich ook over het feit dat zelfs de 1-0 geen rust bij zijn ploeg bracht. "Fenerbahçe had niets aan een gelijkspel, het moest winnen. Daarom wilden ze ons niet laten voetballen. We hadden 't moeilijk. Zelfs na de 1-0 konden we niet de rust bewaren. Maar ja, we hebben hard gevochten en verdiend gewonnen."