Uitslagen Schotland Speelronde 13

In Schotland is Heart of Midlothian zijn ongeslagen status kwijt. Hibernian was met 2-0 te sterk voor de Schotse koploper. Celtic profiteerde van de eerste seizoensnederlaag van de Hearts. De 4-2 zege op Dundee United bracht de ploeg van coach Gordon Strachan aan kop in Schotland. Glasgow Rangers stelde teleur, door met 1-1 gelijk te spelen tegen Inverness.

De stadsgenoten Hearts en Hibernian waren aan elkaar gewaagd. Pas na de rode kaart voor Edgaras Jankauskas, die zijn tegenstander Scott Brown hard wegduwde, moest de ploeg van interim-coach John McGlynn de doelpunten incasseren. Guillaume Beuzelin en Gary O'Connor zorgden voor de doelpunten voor Hibernian, dat derde staat in de Schotse Premier League.

Met een eigen doelpunt van Chris Sutton begon de wedstrijd slecht voor Celtic. Maar mede door toedoen van de verdedigers van Dundee stond Celtic bij rust met 2-3 voor. De tweede helft was slechter dan de eerste. Invaller Stephen Pearson stelde vlakbij voor tijd de winst veilig door de 2-4 te scoren. Op basis van een slechter doelsaldo moest Heart of Midlothian zijn koppositie inleveren.

Rangers stelde teleur met de 1-1 tegen Inverness. Zelfs tegen tien man konden de Rangers het verschil niet maken.