Liverpool uitgeschakeld in Carling Cup

Liverpool is uitgeschakeld in de Carling Cup. The Reds konden het niet bolwerken in en tegen Crystal Palace en verloren met 2-1. Arsenal is wel naar de laatste zestien, vooral dankzij een trefzekere Robin van Persie.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd zorgde Palace – dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League – voor een stunt tegen Liverpool. De winnaar van de Champions League begon sterk en had een aantal keer de kans vroeg op voorsprong te komen. De jonge Darren Potter schoot tweemaal net over en een inzet van Steven Gerrard werd gekeerd door de uitstekende keeper Speroni. Palace had vooral in Clinton Morrison haar uitblinker. Vlak voor rust zette Freedman de thuisploeg op voorsprong op aangeven van Hughes. Gerrard maakte vlak hierna met een afstandsschot gelijk: zijn 50e doelpunt voor Liverpool. In de tweede helft besliste een doelpunt van Marco Reich het levendige duel. Peter Crouch miste nog een aantal uitstekende kansen voor Liverpool.

Een veredeld B-team van Arsenal had weinig problemen met Sunderland. Het werd liefst 0-3 voor het team van Arsene Wenger, dat speelde met Van Persie en Owusu-Abeyie in de basis. Vooral eerstgenoemde onderscheidde zich en speelde goed. Al na een half uur had de Nederlander de score moeten openen na een mooie pass van Sebastian Larsson. Na 61 minuten kwam Arsenal dankzij Emmanuel Eboue verdiend op voorsprong. De verdediger maakte een fantastisch doelpunt van grote afstand. Vlak hierna scoorde Van Persie vanaf elf meter, nadat Lupoli onheus werd bejegend in het strafschopgebied. Drie minuten voor tijd maakte de international zijn tweede goal op aangeven van Larsson.