Nederlanders lonken naar Minardi

Een Nederlands consortium van banken, investeringsmaatschappijen en andere bedrijven zou interesse hebben in een overname van Minardi F1. De bedrijven hebben hierover reeds twee gesprekken gehad met Bernie Ecclestone.

Het consortium bestaat uit ABN Amro, Greenfield Capital, WP Stewart & Co Ltd., Media Republic en Lost Boys. Een delegatie van deze groep bedrijven heeft een aantal weken geleden een gesprek gehad in Amsterdam met Bernie Ecclestone en een tweede gesprek in Istanbul, tijdens de Grand Prix van Turkije.

Het consortium heeft nog niet met iemand van het team zelf gesproken, maar wilde eerst zich oriënteren op de sport middels de FIA. "Niemand weet precies wat er gaat gebeuren in de autosport en dan is het belangrijk van de grote baas zelf te horen hoe hij de zaken ziet," aldus Jean Luc Zeguers van ABN Amro.

Eerder gaf Paul Stoddart van Minardi al aan dat hij pas met aspirant-kopers gaat praten als zij een bankgarantie van vijf miljoen dollar kunnen geven. Een overname van zijn team zou echter het veelvoudige van dit bedrag gaan bedragen.