FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 augustus 2005

Britse fokkerij stopt na zes jaar intimidatie

Na een zesjarige haatcampagne door dierenactivisten stoppen de gebroeders Hall uit het Engelse Newchurch met hun proefkonijnen-fokbedrijf. De climax van de intimidaties was het opgraven van het lijk van de schoonmoeder van Christopher Hall. Haar overblijfselen zijn ondanks een massale zoekactie nog steeds niet teruggevonden.

De bedreigingen begonnen in 1999 nadat het 'Dierenbevrijdings Front' hun boerderij binnenviel. Konijnen zouden er gehouden worden onder schrijnende toestanden. Vormen van intimidatie waarmee de gebroeders hierna te maken kregen waren onder andere brandstichting, bombrieven, telefonische doodsbedreigingen en nachtelijke bezoekers met luidsprekers.

Ook de omgeving van de gebroeders Hall moest het ontgelden. Zo werden negen holes van de golfclub waar John Hall speelde omgeploegd, waardoor hij uit de club werd gezet. Daarnaast ontvingen buren brieven waarin stond dat zij naast gevaarlijke pedofielen woonden. Ook verschillende leveranciers beëindigden hun relatie met het bedrijf als gevolg van bedreigingen en vernielingen door de dierenactivisten. Nadat er op 1 juli extra maatregelen zijn ingegaan mag de Engelse politie harder optreden tegen dit soort praktijken.

Schumacher tekent nog niet

Ferrari heeft Michael Schumacher een nieuw contract aangeboden, maar de Duitser weigert vooralsnog te tekenen.

Het werd afgelopen weekend door Schumacher zelf ontkend, maar volgens manager Willi Weber is een overgang naar McLaren niet onbespreekbaar. "Er ligt op dit moment een contract voor Michael klaar bij Ferrari, maar dit willen wij nog niet ondertekenen," aldus Weber. "Een eventuele overgang is bespreekbaar als de samenstelling van het team goed is. Michael wil meteen succes kunnen behalen, en niet opnieuw een team van de grond af opbouwen. Verder wil Michael een goed salaris, wat niet meer dan normaal is. Weber wil niet zeggen wat de salariseisen van Schumacher precies zijn, maar naar verluidt zou hij, om in 2007 bij een ander team te willen rijden ongeveer ¤40 miljoen willen verdienen.

Ajax verslaat Brøndby en mag naar CL

Ajax heeft zich voor de vierde achtereenvolgende keer gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van Danny Blind versloeg in de laatste kwalificatieronde de Deense landskampioen Brøndby IF. Ajax stelde de kwalificatie veilig door vanavond in de eigen ArenA met 3-1 te zegevieren, nadat de heenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel was geëindigd.

Blind begon met exact dezelfde elf spelers als twee weken geleden in Kopenhagen, dus mét Boukhari en zonder Sneijder. Nigel de Jong was weer helemaal fit nadat hij wegens een rugblessure de competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal moest laten schieten. Ook Brøndby-coach Michael Laudrup liet zijn formatie ongewijzigd. Dat was enigszins verrassend, want maandag gaf Laudrup aan dat een aantal sleutelspelers wellicht niet speelklaar zou zijn.

Ajax wilde aan het begin van de wedstrijd meteen het initiatief nemen, maar het positiespel liet te wensen over. Vooral Emanuelson en Boukhari leverden veel ballen in. De verdedigers Escudé en Grygera schoven te weinig door en Rosenberg wist voorin de bal niet vast te houden. Brøndby wachtte eerst wat af en kreeg rond het half uur kansen. Elmander rondde bijna een knappe solo af na een foute pass van Trabelsi. Het was echter wel Trabelsi die zijn fout herstelde door Elmanders inzet van de lijn te halen.

Net toen Ajax meer greep kreeg op de Deense tegenstander scoorde Elmander. Brøndby kwam in balbezit omdat De Jong de bal inleverde. De verdediging van Ajax was hierdoor uitgespeeld en Skoubo wist Elmander te bereiken. De Zweed schoof de bal in de lange hoek: 0-1. Vlak voor de pauze leek Escudé nog zwaar geblesseerd uit te vallen, maar de Fransman stond gewoon aan de aftrap van de tweede helft.

Ajax nam in het tweede bedrijf het heft in handen, maar kreeg aanvankelijk geen kansen. Net als veertien dagen terug hielp Babel Ajax over het dode punt. De achttienjarige linksbuiten scoorde na vijftig minuten op karakteristieke wijze de gelijkmaker: hij trok naar binnen en haalde vanaf ongeveer zestien meter hard uit. Vrijwel meteen hierna trof Maduro bijna doel na een afstandsschot.

De goal van Babel was het startsein van een betere tweede helft voor Ajax. Brøndby kwam er niet meer aan te pas in aanvallend opzicht. De Denen probeerden het wel met lange ballen, maar Grygera en Escudé wonnen de meeste kopduels. Ajax daarentegen ging juist beter en vooral creatiever spelen. Emanuelson herstelde zich knap en had enkele mooie acties, Maduro heerste op het middenveld en vooral Pienaar kwam steeds beter in de wedstrijd.

Na tachtig minuten kwam Ajax op voorsprong. De ingevallen Sneijder haalde met zijn linkervoet vanaf achttien meter uit en de Deense doelman Ankergren werd opnieuw in de korte hoek geklopt. Brøndby had niet meer de kracht en creativiteit om een slotoffensief te ontketenen. Uiteindelijk was het Sneijder die de kwalificatie veiligstelde, met een mooi schot na een pass van Maduro.

Ajax gaat dus mee in de koker tijdens de loting voor de poulefase van de Champions League. Die loting zal morgen vanaf 16.00 uur plaatsvinden in het Grimaldi Forum in Monaco. Ajax is net als PSV ingedeeld in de tweede van vier ‘potten’. Dit houdt in dat beide Nederlandse clubs in ieder geval één Europese topclub zullen treffen.

Karakteristiek:

Ajax – Brøndby IF 3-1

Heenwedstrijd: 2-2, Ajax naar Champions League


Opstellingen:

Ajax: Vonk; Trabelsi, Grygera, Escudé, Emanuelson; De Jong, Maduro, Boukhari ( 62. Sneijder); Pienaar ( 82. Galásek), Rosenberg ( 90. Heitinga), Babel.

Brøndby IF: Ankergren; Nielsen, Rytter, Sennels, Agger; Lantz ( 80. Daugaard), Jörgensen ( 74. Absalonsen), Retov; Elmander, Skoubo, Lorentzen ( 57. Kamper).


Doelpunten: 44. Elmander 0-1, 50. Babel 1-1, 80. Sneijder 2-1, 88. Sneijder 3-1

Scheidsrechter: Merk (Dui)

Geel: Maduro, Rosenberg (Ajax), Nielsen, Agger (Brøndby)


Files vaak als smoes gebruikt

"Ik stond in de file". Je hoort het vaak als mensen te laat zijn gekomen op een afspraak. Uit een onderzoek van Securitas Receptie en Hostess Services blijkt nu dat 62 procent van de Nederlanders dat excuus vaak gebruikt. Ruim vierhonderd medewerkers van een receptie van grote ondernemingen werden ondervraagd. Zij nemen vaak telefoontjes aan van mensen die zeggen te laat te zullen komen.

Eenderde van de bezoekers zegt te laat te komen omdat ze de weg niet kunnen vinden. Ook het vinden van een parkeerplaats kost vaak te veel tijd; iets meer dan tien procent geeft dat als reden op. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mannen twee keer zo vaak excuses gebruiken als vrouwen.

Met het onderzoek wil Securitas de werkzaamheden van receptionisten in kaart te brengen en waar nodig verbeteren.

Nieuw: Big Brother 5 Blog

Vanavond is het na lang wachten dan eindelijk zover!
De Big Brother streams gaan online om 22:00 en daarmee ook een nieuw, maar tijdelijk, FOK! onderdeel. FOK! opent vanavond haar deuren voor de Big Brother 5 weblog in samenwerking met het Big Brother 5 forum.

Op de BBlog zullen streamverslagen, screenshots, nieuws en columns te vinden zijn die allemaal te maken hebben met Big Brother. Ook komt er elke week een nostalgieblog, geschreven door de echte oldbies van FOK! Want FOK! is immers gestart tijdens de eerste Big Brother serie en dit leek ons het goede moment om eens terug te blikken op de topics en gebeurtenissen van vroeger, tijdens het Big Brother seizoen.

Dus neem snel een kijkje op http://bigbrother.fok.nl !

Amerikanen ontwikkelen 'lasergun'

Ruimteschepen die met lasers schieten. Dit zagen we vooral in Star Wars films, maar binnenkort wordt het waarheid. Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) heeft namelijk een laser ontwikkeld die klein genoeg is om op een gevechtsvliegtuig te bevestigen. Het lasertje blijft toch de kracht houden om raketten te vernietigen.

Het 750 kilogram wegende High Energy Laser Area Defense System (HELLADS) wordt ongeveer zo groot als een flinke koelkast. Door het koelsysteem dat altijd bij een laser bevestigd moet worden, kon tot voor kort alleen een jumbo jet zo'n wapen dragen.

Als alles volgens plan verloopt, zal het Pentagon de lasergun in 2007 in gebruik nemen.

Van Scheppingen verder in kwalificaties

Dennis van Scheppingen is het kwalificatietoernooi van de US Open uitstekend begonnen. Onze 30-jarige landgenoot won zijn eerste wedstrijd tegen de Fransman Nicolas Devilder.

De Mijdrechter was de beste na twee tiebreaks: 7-6, 7-6. In de eerste set eindigde de tiebreak in 7-3, in de tweede set in 7-4. Van Scheppingen wordt in de volgende ronde gekoppeld aan de Thai Danai Udomchoke, die met 6-4 en 6-4 Tomas Tenconi versloeg. Van Scheppingen, momenteel niet in de top-200 van de ATP-ranking, nam in zijn loopbaan drie keer deel aan het hoofdtoernooi van de US Open, waarin hij steeds strandde in de eerste ronde.

Melvyn op der Heijde komt later vandaag in actie. Op der Heijde speelt tegen de Amerikaan Wayne Odesnik. Mocht de Nederlander die partij winnend afsluiten dan stuit hij in ronde twee op Greul of Gremelmayr.

Robbie Williams in de reggae

Op het nieuwe album van Robbie Williams zullen veel reggae-getinte nummers staan. Het is voor het eerst dat hij van deze stroming gebruik maakt. De eerste single van het album 'Intensive Care' zal 'Trippling' zijn. Het nieuwe album zal 24 oktober in de winkels liggen. De nieuwe single komt twee weken eerder uit.

Om het album te promoten, geeft Williams op 9 oktober een concert in Duitsland. De laatste keer dat Williams Nederland aandeed was in 2003. Toen zong hij veel nummers van zijn album 'Escapology'.

Overigens heeft de zanger met EMI, zijn platenmaatschappij, en met T-Mobile een anderhalf jaar lopend contract afgesloten om zijn nieuwe nummers eerst via de gsm te laten horen. Het downloaden van de singles op de mobiele telefoon kost 1,50 pond (2,27 euro) en kan al twee dagen voor de verkoop van de cd.


Robbie Williams

Huisdieren en bomen 'geëvacueerd' uit Gaza

Nadat gisteren de laatste joodse nederzettingen in de Gazastrook ontruimd zijn, is het vandaag de beurt aan de (ex-)huisdieren en bomen van de oud-bewoners. Vele joodse kolonisten lieten tijdens de ontruiming huisdieren achter, waarvan er van zo'n honderd al verhinderd is dat ze in handen van Palestijnen vallen.

De Israëlische regering meldt vandaag dat er nog zo'n tweehonderd dieren van kolonisten vrij rondlopen op de Gazastrook. Het gaat bijvoorbeeld om honden, katten, vogels en geiten, maar er is ook een enkele ezel en een leguaan aangetroffen. Vele "geredde" dieren zijn intussen naar het asiel gebracht. Er wordt getracht de eigenaren op te sporen.

Het Joods Nationaal Fonds (JNF) zal voorts honderden bomen in de verlaten nederzetting verwijderen, dit op verzoek van het Israëlische leger. De bomen zullen tijdelijk worden geplant in een veld in Zuid-Israël. De bomen zullen worden teruggebracht naar de kolonisten zodra zij hun nieuwe onderkomen betrokken hebben.

Zinloos Geweld

Zinloos geweld komt steeds vaker en vaker voor. Mensen vechten om nutteloze dingen of soms ook gewoon zonder reden omdat ze de ruzie-zoekende persoon aankeken.
Iemand staat geparkeerd en er wordt gevraagd of hij achteruit wil en zodra hij dit niet doet worden er rake klappen uitgedeeld. Je kon toch gewoon achteruit rijden dan was dit niet gebeurd.

De definitie van zinloos geweld wordt echt tevoorschijn gehaald in dit filmpje.
Zitten schokkende beelden tussen, dus je bent gewaarschuwd. Met dank aan ummagumma voor de link

Balkenende: '2006 wordt beter jaar'

Leffe48 had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgend jaar zal het economisch beter gaan in Nederland, zo zei althans premier Balkenende vandaag. Hij meldde dat het kabinet het in grote lijnen eens is over de begroting voor volgend jaar. Vrijdag volgt een formeel besluit. "Ik ben blij dat er een ander beeld te vertellen is dan vorig jaar", zo zei de premier.

Bij de koopkracht zullen "grote groepen in de plus uitkomen", aldus Balkenende. "Er zijn plussen en minnen. Individuele garanties zijn nooit te geven." Onder andere mensen met een goedkope ziektekostenverzekering, zoals de studentenpolis, en tweeverdieners van wie het inkomen van een partner onder de ziekenfondsgrens (32.000 euro) ligt en de ander meer verdient, zullen er op achteruit gaan. Bronnen binnen het kabinet melden dat koopkrachtbeeld uiteen loopt van "kleine minnen" tot plussen van 4 à 5 procent.

De premier noemde een aantal maatregelen waardoor de koopkracht er volgend jaar op vooruit zal gaan. Zo gaat de WW-premie voor werknemers met één procent omlaag, een maatregel die de afgelopen dagen al uitlekte. Verder zal de heffinskorting (het bedrag dat iedereen van de belasting mag aftrekken) met enkele tientallen euro's omhoog gaan, de ouderenkorting (het bedrag dat 65-plussers van de belasting mogen aftrekken) wordt eveneens verhoogd, van deze laatste regeling kunnen bovendien volgend jaar meer ouderen gebruik maken.

Ook zal de inkomensafhankelijke premie van AOW'ers met een aanvullend pensioen, vutters, werknemers met een prepensioen en zelfstandigen verlaagd worden, dit zodat zij niet de dupe worden van het nieuwe zorgstelsel. In ruil hiervoor betalen de werkgevers een hogere premie, zij krijgen hiervoor compensatie. Balkenende meldde dat de lasten voor het bedrijfsleven niet omhoog zullen gaan. Alle plannen zullen op Prinsjesdag (20 september) worden gepresenteerd.

Internationale media-aandacht spermashow

In het kader van 'De TV Competitie' zal vanavond op Talpa een aflevering van ''Ik wil een kind van jou.... en verder niets'' te zien zijn. De nu al beruchte spermadonorshow dus. Na IdtV's 'Vijf Sterren' (vijf voormalige prostituees beginnen een restaurant) en 'Het Grote Geld' (in een halfjaar zo veel mogelijk geld verdienen) van Rene Stokvis Producties, is het vandaag de beurt aan Eyeworks.

En de productie van Reinout Oerlemans' bedrijf is ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij gegaan. Onder andere de Britse omroep BBC, persbureau Reuters, Australische kranten en de Zwitserse radio besteden er vandaag aandacht aan. De show, waar al Kamervragen over zijn gesteld, wordt vooral gezien als de opvolger van John de Mols wereldwijde hit 'Big Brother'.

Reuters heeft het over "het testen van de grenzen van reality-tv"; Alain Franco, verslaggever van de Zwitserse publieke radio, gaat iets verder: "Dat hij nu een spermashow uitzendt, verbaast me niet. Dit soort troep kan alleen uit Nederland komen, waar niemand opkijkt als je een moslim geitenneuker noemt." Hij denkt echter wel dat het gaat scoren, en waarschijnlijk ook in andere landen: "Het flatteert de lage instincten: mensen willen weten: wie is die gekke Yessica die sperma wil?"

'Ik wil een kind van jou.... en verder niets' is vanavond om 20:30 uur te zien op Talpa. Morgen en vrijdag volgen nog respectievelijk 'Een Goed Begin' (Endemol) 'en Laatste Kans voor de Liefde' (PALM). De mensen thuis kunnen stemmen op hun favoriete programma en zaterdagavond zal de winnaar bekend worden gemaakt. Van dit programma zullen vervolgens meer afleveringen op Talpa te zien zijn.

Zwangerschappen schuld van videogames !?

Net als je denkt dat je alles wel gehoord en gelezen hebt over de slechte eigenschappen van videogames komt er nog eentje bij die nog bizarder is dan al het voorgaande:

Op de Timken High School in Canton, Ohio blijken 65 van de bijna 500 vrouwelijke studentes zwanger te zijn. Dit cijfer is bevestigd door directrice Kim Redmond.

En wat verdenkt men van deze zwangerschappen? Films, televisie, video games en luie ouders. Eén ding is wel zeker, de school zelf heeft er weinig schuld aan.

"[...]
Whose fault is it that more than 13 percent of Timken's girls are with child? Some would say fault-finding isn't a fruitful exercise, but in this case, it's critical. Suspects range from movies, TV and video games to lazy parents and lax discipline. Only one thing is sure: Schools don't impregnate children.
[...]"


Redmond spreekt van een uit zijn krachten gegroeid probleem. De cijfers lijken er niet om te liegen. Volgens het Canton Health Department zijn van de 586 geboren baby's in de maand juli 104 van ouders tussen de 11 en 19 jaar oud.

Albers praat met vier teams

Christijan Albers is niet alleen in onderhandeling met Minardi F1 en Jordan Grand Prix over een stoeltje voor volgend seizoen, ook BAR Honda en een anoniem vierde team zouden interesse hebben in de Nederlander.

Volgens de nieuwste editie van het tijdschrift Formule 1 voert het management van Albers gesprekken met alle vier de teams en heeft de coureur al voorlopige aanbiedingen van drie teams op zak. Eén daarvan is een team dat nog niet bij naam is genoemd, maar volgens geruchten zou het hier om het nieuwe team van BMW gaan.

Volgens Cees Faes van TCC, het bureau dat Albers' zaken behartigt, heeft vooral het contract met het onbekende team nog geen definitieve vormen aangenomen: "Er staan een aantal mitsen en maren in en dat houdt inderdaad verband met ontwikkelingen op de rijdersmarkt." Ondertussen zou Albers van Jordan een nieuwe, betere aanbieding hebben gekregen dan hij al had liggen van dat team.

Tenslotte wist de manager van Albers, Lodewijk Varossieau, nog te melden dat Albers al dit jaar voor Jordan had kunnen rijden. Hij kreeg de aanbieding om tijdens de laatste vijf races van het seizoen Narain Karthikeyan te vervangen. Het contract dat de Nederlander heeft met zijn huidige team verbood dat echter.

Google lanceert eigen Instant Messenger

Leffe48, coz en Bat hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zoekmachine Google heeft vandaag zijn eigen Instant Messenger-programma gelanceerd: Google Talk. Met de chat-cliënt kun je zowel teksten versturen als telefoneren. Google Talk moet de concurrentie aangaan met programma's als MSN Messenger en Skype.

De geruchten over een instant-messagingdienst van Google gingen al langer over internet, maar nu is het dan echt zover. Google Talk is hier te downloaden, om er gebruik van te maken heb je wel een Gmail-adres nodig. Google Talk is gebaseerd op het open xmpp-platform (extensible messaging and presence protocol) en kan dus contact maken met programma's als Trillian en Gaim. Hiermee is het mogelijk om, indirect, te chatten met bijvoorbeeld MSN Messenger-gebruikers. Google Talk is op het moment alleen geschikt voor Windows XP- en 2000-gebruikers, voor Linux en Max OS X is er nog geen versie beschikbaar. Google zegt vooralsnog geen plannen te hebben advertenties in de messenger te verwerken.

Het Amerikaanse bedrijf hoopt met deze lancering zijn positie van populairste zoekmachine ter wereld te handhaven. De nieuwe toepassing zou meer klanten moeten opleveren die langer op de website van Google blijven hangen. Eerder al lanceerde Google Google Desktop, een programma dat naar gelang de voorkeur van de computergebruiker naar informatie als foto's en berichten zoekt op internet en deze informatie in een aparte taakbalk plaatst.

Nederlanders lonken naar Minardi

Een Nederlands consortium van banken, investeringsmaatschappijen en andere bedrijven zou interesse hebben in een overname van Minardi F1. De bedrijven hebben hierover reeds twee gesprekken gehad met Bernie Ecclestone.

Het consortium bestaat uit ABN Amro, Greenfield Capital, WP Stewart & Co Ltd., Media Republic en Lost Boys. Een delegatie van deze groep bedrijven heeft een aantal weken geleden een gesprek gehad in Amsterdam met Bernie Ecclestone en een tweede gesprek in Istanbul, tijdens de Grand Prix van Turkije.

Het consortium heeft nog niet met iemand van het team zelf gesproken, maar wilde eerst zich oriënteren op de sport middels de FIA. "Niemand weet precies wat er gaat gebeuren in de autosport en dan is het belangrijk van de grote baas zelf te horen hoe hij de zaken ziet," aldus Jean Luc Zeguers van ABN Amro.

Eerder gaf Paul Stoddart van Minardi al aan dat hij pas met aspirant-kopers gaat praten als zij een bankgarantie van vijf miljoen dollar kunnen geven. Een overname van zijn team zou echter het veelvoudige van dit bedrag gaan bedragen.

Scare your Kids 2

In de vorige blog konden jullie al kijken naar een vader die een leuke grap uithaalde met zijn eigen kinderen.
Het was een goeie grap, maar de vader in het volgend filmpje haalt een betere truc uit. Zijn kinderen hebben de nacht hiervoor de Texas Chainsaw Massacre gekeken. Meeste mensen kennen deze film wel waar die man met zijn kettingzaag rondwandelt.

De vader heeft zichzelf omgekleedt en hij heeft het volgende gedaan bij zijn kinderen.

Windows XP toch niet in het Fries

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoft-werknemer Daniel van Soest, die eerder vol trots aankondigde dat Windows XP nu ook in het Fries verkrijgbaar is, heeft zijn bericht ingetrokken. "Mijn excuses voor iedereen die net als ik een gat in de lucht sprong, maar het Windows XP feest gaat helaas niet door in het Fries", zo schrijft hij op zijn weblog.

Van Soest meldt dat hij een vergissing heeft gemaakt. De Friese update blijkt een zogenaamde 'language locale' te zijn. Deze bestanden bevatten informatie over valuta en tijdszones, maar aangezien die van Friesland gelijk zijn aan Nederland zal er geen merkbaar verschil zijn. "Wanneer de Friese locale geïnstalleerd wordt, verschijnen dus bijvoorbeeld namen van maanden en dagen in het Fries, terwijl de rest van de user interface van Windows de originele taal behoudt", aldus Van Soest.

Ook de Leeuwarder Courant schrijft vandaag over de zaak en noemt het bericht grote onzin. Het betreft namelijk een update voor Service Pack 2, welke al op 9 augustus werd uitgebracht. Een woordvoerder van Microsoft heeft dit bevestigd. De krant meldt dat de Friese update alleen is te installeren in de Engelstalige versie van Windows XP. Slechts enkele systeeminstellingen zijn in het Fries vertaald. De knoppen en uitlegschermen blijven gewoon in het Engels, maar bijvoorbeeld de kalender in Outlook is wel in het Fries.

'Nieuwe Cafu' naar Real Madrid

Real Madrid heeft opnieuw een Braziliaanse international aangetrokken. Het gaat om de back Cicero Joao de Cezare, beter bekend als Cicinho. De 25-jarige verdediger zal in de winterstop naar Madrid verkassen.

Cicinho komt voor zes miljoen euro over van São Paulo. De Braziliaan tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Koninklijke. De vleugelverdediger, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan, geldt in Brazilië als de opvolger van Cafu. Cicinho was dan ook basisspeler van het Braziliaanse team op de Confederations Cup, toen Cafu forfait gaf.

Met de transfer van Cicinho wordt de Braziliaanse kolonie van Real nog groter. Ronaldo, Roberto Carlos en coach Luxemburgo waren er al voor de zomer, en de laatste maand kocht Real nog eens Baptista en Robinho. Cicinho zal echter snel een Italiaans paspoort aanvragen, zodat Madrid met deze transfer geen problemen ondervindt met de in Spanje geldende regels wat betreft het aantal spelers van buiten de EU. Dit mogen er maximaal drie per elftal zijn.

Saboteurs koninklijke chat alsnog vervolgd

De drie mannen die in januari 2002 een chatsessie tussen prins Willem-Alexander, prinses Máxima en een groep geselecteerde Nederlanders verstoorden, worden alsnog vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Dit heeft een woordvoerder van het landelijk parket vandaag bevestigd. Waarom het onderzoek zo lang geduurd heeft, wilde het OM niet zeggen.

Door toedoen van de mannen was de site van het koninklijk huis binnen enkele minuten na het begin van het onderhoud onbereikbaar. De chatsessie eindigde in een totale mislukking. In april 2002 werden zes verdachten aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid. Zij zouden volgens het OM deel uitmaken van de krakersgroepen Xtreme Power (XP) en Down Under Crew (DUC) en waren al langer in beeld bij de digitale recherche.

Deze groep heeft zeer waarschijnlijk wereldwijd vele computerinbraken op haar naam staan. Van deze zes mannen zullen er nu dus drie (van 20, 21 en 32 jaar) vervolgd worden, wat er met de andere drie zal gebeuren, kon justitie vandaag niet zeggen. De zaak zal volgende week vrijdag voorkomen bij de politierechter in Rotterdam.

Extra maps voor Xbox-versie Splinter Cell: Chaos Theory

Ubisoft heeft vandaag aangekondigd dat er twee nieuwe maps te downloaden zijn voor mensen die de Xbox-versie van Splinter Cell: Chaos Theory in het bezit hebben. Natuurlijk moeten deze mensen ook een Xbox Live abonnement bezitten. Het gaat om twee nieuwe co-op missies, namelijk Nuclear Plant en UN Headquarters. Beide missies zijn te spelen in split-screen, via System Link en Xbox Live.



1e Nederlandse vrouwelijke generaal benoemd

Leanne van den Hoek (foto) is vanmiddag door de staatssecretaris van Defensie bevorderd tot de rang van brigade-generaal. Van den Hoek is hiermee de eerste vrouwelijke generaal in de Nederlandse geschiedenis.

De 47-jarige Van den Hoek heeft binnen de Koninklijke Landmacht verschillende functies vervuld en al eerder een primeur te pakken gehad. Zo werd zij in 2001 de eerste vrouwelijke bataljonscommandant. Momenteel is Van den Hoek commandant van het Instituut Keuring en Selectie van Defensie. Per 1 november zal zij commandant van het Personeels-commando van het Commando Landstrijdkrachten worden.

Australian Football

Australian Football lijkt een beetje op American Football alleen bij Australian Football dragen ze geen bescherming.
Tijdens zo'n wedstrijd kan er van alles misgaan zoals botbreuken, blauwe plekken enz. Dit is het nadeel van zulke sporten maar dat weet je al voordat je aan deze sport begint.

In het volgend filmpje zien we een fragment waarbij een speler de bal wilt wegtrappen alleen dit loopt gruwelijk mis.
Kan schokkend zijn voor sommige mensen

Madonna op 1 in lichaamsdelen top 10

Madonna mag haar navel wel dankbaar zijn. Dankzij dit lichaamsdeel staat de Queen of Pop namelijk op één in de lijst 'ongelofelijke lichaamsdelen' van het Amerikaanse muziekblad Spin. De redacteuren hebben de meest 'ongelofelijke en onmogelijke' lichaamsdelen van beroemde muzikanten een cijfer gegeven en op die manier een top tien gemaakt.

De navel van Madonna staat op nummer 1 omdat zij dit lichaamsdeel als eerste liet zien als provocatie van het alledaagse, aldus redacteur Marc Spitz. Op nummer 2 staat de lever van Keith Richards en op nummer 3 de schedel van REM-zanger Michael Stipes.

De top 10 wordt verder ingevuld met onder andere het bekken van Elvis Presley, de tong van Kiss-frontman Gene Simmons, de benen van Tina Turner en het achterwerk van Bruce Springsteen.

Submitjes

Vandaag weer een nieuwe frisse dag en weer een greep uit de submits.
De waardering is zeer groot voor alle submits. Daar onze dank voor.

- 2 Vrouwen waar elke man van droomt.
- Mensen met veel te veel vrije tijd.
- Soms is het nog niet je tijd om dood te gaan.
- Heeft iedereen een lekkere vakantie gehad? Wij hopen van wel en zeker na het zien van dit ranzige filmpje!
- Een leegstaand haunted ziekenhuis en deze Pic was gisteren gespot.

Met dank aan 2x Anonieme users, Sorcerers_Apprentice, UncleSam voor de submit

Chinese schoolbus ramt groep mensen

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een tragisch verkeersongeluk in de Chinese stad Shenzhen zijn dinsdag zeker negentien mensen om het leven gekomen. Nog eens zestien anderen raakten gewond toen een schoolbus inreed op een grote groep mensen.

De schoolbus, die kinderen van de kleuterschool naar huis had gebracht, reed 's avonds met hoge snelheid de stoep op. De chauffeur moest vermoedelijk uitwijken voor een fietser vanuit de andere richting, wat overigens niet lukte. De bus schoof vervolgens zeker 70 meter over de stoep heen, waarbij veel mensen geraakt werden.

Negen mensen kwamen direct om, en nog eens tien anderen overleden later in het ziekenhuis. De 24-jarige chauffeur van de bus is door de politie ingesloten voor verhoor. Op het moment van het ongeluk waren er geen kinderen in de bus aanwezig.


De schoolbus raakte zwaar beschadigd bij het ongeluk

Rokende chimpansee moet stoppen

Nadat chimpansee Charlie uit de Zuid-Afrikaanse dierentuin Bloemfontein per direct moest stoppen met roken, moet nu ook de 26-jarige Aiai eraan geloven. De vrouwlijke chimpansee, die in de dierentuin van de Chinese stad Xian woont, gaat afkicken.

Aiai begon met roken in 1989, nadat haar eerste partner was overleden. Nadat ook haar tweede partner en haar kinderen overleden en een ander kind werd overgeplaatst naar een andere dierentuin, werd het Aiai teveel en veranderde ze in een ware kettingroker. De dierentuin heeft gisteren bekend gemaakt de chimpansee van haar nicotineverslaving af te helpen. Een nieuwe man in haar leven moet hier onder meer aan bijdragen.

Justin Timberlake krijgt schadevergoeding

Justin Timberlake krijgt een schadevergoeding van de Britse tabloid News of the World. De Amerikaanse popster werd vorig jaar beschuldigd van overspel. Het ging over een liefdesrelatie die de zanger achter de rug van vriendin Cameron Diaz zou hebben gehad met het model Lucy Clarkson. Volgens een Britse rechter klopte het bericht van geen kanten.

Hoeveel geld hij krijgt is niet bekend, maar News of the World zal aan Timberlake een "substantieel bedrag" overmaken. Clarkson zal eenzelfde bedrag betalen, omdat zij de bron van het verhaal was. Ze gaf toe dat de beschuldiging niet klopt. Timberlake heeft aangekondigd het geld over te maken aan een goed doel.

Justin en Cameron

Woningcorporatie wil schotelantennes verbieden

Icoon Binnenlands nieuws De woningbouwcorporatie De Nieuwe Unie is van plan om proefprocessen te beginnen tegen huurders met een schotelantenne. Volgens de corporatie zijn de schotels ten eerste lelijk, maar beschadigen ze bovendien gevels, daken en kozijnen. Dat heeft een woordvoerster woensdag gemeld.

De woningcorporatie kwam op het idee voor de processen omdat het merendeel van de huurders met schotelantenne weigert om die weg te halen. Ook het aanbieden van alternatieven, zoals een speciaal televisiepakket met extra zenders, wist de 3200 huurders met schotelantenne niet over te halen. " We kunnen moeilijk tegen de gevel opklimmen en de schotels verwijderen. We kiezen voor de nette weg, de juridische", aldus de woordvoerster.

In het huurcontract dat alle huurders van De Nieuwe Unie moeten ondertekenen, staat overigens gewoon een verbod op het plaatsen van schotels. Jarenlang werd dit echter gedoogd, maar nu er alternatieven zijn wil de corporatie van de ontsierende dingen af.

Berger denkt aan arbitragezaak


Ruud Berger staat in de belangstelling van RKC Waalwijk, maar zijn club FC Zwolle wil de middenvelder niet laten gaan.

Volgens RTV Utrecht overweegt Berger nu om bij de KNVB een arbitragezaak aan te spannen, omdat er sprake is van positieverbetering. Op deze manier dwong Bernard Hofstede eerder deze zomer een transfer van VVV-Venlo naar Heracles Almelo af.

Berger, voormalig voetballer van FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden en FC Emmen, was afgelopen weekend van grote waarde voor Zwolle. Met twee doelpunten bezorgde hij de club een 2-1 overwinning op BV Veendam.

Man pleegt drievoudige moord

YubYub, wqlf en kruimel_20 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Belgische plaatsje Ans is vannacht een drievoudige moord gepleegd. De dader is een 53-jarige man, die voorwaardelijk vrij was. Hij kon in de loop van de nacht worden opgepakt in Andenne.

De dader woonde met zijn nieuwe echtgenote en drie kinderen in Ans. De kinderen waren halfbroers van elkaar, in welke relatie zij tot de man stonden, is nog onduidelijk. Om nog onbekende redenen viel de man de jongens en de vrouw ineens aan met een mes en een hamer. De vrouw en twee jongens (van 15 en 19 jaar oud) kwamen hierbij om het leven. De 16-jarige jongen wist zwaargewond het huis van de buren te bereiken. Hij ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De dader wordt vandaag overgebracht naar Luik voor verhoor. In juli 1990 werd hij al eens veroordeeld voor de moord op zijn tante en zijn moeder. Hij kreeg twintig jaar dwangarbeid opgelegd, maar werd in 1997 vervroegd vrijgelaten.

Octopus Vs Shark

Het zijn beiden dieren die je het liefst niet tegen zou willen komen als je in de zee aan het duiken of gewoon aan het zwemmen bent.
Een Octopus zal een mens niet zo snel aanvallen in tegenstelling tot een haai die dat veel eerder zou doen. Haaien zijn gevaarlijke dieren en ze kunnen met gemak je been of arm eraf bijten. Een Octopus heeft het voordeel dat het zichzelf kan camoufleren tussen rotsen waardoor het bijna niet opvalt maar als beiden dieren elkaar ontmoeten, is er maar 1 de winnaar.

Meer details bekend Driver 4

Hoewel er nog niet veel bekend was over Driver 4, hebben we ondertussen nog wel een paar interessante details.

De officiële naam blijkt Driver 4: Parallel Lines te heten. De releasedatum staat (nog) op Maart 2006 voor zowel PlayStation 2 als Xbox.


De game speelt zich af in de zeventiger jaren van New York City met de keuze uit veertig gelicenseerde tracks uit die tijd. Parallel Lines volgt een 18 jarige jongen genaamd The kid (T.K.) die het moet gaan maken in de diverse secties van The Big Apple.

De open game wereld biedt verscheidene missies waarbij de meeste gewoon in een auto rijden vereisen en gelukkig niet meer zoveel lopen als in het voorgaande deel.

Men verwacht geen boten in dit vierde deel, maar wel een verbeterde A.I. en drie keer zoveel verkeer inclusief voetgangers. Er zullen tot zo'n tachtig auto's te verkrijkgen zijn dankzij diverse sub-missies en mini-games. Online gamen zou ook mogelijk moeten worden met een maximum van acht spelers.

Moeder (16) opgepakt na overlijden baby

Ikook, ummagumma en suzannetje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 16-jarige moeder uit Boxtel is door de politie aangehouden, nadat haar acht maanden oude baby vorige week maandag in het ziekenhuis overleed. Ook de 19-jarige vriend uit Eindhoven is opgepakt. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Het kindje is waarschijnlijk mishandeld. De baby werd onwel toen de jonge moeder bij haar vriend in Eindhoven was. Het tweetal werd vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood.

FC Twente verhuurt Fafiani aan FC Zwolle

Raymond Fafiani speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Zwolle. De 21-jarige linksbuiten kwam bij FC Twente weinig aan spelen toe.

Fafiani zal vanmiddag een medische keuring ondergaan en dan is alles definitief. Volgens algemeen directeur Johan Plageman van Twente is dit de beste optie voor beide partijen: ”Het is de bedoeling dat hij elke week aan spelen toekomt. Dat hij weer wedstrijden speelt waar hij onder druk en spanning voetbalt. Wij zien in hem zeker nog een speler voor de toekomst. We hopen dat hij bij terugkeer van meer betekenis is voor FC Twente.”

In 2004 kwam Fafiani in Enschede terecht na één seizoen Vitesse. Voor Twente speelde de aanvaller twintig competitiewedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam. Zijn nieuwe club FC Zwolle staat momenteel als zesde genoteerd in de Gouden Gids Divisie.

GTA voor Half Life 2

De mensen van de website Fueled zijn bezig met een mod voor Half Life 2.

Zoals je op de screenshots kunt zien stelt deze mod je in staat om een Grand Theft Auto - achtige game te spelen op de Half Life 2 engine genaamd Fueled.

Fueled is zowel een single- als multiplayer mod waarin de gameplay vooral gaat om met zoveel mogelijk auto's zoveel mogelijk rotzooi te trappen.

Om de huidige versie van de mod te kunnen downloaden dien je je te registreren op de site.

Duiker aangevallen door haai

KRIBBET en Tita_NL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een duiker is vandaag voor de kust van Zuidoost-Australië aangevallen door een haai. Het dier greep de man en sleurde hem mee. De politie startte onmiddellijk een zoekactie, maar de kans dat het slachtoffer de aanval heeft overleefd, is klein.

De haai viel de duiker twee kilometer uit de kust aan, nabij de stad Adelaide. Het is de tweede keer in acht maanden dat een haai bij Adelaide een mens doodt. Een 18-jarige surfer werd in december door twee haaien verscheurd.

Een haaiendeskundige denkt niet dat het om dezelfde haai gaat. "Bij aanvallen door haaien wordt er altijd gespeculeerd over kwaaie haaien of een haai die op het slechte pad is beland of een haai die smaak van mensen te pakken heeft. Maar hier is nog nooit bewijs voor geleverd", aldus de deskundige op de zender ABC.

Temmink fluit Super Cup in Monaco

René Temmink is door de UEFA uitverkoren om als arbiter op te treden tijdens de wedstrijd om de Europese Super Cup tussen Liverpool en CSKA Moskou.

Vrijdag wordt Temmink bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Inia en Meenhuis. Eric Braamhaar zal als vierde man fungeren. Temmink was nog nooit arbiter bij een wedstrijd van CSKA Moskou, maar moest wel al twee keer een duel met Liverpool in goede banen leiden.

Temmink floot in zijn loopbaan ook al zeventien wedstrijden in de Champions League, waaronder Chelsea – Bayern München en AS Roma – Real Madrid uit het afgelopen seizoen. De 45-jarige Temmink heeft internationaal veel aanzien. De Tukker staat echter niet op de shortlist van scheidsrechters voor het WK, omdat hij in 2006 te oud is om internationaal te fluiten.

Man bindt ex vast aan boom

Esposa, Rachidje, P.A. en babsjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 21-jarige man uit Grave heeft maandagavond zijn 17-jarige ex-vriendin uit Wanroij ontvoerd en aan een boom vastgebonden. De man kon gisteravond worden aangehouden.

De ontvoerder trok het meisje maandagavond in Mill zijn auto in en bond haar later in Ravenstein aan een boom vast, waarna hij er weer vandoor ging. Hoe lang de ontvoering geduurd heeft en hoe lang het meisje aan de boom vast zat geketend, is nog onduidelijk. Het slachtoffer wist zichzelf te bevrijden uit haar benarde positie.

Te koop: Activision Highscore badges

In het kader van: What-the-hell? nieuws

In 1980 kwam Activion met nogal erg veel games op de markt. Haalde je een goede high-score , dan kon je een opstrijkbare badge verdienen.

Je maakte er natuurlijk helemaal de blits mee op school als je shirt een badge had van het Activision Grand Prix Driving Team.


Enkele badges

Nu kun je ze ook kopen op Ebay. Voor al diegenen die geen highscore hebben gehaald en toch heel erg graag zo'n badge willen hebben

Informatie bij wegwerkzaamheden kan beter

De informatie en markering bij wegwerkzaamheden in Nederland kan beter. Dat blijkt uit een onderzoek dat de ANWB samen met Europese zusterorganisaties in elf landen heeft gehouden. Testteams hebben bij wegwerkzaamheden gekeken naar de plaatsing van borden, de kwaliteit van het wegdek, hoe de situatie 's nachts is en hoe weggebruikers worden geïnformeerd. De vier in Nederland onderzochte wegvakken liggen aan de A16 bij Breda, de A15 bij Sliedrecht, de A50/A59 bij Oss en de A59 bij Waalwijk.

Oostenrijk scoort in het onderzoek goed, Spanje en Italië slecht. Nederland eindigde in de middenmoot met een voldoende. In Nederland zijn rijstroken soms aan de smalle kant en kan de veiligheid verbeterd worden door meer pechhavens aan te leggen. Ook zou gemeld moeten worden hoe lang het traject is waar wordt gewerkt en hoe lang de werkzaamheden gaan duren.

Manchester City nog steeds ongeslagen

Kiki Musampa is in de Engelse Premier League met zijn club Manchester City nog ongeslagen. De oud-speler van Ajax won dinsdagavond de derde competitiewedstrijd tegen Sunderland met 2-1. Vassell en Sinclair scoorden voor City, dat met zeven punten voorlopig aan kop gaat.

Middlesbrough, met Boateng, Hasselbaink en Reiziger wist voor de eerste maal te winnen.. Birmingham, met Melchiot in de basis, werd thuis met 3-0 verslagen door trefefrs van Viduka (twee maal) en Queudrue.

Portsmouth, met Westerveld in het doel, kwam tegen Aston Villa niet verder dan 1-1.

Namco Museum Battle Collection

Je PSP al geüpdate naar firmware 2.0 en toch old-skool games willen spelen? Niet getreurd. Namco gaat beginnen met de verkoop van zijn Museum Battle Collection.

Wat kunnen we verwachten?

"[...]
WIRELESS MULTIPLAYER MATCHES: Challenge up to 4 of your friends to head-to-head battles on some of gaming's greatest franchises. Race, shoot, or even eat your friends as you play to prove who is top dog.

CO-OP MODE: Rather make love, not war? Join up with friends or family in the Co-Op mode and share the high score! Classic gameplay that never grows old.

ARCADE CLASSICS ALL IN THE PALM OF YOUR HAND: Only Namco can give you this great classics roster: Pac-Man, Ms. Pac-Man, Galaga, Galaxian, Rally-X, New Rally-X and Dig Dug.

10 US EXCLUSIVES! Xevious, Bosconian, Mappy, Tower of Druaga, Dragon Buster, Grobda, Dig Dug 2, King & Balloon and more to bring the total to over 20 games.

GAME SHARING MODE: Share the great nostalgic gameplay by wirelessly transferring the classic titles from the original roster.
[...]"


Een paar screenshots:

Redan mag weg van Willem II

Iwan Redan mag vertrekken van Willem II. De 25-jarige aanvaller is overbodig in Tilburg na de komst van de Hongaar Zsombor Kerekes.

Redan kwam aan het begin van het afgelopen seizoen over van RKC Waalwijk. De Rotterdammer maakte vorig jaar zes doelpunten in 26 competitiewedstrijden. Kees Zwamborn, de manager technische zaken van Willem II, legt uit waarom Redan mag vertrekken: ”Dit is in onze ogen de beste optie voor beide partijen. Wij hadden verwacht dat Redan, die gewend is aan een twee-spitsensysteem, zich beter zou aanpassen aan ons spelsysteem met drie aanvallers. Dat is jammer genoeg niet het geval. Door het contracteren van Kerekes heeft Willem II de selectie op dat gebied versterkt.”

Atletiek: Perry verslagen op 100 meter horden

Michelle Perry is bij de Grand Prix in het Oostenrijkse Linz op de 100 meter horden verslagen. De Amerikaanse wereldkampioene moest dinsdagavond Brigitte Foster-Hylton voor zich dulden. De Jamaicaanse finishte in een tijd van 12,65 seconden, Perry had vijfhonderdste meer nodig. De Duitse Kirsten Bolm eindigde als derde in 12,75.

De Jamaicaan Dwight Thomas was de snelste op de 100 meter vlak met een lichte rugwind in 10 seconden precies. Hij versloeg de Brit Jason Gardener (10,09) en de Ghanees Aziz Zakari (10,10). Bij de vrouwen sprintte Chandra Sturrup (Bahama's) naar de overwinning in 11,01.

Wereldkampioen Dwight Phillips won bij het verspringen, in zijn eerste poging kwam de Amerikaan op 8,57 meter, wat zijn enige geldige poging zou blijven. Landgenoot Miguel Pate (8,19) en de Fransman Salim Sdiri (8,10) eindigden als tweede en derde.

De Nederlander Christian Tamminga was geen goede vervanger van wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom. De Hagenaar, die dit seizoen lang geblesseerd was, haalde tot drie keer toe de aanvangshoogte van 5,30 niet. De Duitser Tim Lobinger won het polsstokhoogspringen met 5,80.

Toch Flash ondersteuning voor de PSP?

Ontwikkelaars bij Sony zijn aan het bekijken of ze Macromedia Flash zullen ondersteunen voor de webbrowser van de Sony PlayStation Portable in de toekomst. Tevens zijn ze aan het onderzoeken of Javascript ook ondersteund dient te worden.

Sony Computer Entertainment platform development chief Izumi Kawanishi beweert dat men eerst moet kijken of de gevraagde performance van Flash animaties wel goed genoeg door de PSP kan worden toegepast. Kawanishi en zijn team staan open voor elke ontwikkeling, maar gaan eerst kijken of de beveiliging van de PSP daarmee niet in gevaar komt. Men zou in staat kunnen zijn via een Javascript directe toegang op de UMD discs te kunnen krijgen met alle gevolgen van dien.

Wanneer nu een webpagina op de PSP wordt getoond is alle data door het interne geheugen van de PSP verwerkt. De Memory Stick Pro Duo wordt hierin niet gebruikt. Dit is technisch wel mogelijk, maar kan problemen geven als men de Memory Stick bijvoorbeeld verwijdert. Toch houdt Kawanishi het ondersteunen van offline HTML ook nog even warm.

Verder heeft Kawanishi bekend gemaakt dat er diverse USB devices komen voor de PSP. Toetsenbord en muis zijn mogelijk en dan is er nog het GPS device dat op de E3 werd getoond werd.

De 2.0 firmware update gaf de PSP MPEG4 afspeelmogelijkheden. Kawanishi hoopt in de toekomst meerdere videoformaten te kunnen ondersteunen.

Als laatste heeft Kawanishi nog het idee van downloadable games in het achterhoofd zitten. Het zou een interessante ontwikkeling kunnen zijn als PSP eigenaars zelf kleine games konden maken en die beschikbaar kunnen stellen via een PSP netwerkje.

GTA San Andreas

Tja. GTA San Andreas. Ik hoef hier niet veel over te vertellen natuurlijk. Iedereen heeft het spel wel eens gespeeld of je kent het wel bij naam.

Jullie hebben vast dat filmpje wel gezien die ze hadden gemaakt waarbij je iemand een auto zag stelen en die daarna de bestuurder vermoordde.

Nu is er weer iets nieuws.

Hier hebben ze GTA San Andreas IRL nagespeeld. Echte camera modes achter de hoofdpersoon, radio stations terwijl je in je auto rijdt etc.

Met dank aan _moder8or_ voor de submit

Burnout Revenge soundtrack bekend

Blijkbaar was de Burnout Bandslam wedstrijd voor Burnout Revenge niet noodzakelijk.
De complete soundtrack voor de nieuwste Burnout telg is namelijk bekend:

Andy Hunter - Come On
Animal Alpha - Bundy
Apocalyptica - Life Burns!
Asian Dub Foundation - Flyover
Avenged - Sevenfold Beast...
Billy Talent - Red Flag
Bloc Party - Helicopter
Bullet For My Valentine - Hand Of Blood
The Chemical Brothers - The Big Jump
CKY - As The Tables Turn
Comeback Kid - Wake The Dead
The Dead 60s - Riot Radio
Dogs - Tuned to a Different Station
The Doors - Break On Through (To The Other Side) BT vs. The Doors Remix
Emanuel - The Hey Man!
Fall Out Boy - Dance, Dance
Finch - Ink
Funeral For A Friend - All The Rage
Goldfinger - I Want
Infusion - Better World (Adam Freeland Mix)
Junkie XL - Today
LCD Soundsystem - Daft Punk is Playing at My House (Soulwax Shibuya Mix)
Maximo Park - Apply Some Pressure
Mindless Self Indulgence - Straight To Video (KMFDM Remix)
Morningwood - Nu Rock
MxPx - Heard That Sound
Nine Black Alps - Shot Down
OK Go - Do What You Want
Pennywise - Stand Up
The Academy Is... - Almost Here
The All-American Rejects - Top Of The World
The Black Velvets - Fear And Loathing
The Bravery - An Honest Mistake (Superdiscount Remix)
The Outline - Shotgun
The Starting Line - The World
Thrice - Lullaby
Timo Maas - First Day (General Midi Remix)
Tsar - Band-Girls-Money
Unwritten Law - F.I.G.H.T.
We Are Scientists - The Great Escape
Yellowcard - Lights And Sounds

"EA blijft doorgaan met videogames te gebruiken als een portaal voor nieuwe muzikale ontdekkingen", sprak Steve Schnur, mondiaal directeur voor de muziek en muziekmarketing van EA. "De snelle actie en intensiteit van de game vereiste een krachtige mix van nieuwe muziek. Vorig jaar was de muziek van Burnout vooral punk, emo en indie. Nu gaan we door met hetzelfde idee en leveren een nog bredere mix van fantastische muziek."

[Update] Resident Evil naar de DS

Volgens Japanse media zou Biohazard (de Japanse naam voor Resident Evil) naar de Nintendo DS komen. De game is nog niet officieel aangekondigd en het is nog niet bekend wanneer de game zal komen. Begin juli gingen er ook al geruchten dat de game in development zou zijn.

Meer info volgt natuurlijk zodra het bekend is!

Update 11:45

Het is officieel en we hebben meteen de eerste screens voor jullie:

Deze screens komen van een scan uit Famitsu, het grootste Japanse gamesmagazine. De game heeft meteen een naam gekregen ook:

Resident Evil: Deadly Silence, kortweg: RE: DS

Sinouh op proef bij Alavés

Khalid Sinouh is deze week op proef bij Deportivo Alavés. De Marokkaanse keeper vond deze zomer nog geen nieuwe club nadat hij bij RKC Waalwijk transfervrij vertrok.

Sinouh besloot in april zijn contract bij RKC niet te verlengen. De 29-jarige Marokkaan wilde hogerop na zeven seizoenen in Waalwijk vertoefd te hebben. Bij het gepromoveerde Alavés kan Sinouh de derde doelman worden. Roberto Bonano (de voormalige doelman van Argentinië) en Nicolas Ardouin zijn onomstreden als eerste twee keepers.

Volgens Mohammed Sinouh, de broer en zaakwaarnemer van de keeper, was er veel interesse voor de sluitpost, maar liep het steeds net mis: ”Coventry liep puur op het geld spaak. FC Metz ging niet door omdat Khalid met het oog op het WK de Afrika Cup in januari in Egypte wil spelen. Dat hij drie weken niet beschikbaar zou zijn stuitte op bezwaren. Hij wilde zelf niet naar Diyarbakirspor, terwijl we door NAC Breda aan het lijntje zijn gehouden.”

EB komt met Xbox 360-bundels

Als je nog in shock bent van de prijzen van Microsofts next-gen, die vorige week bekend werden, ga dan maar even lekker zitten voor het volgende bericht. Electronics Boutique komt met twee Xbox 360 bundles, een Core version en een Ultimate version. Deze bundeltjes zul je kunnen bestellen voor respectievelijk 600 en 700 dollar. Voordat die hartaanval begint in te werken heb je misschien nog tijd om te lezen wat er dan wel niet in zo'n pakket zit:

The Xbox 360 Core Bundle:

* Xbox 360 Core System
o Xbox 360 Game Console
o Wired Controller
o Composite A/V Cable
o Xbox Live Silver
o Xbox Live Gold 30-Day Trial
* Perfect Dark Zero: Limited Edition
* Dead or Alive 4
* Kameo: Elements of Power
* Project Gotham Racing 3
* Extra Wired Controller
* Memory Unit (required to save games without hard-drive)

The Xbox 360 Ultimate Bundle:

* Xbox 360 Premium System
o Xbox 360 Game Console
o Wireless Controller
o Combination High-Definition Component and Standard A/V Cable
o 20GB Hard Drive
o Ethernet Cable
o Headset
o Universal Media Remote
o Xbox Live Silver
o Xbox Live Gold 30-Day Trial
* Perfect Dark Zero Limited Edition
* Dead or Alive 4
* Kameo: Elements of Power
* Project Gotham Racing 3
* Extra Wireless Controller
* Play & Charge Kit (for extra controller)
* Rechargeable Battery Pack (for included controller)

Te duur of veel waarde voor je geld? Wie het weet mag het zeggen.

Popstars The Rivals

In Popstars The Rivals komen veel mensen langs die kunnen zingen maar uiteindelijk toch niet door mogen vanwege hun uiterlijk. Er zijn ook veel kandidaten die gewoon niet kunnen zingen maar toch even gaan proberen om de juryleden over te halen. Ik denk bij mezelf, Je staat voor Lul, ga gewoon naar huis en ga koekjes bakken ofzo. Doe iets nuttigs met je leven.

Maar goed zo ben ik dan, in het volgend filmpje zien we een jongeman die euhm, aan het dansen is tenminste dat probeert hij dan en zingen daar bakt hij helemaal niks van.

Musicus Glenn Corneille verongelukt

Musicus Glenn Corneille, onder meer bekend van 'De Notenclub', is dinsdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk in het Noord-Hollandse Laren. Op de A1 trof de politie zijn zwaar beschadigde auto aan. Over de toedracht is vooralsnog niets bekend gemaakt.

Corneille, 35 jaar, was jarenlang de vaste begeleider van Idols winnaar Boris, en momenteel bezig met een theatertournee met zangeres Do.



Rafael opgenomen in Duitse jeugdselectie

Nando Rafael is geselecteerd voor Jong Duitsland. De oud-speler van Ajax had als droom ooit uit te komen voor het Nederlands elftal, maar dat lijkt nu uitgesloten.

De in Angola geboren Rafael moest in 2002 Ajax verlaten, nadat hij als asielzoeker geen tewerkstellingsvergunning had gekregen. Dat jaar vertrok hij naar Hertha BSC, waar hij inmiddels basisspeler is. Vorige maand werd de 22-jarige aanvaller Duits staatsburger en nu heeft bondscoach Eilts van Jong Duitsland hem opgeroepen voor de wedstrijden tegen Azerbeidzjan en Engeland. ”Dat hij over uitmuntende vaardigheden beschikt, heeft hij in de Bundesliga al bewezen. Met de twee interlands krijgt hij de kans voor langere tijd in Die Mannschaft te integreren”, aldus Eilts.

7up Ique DS voor China

De Nintendo DS heet in China Ique DS en er zal binnenkort een speciale editie verschijnen. De 7up Ique DS komt in een zeer gelimiteerde uitgave (15 stuks in totaal) en dient als promotie materiaal voor zowel 7up als Ique.

Je kunt de 7up DS verdienen door doppen van 7up flessen te verzamelen en op te sturen. Elke week wordt er één winnaar getrokken, de actie loopt dus 15 weken.

Drop je lyrics

Het was al een tijdje bekend dat het er aan zat te komen, maar vanaf deze week is de site Drop je lyrics dus echt actief. Via deze site probeert Prisma woorden te verzamelen voor een nieuw woordenboek, waarmee een brug moeten worden geslagen tussen jongeren en volwassenen, althans dat wordt beweerd. In werkelijkheid zijn een aantal bij Prisma werkende ouders het natuurlijk gewoon beu dat ze de gesprekken van hun kinderen niet meer kunnen volgen.

In ieder geval zijn er al wat woorden en uitdrukkingen op de site gezet: Afoe, barkie en bitsjen valt er onder andere al te vinden. Gelukkig staat de betekenis er ook bij...

Fok!weblog bezoekers nog suggesties ?

Het Maan Hotel

Ben je ooit wakker geworden met andere kleren aan dan degene waarmee je naar bed bent gegaan? Zo niet, dan is het nu je eerste keer. Juist, je bent vanochtend wakker geworden met niets anders dan een zebra gestreepte boxershort, maar dat is nog niet het ergste... Het ergste is dat je bent wakker geworden op de vloer in de gang van een hotel met bordje voor je neus dat je niet gestoord wilt worden. Dat moet zeker een feestje zijn geweest. Het probleem is dat je niets herinnert van een feestje, sterker nog, je herinnert je niets meer. Wat is er gebeurd? Kun je de sleutel naar je geheugen terug vinden? Er is maar één manier om daar achter te komen, speel "La Luna Hotel".

Deze dus, succes...

Basketbal: Nederland verliest van Israël

De Nederlandse basketbalheren zijn de strijd om kwalificatie voor het EK slecht begonnen. De ploeg van Glenn Pinas verloor in en tegen Israël met 89-60.

De nederlaag was geen verrassing, want Nederland moest het doen zonder Vincent Krieger, Chip Jones, Peter van Paassen, Djoenie Steenvoorde en Francisco Elson. Het kwintet bleef thuis uit vrees voor aanslagen. Mede door hun afwezigheid werd Nederland in het eerste kwart met 22-4 overlopen. Na enig herstel in het tweede en derde kwart bleef de uitslag met 89-60 nog enigszins binnen de perken. Angelo Flanders (11 punten) en Rogier Jansen (10) waren het trefzekerst voor Oranje.

Het ingecalculeerde verlies maakt de wedstrijd tegen België van aanstaande vrijdag tot een cruciale aangelegenheid. In de poule met drie moet Nederland in ieder geval bij de eerste twee eindigen om een langer verblijf in de Europese A-groep te garanderen. Alleen de nummer één gaat naar het EK. Het duel tegen onze zuiderburen vindt plaats in Groningen. Dan kan Nederland wél met zijn sterkste ploeg aantreden.

Uitslagen 3e Voorronde CL

De Champions League 2005/2006 is er nu al één die in het teken staat van de debutanten. Gisteren slaagden namelijk de nieuwkomers FC Thun, Artmedia Bratislava, Real Betis Sevilla en Udinese erin zich te kwalificeren voor het miljoenenbal.

Real Betis Sevilla had het Champions League ticket vooral te danken aan Ricardo Oliveira. De Braziliaanse spits trof twee keer doel en was de hoofdverantwoordelijke voor de uitschakeling van AS Monaco. De Monegasken kwamen niet verder dan 2-2, nadat Betis in eigen huis met 1-0 had gewonnen. De tweede goal van Oliveira kwam op een cruciaal moment: Monaco leidde met 2-1 en leek door te drukken.

De ontmoeting tussen UEFA Cup finalist Sporting Lissabon en Udinese leek op voorhand spannende wedstrijden te garanderen, maar Udinese was over 180 minuten simpelweg te sterk. Nadat het in José Alvalade al met 1-0 had gezegevierd wonnen de Italianen gisteren met 3-2. Al na een half uur stond het 2-0 voor de Italiaanse subtopper na goals van Iaquinta en Natali.

Met Jari Litmanen op de bank slaagde Malmö FF er niet in FC Thun te verrassen. De Zwitsers deden het moeilijkste werk al in de vorige voorronde toen ze Dinamo Kiev uitschakelden. Thun had met een 3-0 zege geen kind aan Malmö. Met Thun is Artmedia waarschijnlijk de opvallendste deelnemer aan de Champions League. De Slowaken wonnen gisteren na strafschoppen van Partizan Belgrado. De kans is groot dat vanavond ook enkele andere ploegen zich voor het eerst verzekeren van deelname aan de Champions League, want Valerengen en Villareal hebben een goede uitgangspositie.


Champions League uitslagen 3e Voorronde :

(Tussen haakje uitslagen heenwedstrijden)

Lokomotiv Moskou – Rapid Wien 0-1 (1-1)
Partizan Belgrado – Artmedia Bratislava 0-0 n.s 2-4 (0-0)
FC Thun – Malmö FF 3-0 (1-0)
Panathinaikos – Wisla Krakow 4-1 n.v. (1-3)
AS Monaco – Real Betis Sevilla 2-2 (0-1)
Rosenborg BK – Steaua Boekarest 3-2 (1-1)
Udinese – Sporting Lissabon 3-2 (1-0)
Liverpool – CSKA Sofia 0-1 (3-1)

Jonge Drent schrijft eigen Harry Potter

DennisDe Londense uitgeverij Bloomsbury is 'not amused' over een manuscript van de 16-jarige Dennis Hoogeveen uit het Drentse Hoogeveen. Dennis schreef zelf de opvolger van het vijfde Harry Potter-boek, omdat hij niet op deel 6 kon wachten. Bloomsbury, uitgever van J.K. Rowling, heeft de Hogevener laten weten dat het absoluut niet uitgegeven mag worden, zelfs niet in een kleine oplage voor familie, vrienden of kennissen. Daarom heeft hij het complete verhaal nu maar op internet gezet.

Dennis schreef, omdat hij niet kon wachten op 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' zelf alvast een deel 6 getiteld 'Harry Potter en de fakkel met de groene vlammen'. Ingewijden zeggen dat het bijna wegleest als een echte Harry Potter. Het verhaal van Dennis heeft betrekking op de laatste twee jaar van Harry's schooltijd op Zweinstein. Dennis: ''Ik kon dan ook veel van mijn eigen belevingswereld kwijt in mijn boek. Het gaat om allerlei aspecten zoals een schoolstaking, vriendschap, liefde, maar ook sport.''

Op 28 januari 2004 begon hij met schrijven en nu is het gereed. ''Het is beslist niet moeilijk om de schrijfstijl van Rowling van dichtbij te evenaren. Er zit een duidelijke structuur in die ik in mijn eigen boek heb toegepast'', aldus de jonge auteur. Een hulpvaardige corrector zette de laatste puntjes op de i.

Dennis, die vanaf zijn geboorte doof is, gaat deze maand aan Windesheim in Zwolle Nederlands studeren. Ondanks zijn handicap wil hij proberen leraar Nederlands te worden. Het 'Harry Potter'verhaal van Dennis is via Hoogeveen-producties.svpdata.de gratis te downloaden.

Intertoto: Spaanse clubs uitgeschakeld

De Spaanse clubs Valencia en Deportivo la Coruna zijn er niet in geslaagd zich via de Intertoto te kwalificeren voor de UEFA Cup.

Valencia kwam in het eigen Mestalla niet verder dan 0-0 tegen Hamburger SV. Omdat HSV veertien dagen geleden met 1-0 de Spaanse club versloeg mogen Van der Vaart en de zijnen naar de UEFA Cup. Valencia was gisteren wel de betere ploeg: vooral in de beginfases van beide helften domineerde het team van Quique Sanchez Flores. Kluivert kopte na veertien minuten tegen de lat en ook Rufete was met schoten enkele keren gevaarlijk. Bij HSV speelde Van der Vaart een redelijke wedstrijd, al kwam hij door de druk van Valencia weinig in balbezit. Waar Van der Vaart de volledige negentig minuten volmaakte, daar werd Kluivert na één helft vervangen door Villa.

Ook Deportivo la Coruna speelt dit seizoen geen Europees voetbal meer. In en tegen Marseille ging Depor met 5-1 onderuit. De heenwedstrijd werd nog met 2-0 gewonnen door de Spanjaarden. De return stond in het teken van drie rode kaarten. Nadat Deportivo in de 70e minuut met negen man verder moest walste Marseille over Deportivo heen. Aankoop Niang was twee maal trefzeker. Het laatste UEFA-Cup ticket is voor RC Lens dat het Roemeense Cluj met 3-1 opzij zette. In Roemenië eindigde de confrontatie in een 1-1 gelijkspel.


Uitslagen Finales Intertoto-Cup:

(Tussen haakjes uitslag eerste ontmoeting:)

Valencia – Hamburger SV 0-0 (0-1)
RC Lens – Cluj 3-1 (1-1)
Olympique Marseille – Deportivo la Coruna 5-1 (0-2)

Echte supporters worden genaaid

Het is voor de echte supporters te hopen dat Ajax-Feijenoord aanstaande zondag een erg leuke wedstrijd wordt. De kans is namelijk vrij groot dat dit de laatste confrontatie tussen de beide clubs is die de komende vijf jaar door "uitsupporters" kan worden bezocht. De twee 'voetbaldieren' Cohen en Opstelten hebben namelijk samen met de clubs en de KNVB bedacht dat bij rellen aanstaande zondag voor de uitsupporters gedurende vijf jaar een verbod zal volgen voor het bijwonen van de klassieker. Dit lijkt een logische maatregel, maar dat is het niet. Het al lang en breed bekend dat de rellen bij voetbalwedstrijden worden veroorzaakt door een harde kern van relschoppers, die vaak niet eens de moeite nemen om de wedstrijd bij te wonen en/of een stadionverbod hebben. Deze groep gaat het alleen om het relschoppen en dat doen ze bij voorkeur voor de wedstrijd buiten het stadion. Uiteraard zullen deze criminelen zondag hun kans schoon zien om het te verpesten voor alle normale supporters.

Vanzelfsprekend wordt de belachelijke maatregel toegejuicht door de politie met de Amsterdamse hoofdcommissaris Welten voorop, maar van Welten wisten we al dat hij zo zijn eigen ideeën heeft over ordehandhaving. Aangezien het handjevol notoire relschoppers gewoon bij clubs en politie bekend is, zou het veel beter zijn wanneer er nu eens wettelijk geregeld wordt dat die een meldingsplicht krijgen. Daarmee los je het probleem namelijk wel op.

Tv-dominee VS wil aanslag op Chávez

Pat RobertsonDe Amerikaanse televisiedominee Pat Robertson heeft in zijn eigen programma 'The 700 Club' de Amerikaanse regering opgeroepen om de Venezolaanse president Hugo Chávez te liquideren. Dat kan wat hem betreft middels een aanslag gebeuren, want dat is goedkoper dan een nieuwe oorlog van 200 miljard dollar starten, aldus Robertson.

De tv-dominee, in 1988 nog in de race om presidentskandidaat namens de Republikeinen te worden, noemde Chávez een ''gevaarlijke vijand die Venezuela openstelt voor communistische infiltratie en moslimextremisme op het Amerikaanse continent. Dit is onze invloedssfeer. Dus we kunnen dit niet laten gebeuren'', aldus Robertson.

De vice-president van Venezuela, José Vicente Rangel, noemde in een woedende reactie de oproep een ''terroristische verklaring''. Chávez is sinds 1998 president van Venezuela. Hij is in eigen land de held van de armen en heeft slechte banden met een groot deel van de elite en middenklasse alsmede de regering- Bush. In 2002 werd geprobeerd Chávez af te zetten, maar die couppoging mislukte. Washington zou die poging tot een machtsovername door Chávez-tegenstanders hebben gesteund, zo beweert Chávez. Hij houdt er ernstig rekening mee dat de Amerikanen een nieuwe poging zullen ondernemen om hem afgezet te krijgen.

De Amerikaanse regering heeft de oproep van Robertson ongepast genoemd. ''Zijn opvatting is geen weerspiegeling van de positie van de Amerikaanse regering'', aldus een woordvoerder dinsdag.

PGR 3 en Kameo in prijs verlaagd?

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Zo zou je deze prijsverlaging kunnen beschouwen.

De Xbox 360 moet nog komen, de games zijn nog in ontwikkeling en we zien nu al een kleine prijsverlaging van $10 in de pre-order van Kameo, Elements of Power en Project Gotham Racing 3 bij webwinkel Gamestop.



Nu nog maar $50 in de pre-order

Andere Xbox 360 games zijn nog steeds rond de $60. Waarschijnlijk betreft het voor deze twee games een introductieprijs en zijn ze daarom iets goedkoper.

CD: The Posies - Every Kind Of Light

Waren de Posies nou uit elkaar of niet? Het leek erop maar het feit dat de Simon & Garfunkel van de powerpop, Jonathan Auer en Ken Stringfellow, na de split regelmatig samenkwamen (voor een aantal projecten en om hier en daar een tour te doen), deed niet verhullen dat het nog gewoon een duo liedjesschrijvers was. Geen ruzie dus en dus zouden ze gek zijn als er niet nog een Posies-album kwam. En zo geschiedde het: Every Kind Of Light heet hun nieuwe album.


Tamaëla uitgeschakeld voor US Open

Elisa Tamaëla heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open.

De Nederlandse verloor in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van het jaar van de Venezolaanse Milagros Sequara. De setstanden waren 6-3 6-7 (5) en 5-7.

De Open Amerikaanse kampioenschappen op Flushing Meadow in New York beginnen aanstaande maandag.

Nederland onaantrekkelijk voor bedrijven

Uit een onderzoek uitgevoerd door Ernst & Young blijkt dat het slecht gesteld is met het vestigingsklimaat in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd onder Europese, Amerikaanse en enkele Aziatische bedrijven.

Slechts 18 procent van de geïnterviewde bedrijven zegt te overwegen om activiteiten in Nederland te vestigen. Dit percentage bestaat grotendeel uit bedrijven die hier reeds gevestigd zijn. Van de bedrijven buiten Nederland gaf 91 procent te kennen niet in Nederland te willen investeren.

Naast de positieve aspecten, zoals kundig personeel en het stabiele politieke klimaat, geven bedrijven factoren als de grondprijs en de matige beschikbaarheid van locaties te kennen als redenen voor hun afwijzing. Ook de hoge arbeidskosten en de inflexibele wetgeving rondom arbeid wordt door de bedrijven als ongunstig gezien.

Volgens de ondervraagde bedrijven zou Nederland aantrekkelijker kunnen worden door middel van belastingvoordeel en een flexibeler arbeidsrecht.

Ruim helft wereldbevolking leeft in armoede

Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft in armoede en moet rondkomen van minder dan twee dollar (1,65 euro) per dag. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse instituut Population Reference Bureau, waarvan de resultaten dinsdag zijn gepubliceerd.

In Zuidwest-Azië en het gebied ten zuiden van de Afrikaanse Sahara leeft driekwart van de bevolking onder de armoedegrens. In Oost-Azië ligt het percentage op 47 procent. Alleen in Azië al leven ruim zeshonderd miljoen kinderen onder de achttien in honger, armoede en slechte gezondheid.

CD: DanceValley festival 2005 - Sunset mixed by Marcel Woods

Dit jaar is het niet echt een geweldige zomer voor zomerfestivals hebben we allemaal kunnen merken. Veel evenementen zijn letterlijk in het water gevallen, zo ook DanceValley. Dit evenement werd zelfs door de bezoekers al uitgeroepen tot Plensvalley. Weinig zonnestralen op Dancevalley zelf, maar misschien kan deze CD wel wat zonnestralen je huis binnen laten komen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.