Roda JC niet langs Liberec

Roda JC is in eigen huis blijven steken op een 0-0 gelijkspel tegen Slovan Liberec in de derde ronde van de Intertoto Cup. Volgende week is alweer de return in Tsjechië.

Het afgelopen seizoen werd Roda nog uitgeschakeld door Slovan Liberec in de zomercompetitie. Gisteren kwam er nog geen revanche, maar had de ploeg van Huub Stevens wel het beste van het spel. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Sergio; vanaf tien meter schoot hij echter veel te hoog over. Ook Sekou Cissé had enkele mogelijkheden, maar miste telkens. Defensief had Roda geen kind aan Slovan Liberec.

Dit jaar doen er veel Europese topclubs mee aan de Intertoto Cup. Zo speelde gisteravond Deportivo la Coruna in eigen huis tegen Slaven Belupo. De Spaanse équipe won dankzij een goal van Ruben. Borussia Dortmund kon niet imponeren in zijn thuiswedstrijd tegen Sigma Olomouc: 1-1. Een eigen doelpunt van Koller bracht de Tsjechen langszij. Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart wist wel te winnen. In Portugal versloeg het Uniao Leiria met 0-1, dankzij een treffer van Trochowski.