27 Spelers uit Nederland actief op WK

Niet alleen de selectie van het Nederlands elftal herbergt talenten die hebben geschitterd op de Nederlandse velden. Op het Wereldkampioenschap voetbal onder de 20 jaar zullen er in totaal 27 spelers van Nederlandse clubs in actie komen.

De definitieve selectie van Oranje onder twintig kent geen verrassingen. Bondscoach Foppe de Haan hoefde geen wijzigingen door te voeren. Ibrahum Afellay, die het rugnummer tien krijgt toebedeeld, is een van de spelers waarvan wordt gedacht dat hij zal uitblinken tijdens het toernooi."Nu Kalou niet op tijd de Nederlandse nationaliteit heeft, hoop ik natuurlijk op de nummer 10-positie te spelen, maar het is aan de trainer om de opstelling te maken. Ik acht Oranje zeker kansrijk voor een plek bij de laatste vier," aldus de middenvelder van PSV.

Ondanks dat Affelay de enige PSV-er in de selectie is, zijn er meerdere spelers van de club uit Eindhoven tijdens het WK actief. De aanvaller Johan Vonlanthen, die dit seizoen op huurbasis uitkwam voor Brescia, vormt met Guilherme Afonso, spelend voor FC Twente, de 'Nederlandse' afvaardiging bij de selectie van Zwitserland.

De andere landen die een 'Nederlander' in hun selectie hebben opgenomen zijn Marokko (Rachid Tiberkanine van Ajax en Karim El Ahmadi van FC Twente), Turkije (Nery Turcios van FC Groningen), Canada (Graham Ramalho van FC Groningen en Marcel de Jong (foto) van Helmond Sport) en Brazilië (Filipe van Ajax).