Vooruitblik München en Estoril

Deze week staan er twee graveltoernooien op het programma. In München en Estoril proberen de tennissers in vorm te raken voor Roland Garros. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels komen eveneens in actie.

BMW Open By Credit Suisse:

Aan het BMW Open in München komen eindelijk weer eens Nederlanders in actie. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels proberen bij de oosterburen een gooi naar de titel te doen. Deze kans is erg klein want het deelnemersveld is niet slecht. Ancic, Nalbandian, Schuttler, Davydenko en Haas maken hier onder andere hun opwachting. Schalken speelt morgen tegen de Duitser Summerer en Sluiter tegen de Slowaak Zib. Peter Wessels speelt in de eerste ronde tegen Schrichapan.

Plaats:München, Duitsland.
Datum:25 April – 01 Mei 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤ 302,000.
Titelverdediger:Nikolay Davydenko (Rus).
Site:Klik.

Estoril Open:

Naast het BMW Open wordt deze week ook het Estoril Open gespeeld. Aan dit toernooi doen de betere gravelspelers mee. Carlos Moya probeert hier in vorm te raken op het gravel, wat dit jaar nog niet goed is gelukt. Juan Carlos Ferrero kan zijn goede vorm vervolg geven in Portugal. Gaudio, Robredo, Costa en Lopez behoren eveneens tot de kanshebbers.

Plaats:Estoril, Portugal.
Datum:25 April – 01 Mei 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤ 510,000.
Titelverdediger:Juan Ignacio Chela (Arg).
Site:Klik.