De Haan 'mag' Babel en Maduro selecteren

Bondscoaches Foppe de Haan en Marco van Basten hebben afgesproken dat Ajacieden Ryan Babel en Hedwiges Maduro beschikbaar zullen zijn voor het WK onder 20 in eigen land.

Nu Maduro en Babel al voor het Nederlands elftal zijn geselecteerd was de vraag of ze nog mee zullen doen aan het WK onder 20. Op 8 juni speelt het Nederlands elftal nog de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. Twee dagen later begint het WK onder 20. Dat WK wordt in Nederland gehouden deze zomer en de KNVB acht groot belang aan het goed verschijnen van het Oranje onder 20.

Over een eventueel conflict van belangen zijn nu afspraken gemaakt tussen de bondscoaches. Foppe de Haan legde de afspraken uit: "Van Basten bepaalt wie er uitgenodigd wordt voor het Nederlands elftal. Maar als de jongens worden geselecteerd voor het WK-kwalificatieduel met Finland zullen ze zich daarna in ieder geval aansluiten bij ons. Ze zullen dan misschien niet direct inzetbaar zijn, maar het toernooi duurt daarna nog lang genoeg. Ik ben in ieder geval content dat we die twee talentvolle jongens erbij zullen hebben."