Chelsea heeft eerste prijs binnen

Chelsea heeft de eerste prijs van dit seizoen binnen. Mede dankzij Mateja Kezman werd de finale van de League Cup met 3-2 gewonnen van Liverpool.

Met een bittere nasmaak van de uitschakeling in de FA cup en de 2-1 verloren Champions League wedstrijd tegen Barcelona begonnen de Engelsen aan de wedstrijd. Al na een minuut spelen kwam Liverpool op voorsprong door een doelpunt van Jon Arne Riise, en daarmee werd de toon van de wedstrijd gezet.

Pas tien minuten voor tijd kwam Chelsea op gelijke hoogte door dat een vrije trap van Paulo Ferreira door Steven Gerrard zodanig van richting veranderd werd dat hij zijn eigen doelman, Jurek Dudek,passeerde.

In de tweede helft van de verlenging toonde Chelsea zich opeens een heel stuk slagvaardiger. Via goals van Didier Drogba en Mateja Kezman liepen The Blues in vijf minuten uit naar een 3-1 voorsprong. Antonio Nunez scoorde nog wel de 3-2 voor Liverpool, en was zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn voor Liverpool.